XCHAOS:
"Svět se mění, bez ohledu na to, jestli si myslíš, že by se měnit měl nebo neměl."
Heled já mám spíš pocit, že moc nezvládáš udržet pozornost. Nevím kde bereš že nechci aby se svět měnil, svět se mění čím dál tím víc a co se týká technologií, tak se mění tak rychle, že stupeň "humanoidní robot" můžeme přeskočit (potažmo, nikdy nebyl co k čemu).
"Mám pocit, že nemáš vůbec žádnou představivost."
A tady se právě hrozně moc pleteš. Já právě tu představivost narozdíl od lidí, který si myslí že lidská práce se skládá z neustále dokola se opakujících jednoduchých pohybů v laboratorních podmínkách, mám v romhle směru docela dost, už proto že v oboru tak nějak pracuju a dokážu si představit všemožný REÁLNÝ situace. VŠECHNY činnosti, který veškerý firmy zabývající se výrobou humanoidních robotů (včetně Muska) předváděj na svých propagačních videích zvládne dekády stará robotická ruka 10x rychleji a přesněji.
Pokud chceme aby humanoidní robot nahradil ČLOVĚKA, musí úmět to co ČLOVĚK minimálně stejně efektnivně a minimálně za stejnou cenu.
Takže, co by mě například přesvědčilo, že "už jsme skoro tam", je (humanoidní) robot kterej dokáže stejně efektivně jako člověk řešit reálný situace. Jsem si jistej, že bych z fleku dokázal nasimulovat 100 věcí který zvládne 8 letý dítě ale pro hjumaniodního robota by to bylo totální a abolutní scifi.