• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    KAERO: zrovna jsem se chystal dát

    Evropa bude při výzkumu vesmíru více využívat služeb SpaceX – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/evropa-bude-pri-vyzkumu-vesmiru-vice-vyuzivat-sluzeb-spacex/sc-870-a-223094

    Ve středu 5. července naposledy odstatovala raketa Ariane 5.
    Pro Evropu to znamená, že dočasně nemá možnost vynášet do vesmíru své satelity, sondy a další zařízení.
    Ariane 6 je totiž stále ve vývoji a zdá se stále nepravděpodobnější, že bude připravena před rokem 2024.
    Sojuzy již nelze využívat kvůli ruské invazi na Ukrajinu.
    Vega C po svém selhání v prosinci 2022 zůstává uzemněna.

    European Space Agency (ESA) tak říjnu 2022 oznámila, že dvě její mise - Euclid a výprava k asteroidu Hera - nakonec budou realizovány pomocí Falconů 9 od SpaceX.
    Do budoucna pak ESA hodlá na Muskovu společnost spoléhat ještě více. Podle aktuálních informací Falcon 9 zajistí rovněž vynesení satelitu Earth Clouds, Aerosols and Radiation Explorer (EarthCARE), které je naplánováno na druhé čtvrtletí roku 2024, a možná i několika družic Galileo.
    KAERO
    KAERO --- ---
    jsem myslel ze gaychat o twitteru se presunul do [Twitter - rychloblogy] ale to jsem netusil ze bude nahrazen gaychatem o nalepkach na helme...

    Radeji si prectete, jak Galileo bude nove startovat na Falconech:
    Pokračující problémy evropských raket vedou k přesunům dalších misí na spolehlivý a dostupný Falcon 9 – ElonX
    https://www.elonx.cz/pokracujici-problemy-evropskych-raket-vedou-k-presunum-dalsich-misi-na-spolehlivy-a-dostupny-falcon-9/
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: jej, odkaz na diskuzák, nice, procházej internetem dále a najdeš i takový, kteří budou tvrdit, že jim je v helmě teplo a je tak zbytečná.
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: jinými slovy, tvoje problémy, tvoje jakože zkušenosti. Říkáš nesmysli až na ten hajzlák, tvoje máma ho tam přebírala pokaždý.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PALEONTOLOG: a dal uz bych halucinace pana kuly neresil

    nálepky na ochranné přilby | BOZPinfo.cz
    https://www.bozpinfo.cz/poradna/nalepky-na-ochranne-prilby-0
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: a vozils tam barely s vodou, co :-)) teds povysil a vozis hajzlak a mas potrebu se vyjadrit?
    to je prvni vec, kterou jsem pri vstupu do stavebnictvi podepsal, zadny nalepky na helme, doplneny prihodou o pripadu z francie, kdyz pracovnik nedostal pojistku a odskodny, prestoze ho rozrezalo lano z jerabu podelne, kvuli nalepce na helme. to je kdyz mas kvalitni skolitele, unikatni projekt a pozici, tak se dozvis spoustu veci mavic. bohuzel se to lopatam neda vysvetlit.
    EXIS
    EXIS --- ---
    pánové, řešíme tady Elona, ne vaše ega. Ty jsou tu teda stále, ale alespoň věcně.. ;)
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: jako přidavač ne, ale jezdil jsem Synery, Baky, Ohly, Zlinstavy, Porry, Strabagy, Metrostavy, na koho jsem z těch fakt velkých zapomněl? A to vrámci požárničiny, byly to kšefty za desítky míčů. Můžeš mi ale ukázat jak o tom nic nevíš Ty. Nějaký drby zpoza buňkoviště třeba.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: myslim, ze ses na velky stavbe v cesku nikdy nezucastnil
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: myslím, že přesahuješ svůj rámec internetového chytrolína. Vyber si lehčí téma.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: v cr musis mit schvalenou nalepku, ze neposkodi helmu, tudiz je nikdo nema, nebo vyjimecne firemni. tyhlety placky jsou vyslovene fetish, kokutku
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: tohle asi může tvrdit bezpečák co dostal příkaz zhora šetřit pojišťovnu. Reálně je to bububu na pitomce Tvého typu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TOXICMAN: me fascinuje ta americka posedlost nalepkama na helme. v eu dostanes flastr od bezpecaka a pri nehode jses bez pojistky jako bonus
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    NECROMAN: tady v hezkym mash-upu :)

    PES
    PES --- ---
    KOUDY: No pokud zrušení bude znamenat souběžné zrušení Instáče, tak tam zůstanou, ale nejspíš klidně i jako to "město duchů" (jen nepřijít o historii svého Instáče)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Tak Zuck je nejvetsi znama kopirka a zmrd zejo. Okopiroval stories ze snapchatu, reels a dalsi veci z tiktoku. Ted proste 1:1 kopiruje twitter a sazi na to, ze tam lidi prejdou z instace, protoze maj jeden login a prechod je na tri kliky. Dulezitejsi spis bude videt jestli se tam presunou content creatori/youtuberi apod z twitteru, nebo to proste pro ne bude jen pata socialni sit k monetizaci a na twitteru zustanou.

    PES
    PES --- ---
    SEJDA: To aby se dnes člověk bál napsat migrační utilitu...

    ...přitom (mimo zmíněný MySpace) zrovna Mark s Xichtoknihou začínal tak, že nahakoval seznamy studentů na univerzitě/univerzitách a natahal jim tam profily na The Facebook (volně vzpomínám na doby začátků FB)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AVATAR: je to ze starsiho clanku:
    "As he notes, Facebook helped convince people to move from MySpace not just by being a friendlier to use platform, but by providing a tool to make it easy to switch:

    Facebook addressed this problem by giving MySpace users who switched to Facebook a bridge between the two services. Simply give this tool your MySpace login and password, and it would use a bot to login to your MySpace account, scrape all the waiting messages in your queues and inbox, and push them into your Facebook feed. You could reply to these, and the bot would log back into MySpace and post those replies as you.

    Facebook attacked MySpace’s high switching costs head on, lowering them for users and unleashing network effects and rapid growth.

    But, of course, as we covered in detail, just a few years later when others sought to do the same thing to Facebook, Facebook sued. And won. And effectively put up a wall against the very activity it used to lower the switching costs from MySpace.

    Cory argues that by enabling the platforms to put up these giant walls, it enabled the “enshittification” of social media. Even as the services treated users terribly, your friends were all there and it was too difficult to leave."

    How The Enshittification Of Social Media Is Decreasing The Switching Costs And Enabling Something New | Techdirt
    https://www.techdirt.com/2023/01/18/how-the-enshittification-of-social-media-is-decreasing-the-switching-costs-and-enabling-something-new/
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Enshittification - slovicko dne :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    dobrý vysvětlení toho co se děje v Twitteru poslední dobou

    It Turns Out Elon Is Speedrunning The Enshittification Learning Curve, Not The Content Moderation One | Techdirt
    https://www.techdirt.com/2023/07/05/it-turns-out-elon-is-speedrunning-the-enshittification-learning-curve-not-the-content-moderation-one/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam