• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: To ze ma auto nejaky predepsany deformacni zony, vystrelovani kapoty a dalsi veci neznamena, ze to chodce ochrani pred zranenim. Vietnamka co ji srazil Janousek v Cayenne by mohla vypravet, takze jak rikam. Uvidime za 20-30 let jak se tu diky elektromobilite zmeni trh aut, nabijeni, provozu na dalnicich, autonomni jizdy, rozvazeni jidla, taxiku atp. Proto jsem opatrnej na slova jako "nikdy"
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: I suspect a huge chunk of the price is owed to Tesla, courtesy of the no-resale clause in the Foundation Series sales contract. Tesla wants all the money a Cybertruck owner makes from selling the truck within the first year from delivery, or at least $50,000. Rumor has it that streamer Adin Ross bought his Cybertruck this way for $350,000, including $100,000 to cover the no-resale penalty. Considering the shipping and homologation costs, this makes the Cybertruck offer in Germany a steal.

    You Can Now Buy a Tesla Cybertruck in Germany, but There's a Catch - autoevolution
    https://www.autoevolution.com/news/you-can-now-buy-a-tesla-cybertruck-in-germany-but-there-s-a-catch-228940.html

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ale jo, ale i MB G splňuje deformační zóu pro chodce. tomu stačí pár cm. víc člověku netřeba, stejně by umřel ;) (str.22)
    dál by mě třeba zajímala ta bezpečnost oken, jsou situace, který ani AI nevyřeší a budeš potřbovat oknem ven. haha, so funny :)

    https://k622.fd.cvut.cz/downloads/zaverecne_prace/DP-2016-Matejicek-Martin.pdf
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Cekal jsem ze ten muj sarkastickej joke bude na prvni dobrou pochopitelnej. Tak nic.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: pouštim video, ale zatim tam pán hovoří o tom, že si to auto nechal poslat letecky :D

    LAUNCHER: netušim, kdo to je
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: no radši moc nerozumuj a něco si nastuduj. na ochranu chodce stačí pár centimetrů mocná deformační zóna a zužovat problematiku na to, že máš zastavit, mě to nepřijde vtipný. na deformačních zónách, což není nerezový "exoskelet", probíhaly testy a prnví postuláty už v 50s v u.s. a všichni, krom 5D génia, postupují podle toho protože to má smysl. safety first pro muska očividne neplatí, hlavní je hype a zdání inovace, asi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CRAZY_IVAN: Co ten Palo Neruda? Ten říkal, že má objednáno, ne?
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: pak ovšem vyvstává taková neodbytná otázka - proč jsou "normálně" auta vyžadována s homologací, když se individuálním dovozem lze všem těm regulacím a legislativním překážkám vlastně vyhnout??? :-/
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    CRAZY_IVAN: jo jenze to jsou vsechno konvecni auta, tohle neni.. a pokud s tim neco udelas, tak pojistovna si bude chtit umyt ruce a jeste na te tve ulitle potrebe mit takove mostrum vydelat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CRAZY_IVAN: to se musíš zeptat toho týpka z Koudyho videa, kde na tom nabral těch 485.000€. Dovoz, clo, výměna nevyhovujících dílů, homologace(?), poplatek Tesle za přeprodej... asi se to nasčítalo.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    CRAZY_IVAN: a ano, je to pak legální s tim jezdit
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    přihlášení budou nějaký desetitisíce
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: individuální dovoz fakt nestojí mega :)) je to stejný jako import dodge chargera nebo F150, který tu prostě ofiko nekoupíš. Bude to cca takhle:

    Kalkulačka – Get Cars
    https://getcars.cz/kalkulacka/

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SUMAC: tak měl jsem Dodge Charger, kterej tu taky ofiko neni prodávanej a byl to individuální dovoz a povinné ručení prostě vypočítali podle nějakejch tabulek z ceny auta, objemu a tak. Imho to bude jako první tesly S, když tu ještě nebylo ofiko zastoupení.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUMAC: Me by zajimala spis praktictejsi stranka veci ... az to vezme nekdo $$$ do terenu a zlomi tomu poloosu, tak jestli mu to bude schopna lokalni Tesla resit.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LAUNCHER: mno známej má takhle na zahradě dovezenýho z Wisconsinu Shermana... ale furt to tak nějak není legální prohánět po silnicích. Dovázt si ho za deset mega a píchnout si ho na zahradu ti nikdo bránit nebude.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CRAZY_IVAN: Beru na vedomi, z Omnihashovo postu mi nebylo zrejme, ze mysli jen ofic distribuci. To by melo byt co je mi znamo pozdeji take, ale nerad resim bude/nebude. Pockame, uvidime.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    CRAZY_IVAN: by me docela zajimalo jak treba napr v UK se bude resit povinne ruceni takhle individualne sourscovanyho auta, to bude asi docela palka nekde k £10-15k rocne bych rekl. imho clovek co to i za tuhle cenu bude chtit provozovat bude muset byt opravu neco
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    LAUNCHER: individuální dovoz je ale něco jiného
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam