• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: Ja jsem chtel napsat, ze asi nastoupily levnejsi cinske auta, nez je Tesla. Ale neni to tak.
    Renault 5 stoji do 30 tis. €, jako dalsi modely z top 10, Tesla Y stoji okolo 50 tis. € ve Francii
    PER2
    PER2 --- ---
    PES: "Across the Channel, the British auto industry just released its sales data for January. Here, Tesla sales fell less precipitously—just 12 percent. However, battery EV sales were 35 percent higher in the UK in January 2025 than in January 2024."
    PES: isobne bych hlrdal duvody spis v muskove politickem angazma a mozna trocha hajlu v tom bude. Ale co ja vim, mozna mas pravdu a evropa je na pokraji krachu.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    PES: A zrušily se dotace a pobídky, a nasytili fandové EV.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: nešel třebas v Německu trh jak celek nahoru?
    PES
    PES --- ---
    AVATAR: jestli ono to také neukazuje na to, že Evropa se propadá do krize a na ty nákupy jaksi přestává mít ;-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    OMNIHASH: Novy Model Y
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: resil se tu nejaky facelift nejakeho modelu Tesla, tak asi to.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---

Originální myšlenka tohoto klubu před 10 lety byla diskuze a novinky z firem SpaceX, Tesla atd, za nimiž stál Elon Musk, proto jsem ho zvolil jako základní, sjednocující název.
    Dlouhé roky to fungovalo, ale jakmile Musk koupil Twitter a začal se angažovat v politice, přišla nová skupina lidí, která chce diskutovat jeho jako osobu a jeho činy.
    Po marných pokusech udržet obsah v původní formě jsem neustále osočován, že mám klub o Muskovi, tak se nemůžu divit. Chápu to, bohužel ten název uživatelsky změnit nejde a není žádoucí uživatelé mást změnou.

Proto jsem požádal o založení nového klubu SpaceX. Kdo má zájem tedy sledovat novinky a multimedia z této oblasti, hlasujte prosím zde, přidá se Vám potom automaticky do sledovaných, děkuji.
    [TOXICMAN @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]

Zde bude potom tolik vytoužený prostor pro debatu o tom jestli je to vizionář, nacista, mimoň nebo pučista.

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: kuwa dávejte popisky k náhodnejm fotkám, kdo má vědět, na co se to kouká!
    SATAI
    SATAI --- ---
    Takže kolaboranta vyšetřovali?

Elon Musk's Enemy, USAID, Was Investigating Starlink's Contracts in Ukraine
    https://gizmodo.com/elon-musks-enemy-usaid-was-investigating-starlink-over-its-contracts-in-ukraine-2000559365
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: uz tu Teslu prodal, nebo ji jeste prodava? :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Snad si udelal prestavku aby nikoho neohrozil :)

Sedmdesátiletého řidiče zastavila o víkendu na dálnici D6 kvůli rychlé jízdě policejní hlídka.
    Od hranic se do vnitrozemí řítil rychlostí téměř 200 kilometrů v hodině. Na místě přišel o řidičský průkaz.

Senior v tesle prosvištěl kolem policistů skoro dvoustovkou. Přišel o řidičák - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/doprava-rychlost-prekroceni-d6-tesla-policie.A250205_153848_vary-zpravy_pkz?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ani sa mi nechce verit, ze je to dnes uz 7 rokov, nejako sa mi tu ohyba casopriestor

The Falcon Heavy test flight was the first attempt by SpaceX to launch a Falcon Heavy rocket on February 6, 2018, at 20:45 UTC.
    XARGH
    XARGH --- ---
    SEJDA: Elon v base prosim, cim driv, tim lip, pro cely svobodny svet! :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: byl za hranou, ale uz se polepsil. Odsoudili ho prece a 2 roky nemohl delat na vedouci pozici v Tesle, za manipulaci s cenami akcii postem na Twitteru. Prohral by i dalsi soud, o koupi Twitteru, ale nakonec couvnul.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XARGH: ano Elon rasista, Elon hulici, Elon dolarovy multimiliardar, Elon, ktery se venuje detem, Elon sef ze SpaceX, Elon konstrukter z Tesly, Elon sasek z Boring Company, Elon a jeho manzelky a milenky, Elon a jeho cesta uspesnymi firmami, Elon a jeho malo zdokumentovane detsvi v JAR, Eleon guru kryptomen, Elon a jeho dospivani v Kanade, Elon a Solarcity, nebo jak se to jmenovalo, Elon a hyperloop, ktery vlastne nikdy nechtel, pedo Elon ..... Elon kazdou chvili neco ;) .. Elon lhar, Elon odsoudeny, Elon v base? :D
    Ja jsem mel Koudyho v ignore, kdyz jsem si na nyxu prochazel nejakym jinym obdobim, ted uz tam mam jenom vylozene hulvaty a incely, kteri nemaji vubec zadne zabrany.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Podle me uz je za hranou osm let, ale to ho tu jeste nikdo neznal, protoze tu nikdo neinvestuje do akcii Tesly, takze nevi co Musk tweetoval a kvuli cemu dostal pokutu od SEC apod..anyway mu to zatim furt prochazi a jak jsem psal..vox populi, vox dei. Amici si zvolili znovu Trumpa, prestoze vedeli co s Elonem chtej provest..tak to ted maj.
    XARGH: Chvalim :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    SEJDA: kriklava znacka = hajlujici nikym nevoleny immigrant puvodem z rasistickeho JARu? :)

koudaka mam v ingore, omrzel se mi intelektualne i lidsky :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: podle mne uz je Mus za hranou. A muze to zacit byt velmi akcni.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Ano u nas ne. Amerika je uplne neco jinyho a je za poslednich patnact let tak rozesrana, ze je potreba ji proste prekopat, coz se ted deje a pise o tom i Dejcmar v postu kterej jsem linkoval niz a dava dost hlavu a patu. Nebude to hezky a uvidime jak to dopadne, tady bych to nicmene neresil, nebo tu nebudeme delat opet nic jinyho.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: u nas by nikdo ani svateho Dindiho k udajum ministerstva financi nebo jeho uctum anebo k uctum spravy socialniho zabezpeceni nikdo nepustil, protoze nema proverku na tajne a nepochybuji, ze tam je potreba i proverka na prisne tajne.
    Jde napriklad o ochranu svedku.
    Musk si zahrava s vlastizradou .. ale muze zkusit byt "o neco bohatsi" Snowden a uvidime jak skonci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam