• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    P_T
    P_T --- ---
    OMNIHASH: Náhodou Koudy mi tady krásně vysvětluje obsah toho, co jsem sem postnul. Imho umí číst.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    P_T: symtě, seš jenom naivní nyxák, co neumí 5d šachy! Však nám Koudy hnedka přijde vysvětlit, že se týpek jenom flákal a simuloval a nic jiného si nezasloužil.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: z toho bude hezka zalobicka imho :)..typek je disabled na islandu a muze psat jen dve hodky denne..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nojo, to se pozna genius s IQ 256 a EQ kolem 0.
    P_T
    P_T --- ---
    OMNIHASH: Neskutečný

    https://twitter.com/iamharaldur/status/1633082707835080705
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS: neblábol
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Přestřelka na twitteru: Zaměstnanec se Muska veřejně ptal, zda ho propustili - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-prestrelka-na-twitteru-zamestnanec-se-muska-verejne-ptal-zda-ho-propustili-227207

    Bomba, takže zaměstanec je fakt invalida a ještě měl nějakou spešl smlouvu s Twitterem... to bude ještě veselý! Poslední podobnej případ, o kterým sem slyšel, tam firmu vyšel na 7,5 milionu, tak to snad chlápkovi vyjde.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ne, to jsem nepsal, není třeba fabulovat. Psal jsem, jestli věříš, že se Metě bude dařit i po tom clusterfucku s Metaversem. Well, relativně dařilo, stačilo aby největší konkurent vyrobil clusterfuck ještě o řád větší. O investování do akcií nepíšu nic nikam, bo mě nezajímá.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: jj a ty jsi mi psal, jak je naprosto debilni napad kupovat za milion akcie na 95 dolarech..o ctyri mesice pozdeji jsem je prodal za 180 dolaru/kus..ses takova spacilova investovani..kdyz o necem rikas, ze je to sracka, tak je dobry to koupit.
    VYHULENY_UFO: uz jsem tu hazel niz nejaky stats, ze ikdyz to musk nevlastnil a bylo tam 7k superduper programatoru, kteri makali az se z nich kourilo, tak ta sit mela za stejny obdobi tri vypadky :))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: to se brzy se zamestnanci twitru stane taky. ta sit jde celkem dobre do hajzlu, od ty doby, ci ji ovlada technomag musk. vcera toho nefungovalo celkem dost. je videt, ze za tech 44mld dolaru udelal Elon skvely obchod.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: seš ve špatný diskuzi Dejve, ale jenom těsně, tady dřeníme jinýho technomága... tohle je výsledek Zuckova plánu narvat tři státní rozpočty do VR světa, co vypadá jak z roku 1995, o kterým ses hádal naposled loni, jak je to čistě geniální a profit nápad.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Blbej Musk..vubec nevi jak ridit velkou firmu. Fakt nechapu proc propousti…

    Další kolo propouštění je na spadnutí. Meta dá vale tisícům zaměstnanců - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-dalsi-kolo-propousteni-je-na-spadnuti-meta-da-vale-tisicum-zamestnancu-40425018
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: *musk
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: věřím že mysl je extrémní a může udělat extrémní ("špatné") věci, když se mu nějak sesumiruje, že je to nutné. Ale to, že nedodržuje exit protokoly dle HR metodik běžných korporací, to mi nevadí. Já myslím že ta situace v US je špatná, občanská válka není vyloučena atd. Dokud se snaží z Twitteru dělat centristickou spojující platformu, je to dobrý záměr, zbytek jsou detaily. Uvidíme
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: že si to tam chce dělat podle svyho chapu.

    ale nevím, jak nová kultura, když někoho vyhodej a ani mu to neřeknou a když se zeptá, tak je vytrolen CEO osobně?

    jako že fakt existuje někdo, kdo se tomuhle nestaví na odpor?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: tak tady jde spíš o to, že někdo přišel o přístup, aniž by mu někdo řekl, zda je vyhozen (asi proto že Elon vyhodil lidí který mu to mělo říct), a když se ho na to veřejně zeptá, chová se jak maly dítě.

    pojem extrémní management neznám, je to management by random whims and trolling ?

    no a pak si to ospravedlňuje jako že ten člověk je stejně bohatej a navíc flákač, což na mě nepůsobí moc uvěřitelně - pedo guy byl taky extrémní management, nebo spíš taková reakce malýho rozmazlenyho dítěte, že někdo nesouhlasil s jeho blbým nápadem?

    každopádně díky za odpověď, rozumím tomu tak, že prostě věříš, že co Elon činí, dobře činí a koho Elon miluje, toho křížem navštěvuje. :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    YMLADRIS: v normální firmě, pokusím vedení dojde k pocitu, že je zaměstnanec tahá na vařený nudli, notabene v případě fingovaní nějakýho postižení nebo pracovního úrazu, tak dotyčnýho pošle na vyšetření k firemnímu doktorovi, a na základě jeho vyšetření provádí další kroky. Páč když to neudělá, a zaměstnanec je fakt šmelař, tak si je na tom krásně povodí a vytáhne z nich jak ušlou mzdu, tak královský odškodný za diskriminaci invalidy. Rozhodně to neprobíhá tak, že se dotyčnej člověk musí dohadovat na veřejnosti s majitelem, jestli je teda ještě zaměstnanej nebo ne, a pokud na něj majitel vytáhne podobný osobní informace, tak mu jenom nabije dalších pár zásobníků do jejich sporu a odškodný rázem povyskočí o řád, páč se k šikaně invalidů ještě přidá bossing.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    myslim, ze socialismem se dnes ohani hlavne lide, ktery o socialismu vedi hovno.

    Zapada mi to do toho pohledu "socialisticka kultura".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja bych k tomu dodal, ze kazdy se muze stat Elonem Muskem, kazdy si muze zaridit socialni sit, kazdy muze stavet elektroauta a kazdy si muze zalozit firmu s kulturou sobe blizkou. Proc se tak nedeje, je jina otazka.
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS:

    "Nevim proc bych nemela verit, ze"

    Protoze to napsal Elon.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: mi to bez problemu zapada do toho, jak chapu situaci: muskum management styl byl vzdy extremni (viz Production Hell in Tesla a podobna obdobi). V tech technologickych firmach pro nej ale pracuji lidi, kteri jsou tam "dobrovolne" a jsou hrdi na to, ze cedi krev za neco unikatniho, za nejlepsi projekty na svete atd. Komu to nevyhovuje, odejde.

    Oproti tomu tw je neco jineho. Asi je to dost "woke" firma, ktera jede na uplnem jinem systemu hodnot. Prodelava miliony. Prijde musk a chce z toho delat Teslu. Vsichni jsou v odporu. Volne mi to pripomina kdyz pred mnoha lety muj sef inzenyr byl povolan, abychom zavedli informacni technologie po cele univerzite. Na filde byly petice a stavky, ze se nehodlaji spinit s zadnymi pocitaci. Na medine odpor, pasivni agrese. Na pajdaku pani ucitelky ... ále to je jedno.

    Jde mi o tu paralelu, kdyz se s nejakym stylem hodnot/fungovani/rizeni snazis prorazit v prostredi, kde je jina kultura. Nevim proc bych nemela verit, ze ten pan mel uplatneny handicap na to, ze nemuze psat na klavesnici a pritom na ni psal. Zapada mi to do toho pohledu "socialisticka kultura". A cela ta kultura je ted proti novemu rizeni. Bud to Musk prorazi, nebo neprorazi (udela z toho "svou" firmu, nebo ne). Nakonec, o co jde, sam to porad opakujes, ze twitter nema altenativu, takze se asi hned tak nepolozi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam