• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: To si asi zase dosazujes neco co tu nezaznelo. Jenom ti rikam, ze jsou v EU jine homologace nez v USA a ze tu auta musi splnovat nejake normy, mit jine deformacni zony atp a ze tohle se treba behem 30-40 let vyresi, kdy lide dejme tomu nebudou sami to auto ridit, ale jen se povezou a auto proste bude soukroma kapsle plna senzoru, radaru, lidaru atp a ze az tohle nasrane a ono to drive ci pozdeji nastane, tak pak se uplne nebude resit ze tu jsou nejake deformacni zony od padesatych let minuleho stoleti, protoze se proste zmeni zpusob te dopravy, kteremu se prizpusobi i design tech aut. Stejne jako se uz ted tesla sama dokazde diky autonomnimu rizeni vyhnout prekazce lepe nez ridic atp..takze bych si nedovolil tvrdit ze se nejake americke auto z ameriky NIKDY nebude prodavat v evrope nebo tu s nim nikdo nebude nikdy jezdit (uz jezdi)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: vytváříš si umělej problém a tvrdíš, že ho netřeba řešit. gratz
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    LAUNCHER: casto se vyjadruju jako kokot, chyba t3dy je spise na me strane.

    Tesla’s HR chief leaves company after swathe of job cuts | The Independent
    https://www.independent.co.uk/news/world/americas/tesla-hr-executive-job-musk-b2538100.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VON_GILOTINE: Fair enough, sorry, nepochopil jsem jak to bylo mysleno.

    KOUDY: Musíte si hoši pořád rozbíjet babovicky? V našem čím dál vyšším věku? 🤦‍♂️
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tedla byla od zacatku designovana jako "normie car"
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    LAUNCHER: cybertruck
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LAUNCHER: gilotine je komunistickej levicak..toho neber vazne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VON_GILOTINE: Ja teda v T vozím dečka do školy/na plavání a květináče z OBI 🤦‍♂️ Hoši, proč musí být hned kazdej třídní nepřítel? Já to na cargokole fakt nezvládnu, máme to tu trošku do kopce a MHD v Písku nehrozí ...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Ne neznamena. Muzes mit deformacnich zon kolik chces, ale kdyz ti vbehne chodec pred auto a ty jedes 100km/h..tak chodec neprezije a je jedno jestli pojedes v cybertrucku nebo gecku :)..Proto rikam, ze evropsky homologace jsou sice hezky, ale uvidime co tu bude za designy za 40-50 let, az budou auta jezdit autonomne :). V rusku uz typek v cybertrucku po silnicich v provozu jezdi a zadny evropsky homologace ocividne nepotrebuje.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PES: tak zrovna no-resale neni v autosvětě nic nového a Tesla není první automobilka, co se snaží zabránit spekulacím. Sama na prvních early adopters chce vytřískat prachy za vyšší cenu :)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ale mlho, přesně to to znamená, je to ochrana spoluúčastníka nehody a kupodivu se všichni od 50s tváří, že to má smysl. ale to jen neexistoval nyx.cz, tam by jim to tehdy vysvětlili ;)))
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PES: zapominas ze lidi jako [dopln si sam] to chtej primarne jako statusovej symbol aby vsem mohli vytrit oci jak sou uzasny ze na to maj a cejtit se u toho jako neil armstrong.
    Svuj ke svemu
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: Už vůbec podmínky typu no-resale (či vosery s jinými modely, kdy předprodej zruší/vypne všechny lepší funkce původně zakoupené "na trvalo"... tím se tzv. auta značky Tesla degradují na počítače na kolech s licencí a-la Microsoft)...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PALEONTOLOG: Neříkám ani tak ani tak - Ale nepockame s timto hodnocením raději na reálné testy? Já bych to auto jednou chtěl (vesnice, na stará kolena...) takže fakt doufám že vše klapne.

    “IIHS hasn’t evaluated the Cybertruck,” Russ Radar said. “The discussions we’ve seen so far appear to be based on speculation.

    “I would add that our experience with Tesla is that they aim for the highest safety ratings in IIHS tests. We have no reason to expect anything different with the Cybertruck.”

    Safety professionals weigh in on Tesla’s Cybertruck | Repairer Driven News
    https://www.repairerdrivennews.com/2023/12/12/safety-professionals-weigh-in-on-teslas-cybertruck/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: To ze ma auto nejaky predepsany deformacni zony, vystrelovani kapoty a dalsi veci neznamena, ze to chodce ochrani pred zranenim. Vietnamka co ji srazil Janousek v Cayenne by mohla vypravet, takze jak rikam. Uvidime za 20-30 let jak se tu diky elektromobilite zmeni trh aut, nabijeni, provozu na dalnicich, autonomni jizdy, rozvazeni jidla, taxiku atp. Proto jsem opatrnej na slova jako "nikdy"
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: I suspect a huge chunk of the price is owed to Tesla, courtesy of the no-resale clause in the Foundation Series sales contract. Tesla wants all the money a Cybertruck owner makes from selling the truck within the first year from delivery, or at least $50,000. Rumor has it that streamer Adin Ross bought his Cybertruck this way for $350,000, including $100,000 to cover the no-resale penalty. Considering the shipping and homologation costs, this makes the Cybertruck offer in Germany a steal.

    You Can Now Buy a Tesla Cybertruck in Germany, but There's a Catch - autoevolution
    https://www.autoevolution.com/news/you-can-now-buy-a-tesla-cybertruck-in-germany-but-there-s-a-catch-228940.html

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ale jo, ale i MB G splňuje deformační zóu pro chodce. tomu stačí pár cm. víc člověku netřeba, stejně by umřel ;) (str.22)
    dál by mě třeba zajímala ta bezpečnost oken, jsou situace, který ani AI nevyřeší a budeš potřbovat oknem ven. haha, so funny :)

    https://k622.fd.cvut.cz/downloads/zaverecne_prace/DP-2016-Matejicek-Martin.pdf
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Cekal jsem ze ten muj sarkastickej joke bude na prvni dobrou pochopitelnej. Tak nic.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: pouštim video, ale zatim tam pán hovoří o tom, že si to auto nechal poslat letecky :D

    LAUNCHER: netušim, kdo to je
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: no radši moc nerozumuj a něco si nastuduj. na ochranu chodce stačí pár centimetrů mocná deformační zóna a zužovat problematiku na to, že máš zastavit, mě to nepřijde vtipný. na deformačních zónách, což není nerezový "exoskelet", probíhaly testy a prnví postuláty už v 50s v u.s. a všichni, krom 5D génia, postupují podle toho protože to má smysl. safety first pro muska očividne neplatí, hlavní je hype a zdání inovace, asi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam