• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS:

    Starlink Business | Direct To Cell
    https://www.starlink.com/business/direct-to-cell

    TEXT
    Starting 2024

    VOICE & DATA
    Starting 2025

    IOT
    Starting 2025
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    swarm / spacex


    Frequently Asked Questions – Swarm Technologies
    https://swarm.space/frequently-asked-questions/

    SpaceX is planning to deploy a Direct to Cell satellite system in low Earth orbit that will support ubiquitous connectivity directly to all phones using 4G LTE standards. The network will also support commercial off the shelf (COTS) IoT applications. The Direct to Cell system will complement existing terrestrial LTE networks and eliminate dead zones by allowing devices to seamlessly connect to the SpaceX satellite network when they are outside of terrestrial coverage, from most places on Earth.


    ...


    Swarm is a SpaceX subsidiary and was acquired by SpaceX in 2021. Swarm’s co-founder and former CEO Sara Spangelo is now senior director of Satellite Engineering and co-lead for Direct to Cell at SpaceX, according to her LinkedIn.

    Last year, Spangelo said in an interview with Via Satellite that there would be more synergy between Swarm and Starlink products in the future.

    At the time, Spangelo said Swarm had around 160 satellites in orbit and supported hundreds of customers in 15 countries, with 80% of the business being in agriculture and environmental monitoring. Swarm has supported customers like Dryad’s early forest fire detection and Rainforest Connection, which detects illegal logging by using IoT acoustic sensors placed in rainforests. -

    SpaceX Subsidiary Swarm Ends IoT Device Sales - Via Satellite
    https://www.satellitetoday.com/connectivity/2023/07/27/spacex-subsidiary-swarm-ends-iot-device-sales/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nothing could go wrong, takto funguje napr. supercruise od gm, ze ti tvar snima kamerka a vyhodnocuje ci sa divas na cestu

    How GM's "Super Cruise" Hands-Free Driving Works
    https://www.youtube.com/watch?v=_2S-VXNZNTg
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: jo, páč idioti nejsou schopný vyhodnotit svůj momentální stav a svý řidičský schopnosti, tak si nainstalujeme spyware, co bude nonstop snímat naše životní funkce, vyhodnocovat pozornost a posílat je kamsi na vyhodnocení, what could go wrong...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tu by pomohla nejaka forma autopilota, ktora snima sofera a vyhodnocuje ci sa venuje vedeniu vozidla alebo ci vykazuje zivotne funkcie a v opacnom pripade by vozidlo automaticky vyplo a pripadne odoslalo SOS signal
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ARAON: ...jenom měl černej kašel a bral na to nějaký pilule, za který by mu urvala ruce půlka smažek na Andělu.
    ARAON
    ARAON --- ---
    OMNIHASH: "Test na alkohol a drogy, který provedla policie, měl negativní."
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Nevím proč to dřeníte zrovna tady, ale výmluvy to jsou naprosto klasický, který vytáhne každej, kdo nakalenej někde hůř boural... usnul jsem/omdlel, auto přestalo jezdit jak má, jsem nemocnej a v blbým psychickým stavu, už chybí jenom, že se snažil vyhnout děcku, co mu tam vběhlo zpoza zaparkovaný dodávky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    je to blesk, tak brat s rezervou, ale vypada to, ze to asi nebyla uplne chyba auta.. pan jel nemocnej a nasranej z rozchodu od ex.. tipuju, ze do toho skocil opravdu lidskej faktor a nepozornost..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: jako ne že to tý přejetý paní v něčem pomůže, ale aspoň by to zavřelo hubu idiotům, kteří měli se soudem hned hotovo dřív než proběhlo šetření.

    Jinak ted sem se dočetl, ze Taycan Turbo 2024 ma 0-60 za 2,6sec a Tesla to nejsilnější Sko 2,4sec, tak to imho bude úplně stejný, obojí totální masakr, boží hračka, domu bych to nechtěl:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DRAGON: Novej taycan turboS uz ma snad ke dvema vterinam, to je rychlejsi nez chiron a v chironu to furt radi a kope, zatimco v tech elektroautech je to linearni, takze fakt jak raketa no. Pro plno lidi je to velkej nezvyk. Jinak jestli typek omdlel nebo neco, tak pak za to samozrejme nemohl za tu nehodu, to neudelas nic. Nemam o tom zadny info. Jen jsem cetl nejakej ten prvni clanek.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: tak pokud v aute blackneš, tak jsou ti skilly k ničemu, co sem četl naposled, tak se tohle právě stalo. Nebo už se ví víc a byla to čistě jeho vina řízení? Jinak jel sem v Tesle s Dual motorem a to zrychlení bylo úplně nadpozemsky, tipuju stovka pod 3s, tohle bude stejný nebo podobný, ne? Jestli se zapomněl s nohou na plynu a zazmatkoval, tak to teda chudák ta paní, to je fakt blbá nehoda :/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: este by si si mal toho taycana rozmysliet, ten tiez nema zrovna deformacne zony z plasteliny :\

    Nad nehodou řidiče porsche, který srazil ženu s kočárkem, visí otazníky - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nad-nehodou-ridice-porsche-ktery-srazil-zenu-s-kocarkem-visi-otazniky-40470197
    LEGI
    LEGI --- ---
    mohl byste někdo zrecenzovat, jeslti je to legit? FAlcony startovaly, ano, ale účet je dost pofiderní
    kolega Archimedes, například? :)


    https://twitter.com/MeteoStanca/status/1786137720269541428

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: budeš se divit, neustále je prostor pro chybu a předpisy jsou psaný krví a škodami.
    auta se budou i dál konstruovat tak, aby byly pro pasažéry i vnější svět bezpečný, což nerezovej exoskelet nepředstavuje, stejně jako neprůstřelný okna u sériový výroby, ty tedy ohrožujou hlavne pasažéry uvnitř a v rybníce nebo při požáru to fakt AI nevyřeší, i když to nezpůsobila nebo zkusila všechno dostupný.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Já teda spíš nechápu, že 12 let od uvedení Tesly Model S nejsou OTA updaty, fixy a vylepšení aut standard.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PES: v pořádku, máme volný trh. BMW taky dostalo hate za služby za předplatné.
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: já tedy jakékoliv zboží s takovými podmínkami odmítám (ale bohužel, pokud tohle nehodí na hlavu těm supermanagerům, kteří to vymýšlejí, hned, tak cesta do otroctví je fakt jistá)...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Presne. To ze do aut pridame autonomni rizeni na dalnicich, lidary, drzeni jizdy v pruzich a prekolizni systemy automaticky znamena, ze hned musime zrusit airbagy a pasy. Brilantni nazor.

    MINORITY REPORT (2002) | Vehicles of the Future Featurette
    https://www.youtube.com/watch?v=dJ7XuZadCZY
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam