ALMAD: já ale neříkám, že všechno by se mělo řešit hlasováním, já jen říkám, že rozhodovací procesy, které jsou v zásadě obchodním jednáním, by neměly být označovány terminologií, která popisuje jinou oblast života společnosti, která má taky právo na existenci. A že dobrého novináře poznám podle toho, že se použití toho jazyka, který popisuje jinou oblast lidských interakcí, umí obratně vyhnout...
Otázka "trilionové" (v češtině jen bilionové, bohužel) odměny pro fyzickou osobu je bezprecedentní a zajímavá. Vlastně asi hlavním důvodem proč se o tom mluví je podle mě to, že některé struktury mají zájem, aby se relativně bohatá střední třída chytla za nos, jak daleko pokročila inflace, a že jestli nechtějí pozadu, tak by honem měli vytáhnout peníze z matrací a investovat, ideálně do akcií Tesly. V zásadě ale nevím, jak tihle lidi uvažují a jestli přijmou hru na to, že abychom měli budoucnost plnou humanoidních robotů, tak je nutné, aby se Elon osobně měl dobře i jako fyzická osoba. Celé mi to popravdě nedává smysl. Ať už je to celé o čemkoliv, tak to působí jako kvazináboženský kult kombinovaný s investiční bublinou a letadlovou hrou.