• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    inak k tomu prepustaniu reportedly mail, aspon im to narovinu oznamia, to ked sa vyhadzovalo u nas v praci, tak to boli ovela zakernejsie praktiky :)

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: sam si o tom nerozhodol, on ani jeho brat sa hlasovania neucastnili
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: jeho tweet nevyhnal cenu akcii o 800% prosimte. Akcie vyhnaly hospodarsky vysledky a technologicky inovace. Ne to, ze elon tweetne nejakou picovinu nebo rozbije nerozbitny okno u firetrucku :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    E2E4: Elon se v řivotě na Mars nepodívá. Je mu 53, tímhle tempem bude rád, když tam zvládne do jeho smrti přistát pár pilotovanejch výprav, a imho si dobře uvědomuje, že veškerý vyprávění o kolonii na Marsu je totální prášilovština.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    schvalování trestného činu je taky trestný čin :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: but what about apple :D ale on s cenou tweety o saudech manipuloval právě v roce 2018..

    https://www.cnbc.com/2023/01/20/elon-musk-defends-tweets-in-securities-fraud-trial-in-san-francisco.html
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: jasne ze je..a co to ma spolecnyho s jeho odmenou vazanou na prodej tesel, akcie apod? :)

    To tu muzes resit pokutu 500 milionu dolaru kterou zaplatil apple/cook za klamani akcionaru, zpomalovani iphonu, prodavani uzivatelskejch dat apod :). Zadnej CEO neni svatousek. Zadna megakorporace neni svata. Nebud naivni. Stejne jejich produkty pouzivame.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JIMIQ: OTAVA: jde o to, že soud, který o takových věcech má pravomoc rozhodovat, tak rozhodl. Ani Elon není nad zákony. Zatím. Na Marsu samozřejmě bude. :)

    Především soud takhle rozhodl proto, že Elon byl v konfliktu zájmů a jako majoritní akcionář se nezachoval fér k minoritním (=všichni kromě Elona, pokud to dobře chápu), což je nabíledni - přihrál si sám sobě odměnu nafouknutím jak obtížné to bylo.

    The lawsuit against Elon Musk's $55 billion Tesla compensation package was initiated by a minority shareholder, Richard J. Tornetta, who argued that the compensation plan was not fair to shareholders and that the board of directors failed to prove that it was fair or provide evidence of its necessity for Tesla's goals. The lawsuit focused on the process of approving the compensation package, which was considered conflicted and not based on objective market data or arm's length negotiation. The Compensation Committee opted for subjective feelings of fairness, which was not sufficient to prove the fairness of the deal.

    The court found that the board's approval of the grant was a conflicted-controller transaction, and the Board's decision was examined under an "entire fairness" standard, which is the most onerous standard of Delaware law. The court concluded that the stockholder vote approving Musk's Grant was not fully informed, and the Board did not act in the best interests of the company when negotiating Musk's compensation plan. The court also found that the Grant process lacked a traditional benchmarking analysis and that the "extraordinary nature of the Grant" was not necessary for Tesla to retain Musk and achieve its goals.

    The court's decision is significant under Delaware law and raises important considerations for Boards and independent directors, especially in cases involving "Superstar CEO" status and controlling stockholders. The case is expected to have repercussions for Tesla's R&D funding and Musk's future compensation packages. Musk is likely to appeal the decision, and any new compensation package for Musk would have to be reasonable to avoid further legal challenges.

    [perplexity]

    OMNIHASH: víc, spíš rozpočtové výdaje ČR. A teď si vás kúpím všechny, kurvahošigutntág.. :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SATAI: K tomu ti asi nic nereknu, kazdopadne to byla verejna informace a dokud nedostal zaplaceno, nikoho to netankovalo.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JARDABEREZA: kolik za Elonovy ostatky? Malíček pravé ruky, řekněme?

    OTAVA: pokud se nepletu, tak problém soud vidí v tom, že si to rozhodl sám s kamarádíčky. Hashtag tunel.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: není elon ten člověk, co manipuloval akcie tesly a zaplatil 20M usd jako pokutu? není to ten člověk, co manipuloval cenu doge tweety a vkládáním jeho loga na svou socku ještě loni? :D :D ty se mi fakt zdáš
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ty komunisticky nazory nekterych soudruhu zde jsou v roce 2024 fakt k placi..proto maj babis a okamura tolik procent no..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    V tomhle souhlasim s Koudym. Tesla uzavrela s Musekm smlouvu, ktera byla verejne znama ! pro9biralo se to kolikrat v novinach s tim ze ty cile stejne Musk nesplni a odmena byla ne v penezich ale v akciich tesly, coz je bezna praktika. Ve chvili kdy Musk ty cile splnil a prekrosil se najednou najdou lidi kterym se to nelibi - ale dokud nedoslo na plneni, nikdo nepipnul (smlouvu nikdo nezaloval)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Škoda, že katolická církev není na burze. Bylo by to pěkné srovnání.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JARDABEREZA: vsak byla nerealne vysoko..coz neni jeho problem ale :). Proste splnil cil jako CEO. Z mnoha akcionaru udelal miliardare a odmena mu nalezi. Tecka.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOUDY: Myslíš tu hodnotu, o který i Elon řekl, že je nerálně vysoko? :-D (https://www.washingtonpost.com/technology/2020/05/01/musk-tesla-stock/)

    Založil Elon technologickou firmu anebo nové náboženství? :-D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Za deset let ma pres 8000 procent a ono i 800% za pet let je velmi slusny ze..Tesla stock has accumulated gains of 8,535% in the past 10 years compared to 348.9% and 187.6% returns produced by the Nasdaq 100 and the S&P 500 index, ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    (resp teda nárůst o 754%)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: no hlavně jde o kontrakt z roku 2018 což se mi povedlo dohledat že Tesla měla hodnotu 57 mld usd a nyní má 487, takže to není 8000% ale 854% když už si chceš hrát s číslama :)
    ale naštěstí si CEO nemůže dělat co chce a existují zákony na ochranu drobných investorů, teda alespoň v právních státech...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: Q.E.D. pod dvě minuty, to bude možná místní rekord!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam