DOKIS: Myslím, že u restrukturalizace firmy je ta vize podstatná, hlavně pokud po tobě chtějí víc práce za stejnou/menší cenu, obětovat osobní život, volný čas, snášet komplikované nadřízené atd.
IT je nedostatková profese. Jsem si celkem jistý, že head-hunteři si na LinkedInu našli skoro všechny zaměstnance Twitteru a zaplavili je lepšími a relevenatními nabídkami práce. Většina z nich by byla asi příjemnější.
- Tesla byla průkopník v elektromobilitě, revoluce v palivech a tom jak se auta používají... silná vize pro dobrou motivaci
- SpaceX je průkopník ve vesmírné dopravě a kolonizaci vesmíru... ještě silnější vize, možnost zapsat se do dějin atd.
- Apple dělá špičkové produkty a služby, které jsou svým způsobem unikátní
- Ale co je vize Twitteru? Jestli mi paměť slouží, tak potom co Twitter koupil dal zaměstnancům úkol jí vymyslet. Má to být druhý Facebook? Nebo druhý WeChat? Nebo místo kam si Elon chodí honit ego? Jeden vtip říká, že "Muži zůstávají dětmi i v dospělosti, jenom si kupují dražší hračky" Co se týče svobody projevu... ruské trolí farmy platí zaměstnance a všiml jsem si, že nemají problém připlatit si za Blue Checkmark. Jejich posty jsou pak na o dost lepších pozicích. Je to svobodný projev, když ti někdo musí platit, aby jsi psal příspěvky podle zadání?