• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: Trump má do úspěšného podnikatele sakra daleko, a kdyby celej život já nevím třeba maloval krajinky a nechal fotrový prachy v bance, má tak třikrát tolik, co po celoživotní kariéře ve šmelení. To je v zemi, kde prachy dělaj prachy, a od určitého jmění nemáš prakticky jak zbankrotovat jenom na dividendách, celkem fenomén.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VAGABUND: takto z patra mi napada napr. muskov kamik trump
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    trochu anglickeho humoru, ale som prekvapeny ze s takym najazdom v UK to nie je zrezle skrz naskrz

    I BOUGHT THE WORLD'S CHEAPEST TESLA!
    https://www.youtube.com/watch?v=iRuJJtmN3fc
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    #SpaceX has been changing out the upper constraint linkages for each of the 20 support arms on the #Starship Orbital Launch Mount. These linkages feature several changes from the original linkages including swappable wear parts, improved bearing protection (retrofitted on the originals), and what appears to be additional mass around the center pivot point to induce faster folding motion upon retracting.

    https://twitter.com/RyanHansenSpace/status/1783279396276592640
    PES
    PES --- ---
    VAGABUND: Namátkou kdejaká ratingová agentura či "analyzátoři trendů" typu Gartner atd...
    ... kolikrát se totálně sekli v předpovědích a stejně nezkrachovali.
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    DZODZO: oukej, ukaz mi podobnyho genia v globalnim byznyse, kterej vypustil tolik nesmyslnejch slibu a stale funguje pls ;)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VAGABUND: takych bubliniek vypustaju aj ostatni kvanta, ale pre media to nie je zaujimave, musk je ten spravny clickbait :)

    Why So Many EV Companies Fail
    https://www.youtube.com/watch?v=G4d5yV2BXdI
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    tady max nebulvarne

    Introduction

    In 2018 12 children and one adult were anaesthetised before being extricated through over a kilometre of flooded cave in Thailand. Full face dive masks (FFMs) putatively capable of maintaining constant positive airway pressure (CPAP) were employed. Here we describe the anaesthetic intervention and investigate the CPAP capability of the FFM.
    Methods

    Pressure was measured inside and outside the Interspiro Divator FFM during 10 tidal and 10 vital capacity breaths in divers at the surface and submerged with the mask deployed on open-circuit scuba (10 divers); and a closed-circuit rebreather (five divers). Relative in-mask pressure was calculated as the difference between inside and outside pressures. We also measured the in-mask pressure generated by activation of the second stage regulator purge valve in open-circuit mode.
    Results

    When submerged in open-circuit mode the mean relative in-mask pressure remained positive in normal tidal breathing (inhalation 0.6 kPa [95% CI 0.3–0.9]; exhalation 1.1 [0.8–1.4]) and vital capacity breathing (inhalation 0.8 [0.4–1.1]; exhalation 1.2 [0.9–1.4]). As expected, the relative in-mask pressure was predominantly negative when used on closed-circuit with back mounted counter-lungs due to a negative static lung load. Mean in-mask pressure during purge valve operation was 3.99 kPa (approximately equal to 40 cmH2O) (range: 2.56 to 5.3 kPa).
    Conclusions

    The CPAP function of the Interspiro Divator FFM works well configured with open-circuit scuba. This may have contributed to the success of the Thailand cave rescue. Caution is required in generalising this success to other diving scenarios.

    Deep anaesthesia: The Thailand cave rescue and its implications for management of the unconscious diver underwater - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7481118/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JARDABEREZA: simte stouras do toho zcela zbytecne, jako u spousty veci. tam bylo riziko paniky a toho, ze urcity pasaze nebylo mozny se vynorit vubec, takze panicky strzenou dychaci masku by nevratili a dite by umrelo. sdeleni bylo, ze muskuv vynalez rovnou zavrhli a realizovali tohle
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PALEONTOLOG: Neumím ti na to odpovědět... třeba je tu mezi námi nějaký doktor. Nebo anesteziolog potapěč. :-D Oni asi neměli velkou hloubku co jsem koukal, ale u hlubších ponorů by to mohla komplikovat dekomprese atd.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JARDABEREZA: popravde na to neni potreba anesteziolog, viz auditko narkoplaybojuv brejk, stejne jako na svazani rukou k telu nepotrebujes mistra z shibari. ale on mel to sebevedomi, autoritu to zastitit a mozna i recepty si napsal sam.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PALEONTOLOG: Taky jsem na to koukal, ale měli z prdele kliku... najít expertní jeskyní potapěče není sranda samo o sobě, protože to je nebezpečný koníček... ale zkušený jeskyní potápěč, který je ochoten plavat pár km jeskynním systémem, a který je pracuje jako anesteziolog? A podle platového žebříčku v USA je anesteziolog druhé nejlépe placené povolání, tak to asi nebude jen o tom někomu vrazit injekci. :-D To co dělali není obvyklá praxe, nikdo to tak nedělal, ale fungovalo to líp než čekali.
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    PALEONTOLOG: myslim, ze od tehle dvou tejpku sem videl snad vsecko :D
    (pocitam, ze spousta z vas zna, kazdopadne doporucuju velmi oba)

    https://www.youtube.com/@Thunderf00t
    https://www.youtube.com/@commonsenseskeptic
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VAGABUND: mas dobrou pamet, ja nedavno videl dokument o tom thajsku a nakonec bylo bezpecnejsi ty deti uspat a svazany protahnout jeskyni, nez vyuzit podivnej vynalez pana vizionare
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    DZODZO: par bublinek od boku z hlavy
    - hyperloop
    - výprava na mars
    - boring company
    - solární cihly
    - přejezd z jednoho pobřeží na druhý károu bez zásahu řidiče
    - neprůstřelnej plavací cybertruck
    - vesmírnej turismus - výlety kolem měsíce
    - thai jeskyne a super ponorka (+ obvineni potapece z pedofilie)
    - twitter - valka proti botum / freedom of speech
    - ty jeho roboti (ktery se ukazaly, ze sou na dalkovy ovladani)
    - 1000 covidovejch ventilatorů
    - funkční neuralink před x lety
    - tesla semi
    - tesla roadster
    - space x timeline
    - twitter jako all-in-one app (wechat stajla)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VAGABUND: "jako dycky" - tak si retrospektivne pozri nejake hype bubliny z roku 2018:

    https://www.cnbc.com/2018/05/03/here-are-highlights-of-elon-musks-strange-tesla-earnings-call-theyre-killing-me.html

    "Musk: “The Reuters report is based on nothing. Like I don’t know where that came from. We will not be starting production on Model Y at the end of next year. I would say it’s probably closer to 24 months from now. So 2020 is a more likely prospect for Model Y, early 2020." - model y sa zacal predavat early 2020

    Musk: “Well, I think – let’s save that for another time. Like, we’ll talk about that when we unveiled the Model Y. But it’s really going to be dramatically better. The design and production system, I think, really will be next level.” - model y sa zacal vyrabat metodou gigacastingu co dost zjednodusilo vyrobny proces
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    DZODZO: jestli dobre pamatuju, tak ohledne robotaxis tesla jeste ani nekontaktovala us urady, ktery to maj v gesci..imo bude zas jedna z musk hype bublin, ktera dopadne jako dycky
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    steer by wire aj s ukazkou ako moc treba tocit volantom (a preco teda yoke nie je nebezpecnejsi nez obyc volant)

    Tesla Cybertruck Steer-by-Wire System
    https://www.youtube.com/watch?v=daZVl2VuxD8
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: vsak robotaxi CaaS ne?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: cožeco???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam