• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: asi bych chtěl jít na pivo s tím, kdo na tohle vypočítával statiku a vybíral vhodný materiály
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMNIHASH: Dik za pripomenuti, ja si rikal, ze to neco pripomina. Is Elon the new Parouback? ;-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SHEFIK: No tak trebas ti pravnici ocividne dobrou praci odvedli. Naopak vyhodit nekoho s odstupnym a to mu nedat, to mi zas tak moralni neprijde.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Lol, nezaplatit právníkům, co tě donutili vypláznout bilion, what could go wrong? Tohle naposled zkoušela ČSSD na Altnerovi...
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: si to pamatujes blbe.

    Musk chtel pumpnout akcie, jak to tradicne delal s ledascims. Pri tom se nechal navezt do toho, ze slibil a podepsal neco, z ceho se nemohl vykroutit. Nakonec musel zaplatit a ted se v tom placa jak... nekdo, kdo se v tom hodne placa.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To je nejakej clanek za paywallem..Me zajima co rekl on..ne co si myslej media bez dostatku informaci. Kdyz budu resit jeho tweety ohledne koupe..

    - Elon chtel koupit twitter a jeho 200 milionu uzivatelu nebo kolik..Nabidnul cenu 44 miliard cca..
    - Woke reditele twitteru byli nadseni, protoze firma byla ztratova jako prase, pulka lidi byla na home office, penize se vyhazovaly oknem za jidlo v HQ, ktere nikdo nejedl protoze tam nikdo nebyl, nebo za fleet aut, kterymi nikdo nejezdil, protoze skoro vsichni byli doma na HO. Pro vedeni twitteru byla ta cena teda totalni rise snu..pro elona to byla asi jedna osmina jeho majetku a jeste si na to ruzne pujcil..
    - Nejak se dohodli a Elon zacal delat se svym tymem DD twitteru a zjistil, ze tam neni vubec 200M uzivatelu jak vedeni twitteru reklo, ale jenom treba 150M a 50M jsou boti ci neaktivni ucty..aka nejdou monetizovat, stejne jako boti nejdou monetizovat..Zacal teda remcat. O tom si pamatuju jeho statusy i tweety. Je to stejny jak kdyz reknes ze chces koupit 10patrovej barak a kdyz do nej vejdes tak zjistis ze ma pater jen sest, prestoze ti majitele baraku rikali ze jich ma deset..
    - Chtel teda cenu snizit nebo ze na ten nakup sere, pokud mu nedoda vedeni twitteru presny cisla kolik je tam uzivatelu a prestane konecne mlzit..
    - Vedeni twitteru se balo, ze mozna z nakupu twitteru sejde a oni nedostanou prestreleny mnozstvi penez a nebudou si moct koupit tryskace a jachty, tak si najali pravniky a Elona poslali k soudu..
    - Elon aby se vyhnul soudu, tak teda koupil twitter i pres to ze ho vedeni tahalo za fusekli a realne tam bylo min uzivatelu nez mu rikali..
    - Po koupi zacal Elon twitter cistit, zjistil kolik lidi tam dela hovno a kde vsude se vyhazujou penize, takze zacal krizove manazersky vsechno osekavat..

    kdyztak me opravte jestli je nekde chyba
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SATAI: ty by sis drzel pri tele pravniky, a jeste jim rozdaval bonusy, kteri sli proti tobe a donutili te zaplatit vic nez si chtel?

    Mimoto je tam zakulisi, ktery nevidime. Muzou byt specialisti na akvizicni pravo, ale uplne plavou v tom, co platforma ted pozaduje. Nebo jdou proti Elonovi porad a delaj zlo uvnitr.. atd. PR clanek neni prece kriteriem pro posuzovani vnitrnich rozhodnuti manazera/majitele.

    Muzu ti ze zkusenosti rict, ze at udelas sebelepsi rozhodnuti ve firme, existuje 100 moznosti jak ho pred ocima kohokoliv shodit. Hodnotit by se mely vysledky a potazmo nejaka rozumna moralni cesta jak k ni firma dosla. Ne tim, ze by nikoho nevyhodila, nebo zachazela s kazdym jak ditetem, ale treba tim, ze te radeji vyhodila misto vyvijeni nesmyslnyho psychickyho tlaku, aby si bez nahrad vypovedel sam.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: argument vlastni neznalosti? ;-)

    Why did Elon Musk agree to buy Twitter for $44 billion, again? | Fortune
    https://fortune.com/2022/10/05/elon-musk-twitter-offer-trial-delaware-court-of-chancery-discovery-hearings/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    A kde se pise ze nechtel? Elon jen chtel presne znat pocet uzivatelu a botu aby pripadne mohl licitovat o cene jeste, kdyby se dozvedel ze mu chtej prodat neco jineho nez jaka je realita. Nikde nerekl, ze se chce z toho businessu vyvleknout, nebo jo? Ja to teda od nej ani jeho pravniho tymu nikdy neslysel...Kdyztak nejakej link pls.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY:

    - je to zavazek TW, takze ho Elon koupil
    - ocividne delali svou praci dobre, protoze Elona donutili splnit to, co podepsal, prestoze nechtel
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jakoze pravnici, kteri vystupovali v zalobe proti Elonovi se divi, ze jim Elon nechce dat zadne penize? To je sok :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DZODZO: Nikdo nerika ze zkrachuje, ale ze bude mit tezke presvedcit inzerenty aby na jeho platforme inzerovali - zatim vetsina ceka co jako bude.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: su to pravnici, mozu sa s nim sudit o tie peniaze, tak do toho

    to su tie veci o ktorych sa v novinach moc ale nepise napr.

    sok! tesla sama zastavila a sposobila hromadnu nehodu - uz nikde nenajdes followup clanky s vysledkami policajneho vysetrovania, to uz nie je clickbait
    sok! musk vyhadzal zamestnancov twitteru - uz nikde nenajdes followup clanky s tym ci doslo k nejakemu financnemu vyrovnaniu
    sok! musk nechce platit pravnikov, ktori na sude stali na opacnej strane barikady - stavim sa, ze v buducnosti nenajdes followup clanok o tom ci doslo k financnemu vyrovnaniu, to uz nikoho nezaujima

    povrchny zurnalizmus zalozeny na hladani senzacii, ale rozumiem, ze doba je dnes rychla a attention span je rovny asi 5 sekundam tiktokoveho short videa, nez to clovek swipne dalej

    to bude ako s tymi predpovedami, ze twitter do par mesiacov skrachuje, ale az na par vypadkov, ktore postihuju aj ine korporacie (zdravime microsoft a ich skvely produkt "Teams"), som si zatial kazde rano na zachode poscrolloval tweety, tiez uz nikto neskuma tych falosnych prorokov, ze sa ich apokalypticke vizie nenaplnili
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Oh, one either thing for now…

    Elon really lit up when we talked about the shifting political landscape and how anyone non-woke is now “far right.”

    That notion is deeply connected to how screwy thing got at Twitter and he’s working to fix it despite the huge challenges ahead.


    Tak hodne stesti Elone!
    Vetsina veci co tam pise jako "problem" jsou veci ktery dokazaly na TWTR pritahnout a udrzet inzerenty.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    YMLADRIS: tak ten thread vystihuje spise tweet :

    https://mobile.twitter.com/RubinReport/status/1618685785502552064

    "What’s also really crazy now having seen under the hood is that Jack Dorsey repeatedly said they don’t shadowban. The entire machine behind Twitter is designed to shadowban. It’s almost as if that was the primary goal rather than the product itself."

    proste twitter evidentne masivne ovlivnoval co bude povazovano za spravne a co ne.
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS: To je ale roztomile, jak nekdo objevuje realitu softwareoveho projektu, co ma nejakou historii a prijde o lidi. A to se k tem vecem, co budou jeste zajimavejsi dostal az na konci.

    Ted je otazka, zda cetl nebo necetl Joela o prepisech ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Thread ilustrující, jak se inženýři snaží opravit Twitter a nejde jim to

    https://mobile.twitter.com/RubinReport/status/1618667912377810945
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: Ty pravnici makali pro twitter. Koupil (protoze musel) twitter vcetne vsech zavazku.

    Ze zmrd nechce platit ani ty stare (pravnici, kancly) ani ty, co udelal sam (odstupne) se timhle omluvit neda.

    Btw srov. napr. KOUDY
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: platit pravnikov, ktori budovali case proti nemu? to by sa mi tiez moc nechcelo, to mali zaplatit predosli vlastnici twitteru :)

    "CRA's lawsuit is one of several alleging that the Musk-owned Twitter has refused to pay bills for services provided before he bought the company."
    SATAI
    SATAI --- ---
    Slušnej zmrdismus číslo 59369

    Twitter hired experts for case against Musk—now Musk won’t pay them, lawsuit says | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2023/01/twitter-hired-experts-for-case-against-musk-now-musk-wont-pay-them-lawsuit-says/


    A vaše pravidelná připomínka, že Elon Twitter koupit nechtěl a jen sklapla past při nepovedené spekulaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam