• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: ani nejde o to, že jim dal starlink zadarmo a pak cuknul a teď kesuje.. (jak dodavatele platebnich terminálu který je dávali obchodníkům zadarmo, zákazníci si zvykli a tím pádem je obchodnici nezrušili a byli ochotni za ně platit..)

    jde o to, že je to on osobně, kdo ovládá, kde to bude možné používat a tím pádem i jak to je možné používat. což je rozhodnutí s vojenskými dopady. zakázat strlink na okupovaných územích Ukrajiny prospěje Rusku víc než Ukrajině. tedy se nedá rict, že to je neutrální rozhodnutí.

    a tohle je to, co musk dle svých slov chce - zastavit válku ve stavu ruských územních zisků. (plusminus "volby" na donbasu, což je naivita, potvrzena mluvčím Kremlu, proč by rusové dělali takovou blbost, když to mají úspěšně okupovaný a podle ruských zákonů anektovaný, žejo)..

    musk si myslí, že Ukrajina nemá šanci ta území dobýt zpět, (protože Rusko má víc obyvatel? wtf genius). To klidně může být pravda, ale problém vidím v tom, že tohle rozhodnutí dělá za Ukrajinu.

    na druhou stranu, v celém kontextu války je starlink nebo nestarlink celkem maličkost.
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS:
    PES:

    2) byla totalni blbost. Neslo mit bezletovou zonu a nezacit valku *). (takze pokud chcete argumentovat, tak rikejte, ze jsme meli zacit valcit s Ruskem, coz je sice pitomy, ale ve sve podstate cestny nazor, kde se davaji karty rovnou na stul)

    *) strucne napr. https://acoup.blog/2022/03/11/collections-nuclear-deterrence-101/
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: bod 2) byl fatální selhání tzv. Západu, který odhalil svoji slabost reagovat rychle a účinně...
    ...a možná to bude jednoho dne v učebnicích či encyklopediích (tedy podle toho kdo je bude psát a pak číst), že pokud UA prohraje, tak právě proto, že ten Západ nezareagoval bleskově.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: id _lepik_ na to: o co se prosimte snazis? :-) je to jako bys sla do hospody lidem vysvetlovat ze alkohol skodi zdravi ... technicky mas pravdu, ale proc si tyvole nejdes nekam do kavarny treba? :) tady jses v muskove hejt klubu, nikdo tu na to neni zvedavej, stejne nikoho nepresvedcis
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    vidim tam tyto aspekty
    1. kdyby musk tehdy v prvnich dnech valky slusne UA odmitl, jako ze sorry nemuzu vam dat starlinky, chci byt neutralni, tak bychom o tom nejspis ani nevedeli, plus UA by asi hned prohrala valku (toto samozrejme nevim, ale komunikace je klicova vec). neni zmrd, hodne jim pomohl
    2. kdyby tehdy v prvnich dnech valky zapadni staty udelaly bezletovou zonu, jak UA porad dokola prosila vysvetlovala chtela, mohla se valka vyvijet uplne jinak. Ale ... neudelalo se to, protoze staty jednaji podle svych preferenci, obav do budoucna atd. Nejsou (nejsme) ale zmrdi, i tak jsme UA hodne pomohli
    3. klicove asi je, zda se priznava pravo mit nejaky hranice te pomoci (Musk nechce aby starlink se pouzival primo jako zbranovy system pro drony), anebo se to pravo nepriznava - protoze to ma nejaky soukromy nebo statni subjekt hozeny jinak nez nasinec (Svycarsko..), tak je zmrd
    KULA
    KULA --- ---
    SATAI: a že všichni vědí, jak to dělat správně.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OTAVA: hadam, ze na to staci neco od Huawei .. a ted tvoje konspirace muze nabobtnat do astronomickych rozmeru.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Muzeme spekulovat ze to je nahoda, ze ve chvili kdy pentagon potvrdi nakup cca 500 nelimitovanych starlinku na ukrajinu, tak se zacnou objevovat informace o tom ze rusove se naucili ty starlinky rusit.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ja teda nechapu ty silny slovicka, jako je treba nenavist. Ze si o nekom myslim, ze je zmrd jeste neznamena, ze ho nenavidim, zejo...

    Starlink je obchodni zamer, kterej ma vydelat penize. Je smesny v tom hledat neco jinyho. Krym bude za priplatek, no. Mozna to budou usa satelity, ktery tam vynesou muskovy rakety. Proste win win.

    Moralnost je fajn, ale treba je pro nej vic nemoralni nedodat lidem slibeny auta a nevyhazovat lidi (nah), protoze se zastavi vyroba. Kazdopadne hrat na obe strany se vzdy vyplatilo nejvic. Post na x, jak strasne fandi ukrajine, ten nic nestoji.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KULA: A?
    KULA
    KULA --- ---
    SATAI: doteď satelitní uplink pro armádu měli pod palcem velké státy, kolik desetiletí v tom máme praxi se soukromou firmou? Neprodáváme přenos boxu ....
    SATAI
    SATAI --- ---
    KULA: Treba dost Ukrajincum.

    (Jinak to prejmenovani neni evil, je proste jen debilni)
    KULA
    KULA --- ---
    Koukám, že dnešní čtvrtklhodinka nenávisti se nám protahuje, přejděme k praxi! Komu se hůř dýchá potom co Musk *volně doplň*?
    Komu zkyslo mléko po přejmenování twitteru na X?
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: Ciste technicky jsem chtel Z slovo pouzit spis s velkym Z, na rozliseni kremloblbu. (s malym z bych to rezervoval pro zmrdoviny typu zabaveni @x)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TOXICMAN: on vlastně skoro nikdo není zlej člověk.

    jen některý lidi moc neberou ohled na ostatní lidi.

    těm, který tohle dělají hodně, se říká zmrdi.
    SATAI
    SATAI --- ---
    TOXICMAN: Coz je m.j. v rozporu s tim, ze se hlasi k longtermismu... ale i v tomhle ramci si zase realitu naohyba dost kvalitne na to, ze zase Rusko...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SATAI: Přemýšlím, jak to zformulovat. Nepřijde mi příčetný v mnoha věcech, ale jsem pořád přesvědčený, že není zlej člověk.
    Porucha autistického spektra ovlivňuje schopnost porozumění a empatie... může to být faktor, proč se někdy chová jako kompletní mimoň a debil? Podle mě může.
    Viz jeho mírové návrhy. Je to jako kdyby přiletěl z jiné planety a jediné na čem záleží by byla celková okamžitá míra utrpení lidí bez ohledu na cokoli dalšího. Když se přestane dneska bojovat, hranice zamrzne, bude míra utrpení a umírání menší? Ano.
    Ale bylo by to správné? No samozřejmě, že ne. Já to vím, vy to víte. Jak to on může nevidět? Nevím. Bohužel i chytrý lidi s normálním mozkem někdy věří vyloženě blbostem.

    Ale taky jasně několikrát potvdil, že podporuje Ukrajinu. I s použitím Starlinků. Tak prostě nemůže to být uplně černý nebo bílý.
    Samozřejmě, že chci, aby Starlink povolil i na Krymu.

    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DZODZO: hele ty chces zdrojovat neci subjektivni pocity? zajdi si nekam do Tater na prochazku.. udela ti to dobre.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: mas na to nejaku odbornu publikaciu ktorou dolozis, ze je to pravda?

    ...vodu kazu, vino piju...
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    solidni dadaismus tenhle klubik...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: vyjadril si sa nejasne, nedostatocne odborne bez linkovania na odborne publikacie, tak som si kontext vylozil po svojom :shrug:
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: o voze a o pterodaktylovi
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: Boeing zrovna pali peniaze danovych poplatnikov, keby som investorom, tak asi vystupim

    Boeing has now lost $1.1 billion on Starliner, with no crew flight in sight | Ars Technica
    https://arstechnica.com/space/2023/07/boeing-has-now-lost-1-1-billion-on-starliner-with-no-crew-flight-in-sight/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SPLNYX: ti co si vybrali Muska, jakoze zrovna on ma byt nejvetsim meciasem vsech obeti, jsou sami obet a tedy potrebuji taky Muskovu pomoc, ale tu nedostanou, protoze Muskovi se chce davat jenom tolik pomoci, a tak ho budou nenavidet, protoze jinym pomohl jinak a jim ne tak jak chteli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam