• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: nevyhazuje za #freespeech , ale za #unloyalty , to dá přece rozum, ne?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALMAD: Pletes vic veci dohromady. Me na chleba zadnej Elon nevydelava. Na chleba si vydelavam sam diky svejm rozhodnutim do ceho investovat a jak investovat. Diky Tesle jsem treba vydelal tolik, ze jsem pri zacatku valky zaplatil dvema ukrajinskejm zenskejm s detma najem na rok, nebo sem diky vydelkum z bitcoinu prispival na ruzny neziskovky. Treba tady post z 25.2.2022 - [KOUDY @ Zjištění] to ti umoznej investice. Nebo jsem tady bral za milion (a pak jeste za vic) Metu, kdyz byla na 97 dolarech - [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] a Omnihash se tomu tenkrat smal. Ze mam prej hodne zbytecnejch penez - [OMNIHASH @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] ..Dneska je meta 615 dolaru a ja mam hodne zbytecnejch penez - https://finance.yahoo.com/quote/META ..Do investovani nesmis montovat city a emoce. Jakmile zacnes, tak prodelas. Ja jsem to udelal v listopadu, kdy jsem prodal akcie Tesly, protoze jsem rekl, ze nemam v Elona moc duveru uz a ze pockam co s Trumpem kteryho jeste par let zpatky nesnasel vymysli a ze ho zatim nebudu financne podporovat a co se stalo? Prisel jsem uz tak o 15% moznyho profitu! - [KOUDY @ Elon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI]

Vec druha. Tady v klubu je hodne lidi, kteri Muska naprosto milovali, zboznovali a byl to pro ne buh. Pak koupil twitter s tim ze povolil vetsi miru freespeech ho zacali okamzite nesnaset. Asi u deseti IDcek tu probehl tydenni obrat z adorace Elona o 180 stupnu a bylo hrozne zabavny to sledovat. Ja uz si necim (ne tim obratem, ale vystrizlivenim) prosel pet let pred nima, protoze Elona sleduju snad 15 let a do Tesly investuju 10 let, takze jsem davno zazil casy, kdy placal uz nekdy v roce 2017 na twitteru lzi o tom, ze ma pro firmu soukromy financovani, stahne ji z burzy, tim vyletely akcie nahoru a vypraskal shortare. Dostal za to i pokutu od SEC a nebyla to jedina lez kterou pronesl. Viz autonomni rizeni apod..To byla ta doba, kdy jsem na nej zacal nahlizet uplne jinak nez do ty doby a proto se tu tedka spis uz jen bavim tim, jak prozrenim o tom ze Elon neni spasitel lidstva prochazi cim dal vic lidi.

Vec treti. Narozdil od tech nyxaku, pro ktere byl Elon buh a ted je najednou antikrist mu furt dokazu bez problemu priznat uspechy. I kvuli tomu, ze jsem s nim videl plno rozhovoru treba z roku 2010, cetl jsem jeho zivotopisy apod. Teslu nezalozil, ale diky jeho napadum a vizi je Tesla tam kde je dneska. SpaceX zalozil a i diky nemu a opet hlavne jeho vizi je ta firma tam kde je dneska. Takze kdyz mi tu nekdo bude rikat, ze Elon nikdy nic nedokazal. Na vsechno mu dal penize tatik a Elon jen krade napady, tak s takovym clovekem budu ve sporu a budu se tu s nim hadat a vysvetlovat mu jak ucitel zakovi na zakladce jaka je realita. Kdyz tu nekdo bude tvrdit, ze Elon posledni leta fakt magori, ze pred volbama mlel nejaky dezinfo na twitteru apod, tak se s nim hadat nebudu a budu s nim ve shode, protoze bude mit pravdu. Jen proste nejsem zastancem hromadnyho kopani do nekoho jen na zaklade toho, ze je potreba nekoho nesnaset, protoze se nechova nebo nejedna tak jak bych si predstavoval.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Ano ano. Priskotacim vysvetlit prvnackum ze to co dela Musk je bezna vec kterou delaji davno i jini lide a Musk je jen kopiruje. Nikde nepisu o tom ze s tim co kdokoliv z nich dela souhlasim nebo ze je to v poradku :)
    AVATAR: To je o tom ze kdyz delas neco zlyho, tak se vymlouvas na to, ze nekdo dela jeste neco zlejsiho. Ja se bavim o tom kdyz kopirujes to samy co nekdo jinej dela uz deset let.

TRANCEWARP: Vidis. Ja uz pred lety cetl studie a clanky o tom, ze Tiktok zmenil uplne hru socialnich siti. Predtim si u mety mel feed stejnej jako tvuj kamos a videli jste to samy. Tiktok prisel s tim ze se na tebe adaptuje a nabizi ti to co lajkujes, na co klikas, co komentujes, aby te udrzel zavisleho dyl a daval ti ten rychlej dopaminek. Meta to okamzite okopcila..snapchat taky a twitter po koupi Muskem taky. Takze dneska mas uplne jinej feed nez tvuj kamos a kazdej clovek si na tech sockach vytvari vlastni realitu, takze me hodnekrat nejakej nyxak psal jak ma twitter plnej ruskyho dezinfa a je nasranej a ja tam pritom nevidim ruskyho vubec nic. Sleduju jen nextu, takze tam jsou videa z valky..ale to je cely - TikTok's engagement forces META to compete and change their algorithm

Instagram revamps algorithm in battle for TikTok creators
    https://www.bbc.com/news/articles/cmm3yn4pr17o

TikTok’s engagement forces META to compete and change their algorithm: what's the impact on feed and ads? - InPulse Digital
    https://inpulsedigital.com/tiktoks-engagement-forces-meta-to-compete-and-change-their-algorithm-whats-the-impact-on-feed-and-ads

Musk se kasal pouze tim, ze vic otevre stavidla aby se srovnali dems a reps a vsichni meli pravo na svuj nazor - https://nyx.cz/files/000/028/2885431_9b7e959fb70ede02b69d/original.png?name=obrazek.png - Pokud te nezajimaj, tak si je blokni. Ses dospelej clovek. Takhle se ted twitter bere. Urcite tam nebude nikdy 100% free speech. To by ta sit nemohla fungovat v polovine sveta. Porad tam jsou tymy na ruzny policies plus comunity notes. Volby urcite Donniemu nevyhral. Naopak Muskuv nazor na volby byl znamej ctyri mesice pred nima a jeste dva tydny pred volbama Trump v pruzkumech prohraval. Vyhral mu to rozhovor u Rogana na youtubu, kterej videlo 50M lidi za par dni. To i podle ruznych analytiku rozhodlo. Ne twitter. Tam jel Elon 100 dezinfo tweetu za den a nemelo to zadnej vliv.

Musk urcite neni zadnej sampion svobody slova a ani jsem to nikde nikdy netvrdil a nemyslim si to. Pouze rikam, ze za Muska tam je vetsi podil freespeech nez byl pred peti lety, coz ti ukazuje i ta analyza od CNN a vic lidi ma pravo vyjadrit svuj nazor, aniz by byli shadowbannovani. To ze ten jejich nazor se me nebo tobe nemusi libit je uz uplne jina diskuze a samozrejme si je muzeme bez problemu bloknout. Coz ja teda v pohode delam :)...Kriticky mysleni je samozrejme problem obecne, ale zase treba vidis, ze to co zacal Musk dva roky zpatky byl asi dobrej krok, kdyz to ted Zuck opet pro svoji sit kde jsou 3 miliardy lidi, coz je vic nez tretina planety..kopiruje.

co bude delat v kabinetu jsem sam zvedavej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: elon si koupil freespeech platformu a je mu jedno za kolik, stejne jako bezosovi je jedno kolik dal za washington post.
    CROME
    CROME --- ---
    VYHULENY_UFO: Inu freespeech absolutist…
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: "za rok-dva se srovna a bude tam freespeech z obou taboru." mi zni spis jako wishfull thinking
    proc by strana A sla dobrovolne na platformu, kde je dominantni a otevrene nepratelska komunita B?
    resp. pokud je skupina A otevrene nepratelska k B a u B probiha exodus z platformy pryc, co by B melo motivovat k navratu mezi A a vytvoreni 50:50-ish situace, ktera by se dala oznacit za rovnovahu?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Ne. Drive nebyl vicemene neutralni. Drive byl prave dost demokratickou platformou a republikani dostavali shadowbany. Ted se to kyvadlo preklopilo na druhou stranu, ale za rok-dva se srovna a bude tam freespeech z obou taboru.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Jak rikam. Ja tohle u ceskejch platku uz davno vubec nerozlisuju, jestli je pise seznam, novinky, idnes, ihned nebo zive, lupa apod, protoze z 95% to jsou jen prelozeny zahranicni media, nebo jestli je vlastni Lukacevic, Andrej, Kreta, Bakala ci jinej miliardar. Merit toho clanku byl, ze stejne jako Youtube upousti trochu od svejch prehnanejch cenzorskejch pravidel, tak to samy nejspis zacne delat Meta, protoze casto cenzuruje veci, ktery se pozdeji ukazou jako pravdivy, takze v podstate vsichni najednou nasledujou Elona a jeho vetsi prikloneni k freespeech a mensi cenzure obsahu. At si kazdej udela research toho tematu sam a rozhodne se k cemu se prikloni/cemu bude verit. Jsem zvedavej, co to s lidstvemv pristich deseti letech udela (stejne jako rozmach AIBotu), ale asi nic dobryho, kdyz si vezmu, jak moc roste cinskej tiktok, kde je daleko vic picovin a dementu nez na twitteru nebo facebooku. Fakt bych chtel nejakou socialni sit, ktera bude slozena primarne z obcankou overenejch uzivatelu (ikdyz i obcanku muzes stejne jako telefon ci mail apod zfalsovat)..Bude tam minimum botu a kdyz nekdo bude psat nejakej nazor, tak v 90% pripadu budes vedet, co je to za cloveka.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: Ted uplne nechapu co to pises za (omlouvam se) debilitu a proto jsem psal, ze si E24 pod freespeech predstavuje uplne neco jineho nez Elon ci ja. To co pises nema s freespeech nic spolecneho. To je hatespeech a za to z twitteru na 95% vyletis, jako treba Kanye West - https://www.bbc.com/news/business-63826675 a tisice dalsich lidi. Elon sam psal, ze pravidla v tomhle plati stale stejna jako za minuleho vedeni a na wiki si kdyztak muzes dohledat co to free speech je - https://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_speech

Freedom of speech is a principle that supports the freedom of an individual or a community to articulate their opinions and ideas without fear of retaliation, censorship, or legal sanction. The right to freedom of expression has been recognised as a human right in the Universal Declaration of Human Rights and international human rights law by the United Nations. Many countries have constitutional law that protects free speech. Terms like free speech, freedom of speech, and freedom of expression are used interchangeably in political discourse. However, in a legal sense, the freedom of expression includes any activity of seeking, receiving, and imparting information or ideas, regardless of the medium used.

Je ale potreba se adaptovat na dnesni dobu a dnesni realitu. Je to jako kdybys chtel treba omezit pravo na nazor lidi, kteri voli Babise, protoze ty sam vis ze Babis je gauner a zmrd a jeho volici jsou z velky casti urcite dezolati a prorusaci a ja nevim co jeste. Jenze pak se podivas na pruzkumy a tech volicu je pres 30% naseho naroda, tak by asi nebylo dobry jejich nazor uplne omezovat a umlcovat je zejo. v USA je to to samy. Pred rokem si nemohl napsat na twitter, ze si myslis, ze pohlavi jsou jen dve. Muzske a zenske. Peterson za to schytaval obrovsky hate. Pritom je to pravda. Muzes se klidne indentifikovat jako kolo od trakare, ale bud mas picu, nebo curaka. Takova je biologicka realita. Ted uz tenhle nazor muzes na twitter napsat bez toho abys mel shadowban. Podle me je uplne v poradku si poslechnout i nazor strany se kterou nesouhlasis a treba to trochu obrousi hrany, nebo se trochu poucis. My dva treba zijeme v realite, kdy Babis je zmrd, plno lidi kteri poslouchaji Ortel jsou kreteni, lidi kteri podporuji rusko jsou kreteni a nechapeme proc chodi demonstrovat na vaclavak, ale oni to zase vidi jinak a jich je treba v nasi zemi vic, nebo jich postupne bude vic..nez nas a jako kreteni budou videt oni nas. Ja mam posledni dobou zas treba hodne velkej problem s lidma, kteri se lepi k silnici, omezuji ridice, nici cizi majetek, obrazy v galeriich apod. Nedaval bych jim vubec zadnej prostor v mediich. Zaviral bych je na 10 let do vezeni, okamzite jim daval milionovy pokuty apod, ale presto jim svet nechava prostor na jejich nazor a casto jim niceni ciziho majetku vicemene toleruje. Na takovy planete proste ted zijem a ja se s tim musim smirit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QWWERTY: at mu za to sesijou pulky k sobe

btw. what freespeech absolutist doing?

https://twitter.com/VickerySec/status/1665148506095464448?s=20
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    1) Twitter tu ma samostatne auditko - [Twitter - rychloblogy] ,kde nyxacke Karen breci nad tim, jak je to ted hrozna socialni sit, kde se uprednostnuje freespeech pred bannovanim a prilisnou moderaci jako za minuleho vedeni. Netreba ty slzicky duplikovat i sem. Me to fakt casto triggeruje, ze nejaka americka socialni sit neni podle predstav zaprdenejch cechacku a oni maj potrebu si tu kazdy den 5x vylevat srdicko.
    2) Neni vam sedm, takze pokud vas ta socialni sit hrozne sere, tak ji proste nepouzivejte a prejdete na snapchat, facebook, instac, tiktok, nebo ten vas zboznovanej mastodon. Mate plno moznosti, ktery jsou urcite daleko lepsi, nez Elonkova nova hracka.
    3) Raketky!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Twitter vyhovoval vladnim pozadavkum uz predtim, stejne jako facebook, google apod. Za Muska se tohle urcite nezmeni a twitter pod jeho vedenim urcite nezacne vlady v evropsky unii ci jinejch zemich posilat dopici ze je ted na nem freespeech a muze si tam kazdej rikat co chce a nezmeni se to ani pod novou CEO. Musk uz psal v nekolika tweetech ze se proste ta firma bude stejne jako dalsi firmy ridit jak svejma pravidlama, tak pravidly zemi ve kterejch pusobi a ze free speech neznamena, ze clovek muze rikat uplne vsechno. Proto treba taky dostal ban Kanye West. Nicmene opet na to serem, protoze opet kolovratkujem. Ty rikas ze predtim byl twitter v pohodicce, pak ho koupil Elon a ted je to hruza. Ja rikam ze twitter stejne jako jiny socialni site sel nekterejm vladam na ruku uz driv a pujde jim na tu ruku dal at ho bude vlastnit kdokoliv, protoze je to nakonec furt jenom business kterej ma vydelavat. Stejne jako jiny socialni site.

Tady mas treba jeden z mnoha clanku o tom, se delo predtim, nez to koupil Elon.

EXCLUSIVE Twitter sees jump in govt demands to remove content of reporters, news outlets | Reuters
    https://www.reuters.com/technology/exclusive-twitter-sees-jump-govt-demands-remove-content-journalists-news-outlets-2021-07-14/

Twitter ultimately removed five tweets from journalists and news publishers, the report said. India submitted most of the removal requests, followed by Turkey, Pakistan and Russia.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Mark uz nekupuje. Mark hlavne kopiruje. Koupil whatsapp a instac, ale posledni leta primarne kopiruje funkce od tiktoku nebo snapchatu..at uz jde o stories, reels, filtry atp..Tu uzivatelskou bazi vybudovanou ma. Zajima me jestli treba bude chtit koupit tiktok casem, protoze je na nem baze tech mladejch lidi, pro ktery jsou fcb a instac uz spis site pro stary..ale Twitter by pro nej imho nedaval smysl. On potrebuje tlacit hlavne co nejvic reklam. Jeho nezajima freespeech a podobny veci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Tak on psal, ze ted budou zkouset plno novejch veci i vracet starejch veci..Viz ta end to end komunikace, bavil se s nekym o videu..Chce tam pretahnout streamery treba z youtubu atp. Imho ted bude ta sit tak pul roku - rok prochazet nejakym prerodem nez Musk pochopi jak to cely funguje a zaroven se mu podari prosadit svoji vizi a to kam chce aby ta sit dal smerovala..Imho se bude snazit, aby tam bylo co nejvic overenejch uctu (nevim jestli je to podle ID), ale proste abys nebyl anonymni, ale mohl jsi rict to co chces aka freespeech..nicmene abys zaroven za to co reknes nesl plnou zodpovednost..Takze bych cekal ze za tech par dolacu mesicne se budes muset overit podle ID, nicmene ziskas zaroven plno vyhod jako treba delsi prispevky, delsi videa, kalendar/notepad a ja nevim co dalsiho..Spis bych rekl ze ted je to obdobi kdy Muska skoro vsichni hejtujou a sere je ze twitter koupil a me to hrozne pripomina dobu jak ho hejtovali kvuli jeho vizim s tim ze casti raket ze space x budou samy pristavat, nebo ze tesly budou na dalnicich samy ridit..blik..mame o pet-osm let pozdeji a rakety pristavaj a tesly samy ridej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam