• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: trochu maly a tenky na shiraka

CAROLIAN: pokud to jsou kone spis stredniho vzrustu, coz tipuju, budou to spis ti "tinkeri" coz ale neni plemeno, spis takovej plemennej typ
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: pokud vím, tak je
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsou tohle shirové?

jsem zjistila, že jsem v tomhle marná... pět let si myslím, že spolubydlící Foxy je frísa -a prej je percheron...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to ale neni cistej shire, ze?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: fakt? svítá mi naděje? :D ale asi v maštali viď stojí na noc, nějaké 24/7 asi ne co
    PES
    PES --- ---
    Jedna fotka z konce prázdnin :-)

PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tak to známí mají asi nějakou "divnou" shirskou kobylu, ona je taková trochu samočistící (špína na ní opravdu moc dlouho nevydrží) a podlomy (naštěstí) neznají... A to na ni až tolik času nemají...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: jo, kdyby na to mel clovek prostredky, tak ma tech koni klidne sto.. ale pak by to zase nestihal, tak je asi lepsi zustat pri zemi
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: jojo pak k tobě přídej malej pihovatek apík a dělá na tebe oči a říká "ty se mi líbíš, vem si mě domů" hrozný :D
    vážně to byl pidi sladínek že jsem se málem roztekla blahem nad ním :) ale díky bohu majitelka si ho nakonec nechá a bude ho piplat až do jara aby byl pěknější a tudíž dráž prodejný že :)
    cukrárna no :)
    připadám si jako garfield ve stripu s koblihama kde křičí "zastavte mě nebo budu svačit dál"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: jo, to je dobry, a clovek si muze pekne snit ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: njn, já teď hledala kamarádce miminko koňský, tak jsem taková rozdováděná no :D jsme projeli celou republiku asi 5x a nakonec je to prdlej fjorďas :) a nai to není jistý, halt si v nejhorším skočí do pretorky pro nějakýho valáška
    ale jak pořád mazlím cizí hříbátka tak mě to víc bere :) to je jak sedět v cukrárně :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: shirak ma taky ty narocny rousy :) hele on se nakej kun vyvrbi neboj :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: jojo to je jasný, ale stejně se ti ten prasák chvíli před výstavou oválí v bahně a je to :D tak poznávání tinkerů ruším :) shira neukrmím, tak z mých koní co se mi líbí zbývá na skladě bretoňák nebo arden a to jsou taky pěkný příšery. Tak nic doklepu to s hajtrou a bude :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: tak pudla taky musis pravidelne strihat, aby k necemu vypadal :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: ááááá tím je to vyřešený :D já si myslela že je to jako pudl :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: no ty rousy se musi cesat, umyvat, a hlavne susit, takze zalezi, v jakych podminkach toho kone chces mit, ackoliv je letos sucho, zive si pamatuju jak jsme v zime dva mesice resili podlomy na bezrousovem Vasilovi, takze ja bych to nechtela :) ale my tu mivame bahno, pokud mas moznost sucheho vybehu i v mokre casti roku, tak proc ne. Povahove je neznam, ale lidi si je chvali, asi budou ochotni milacci ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Děvčata co tak "irský tinker" je to pěkný, chlupatý, líbí se mi to, poměrně, měl s tím někdo zkušenost tady? jaký jsou a jak moc se to musí česat? :)
    ANABEL_LEE: to je jak přemýšlím nad tím něčím spešl a ne bezpapírákem :) měla jsem krásnou chvilku s malým hřebečkem apíka, zamiloval se do mě a já nebyla ten kdo ho chtěl koupit, ale děsně milá zkušenost.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: ty jo ťutimuti, úplně rozkošný
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jezisi, patercata, jako vim ze nektery plemena jsou takhle plodny, ale stejne :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: u nás tihle psi chodili na procházku s matkama těch našich koz - ale problém je, že jak kozeny měly mladý, tak už psy úplně nesnášejí a vyrážejí do útoku... takže teď teda chodíme s mladejma kozama, chtěla bych je naučit s těma psama vycházet, ale nevím jak dlouho to vydrží - jestli to taky skončí s prvníma kůzlatama, nebo jestli to vydrží....

... jinak s kozama je problém, že spousta chovatelů (množitelů?) řeší nekontaktnost tím, že kozy odchová na flašce - když je vychovává máma, tak jsou pak nekontaktní... naše kozeny se narodily v podstatě doslova nám na nohy a od narození je děti tahají a muchlají, tak doufáme, že jim ta kontaktnost vydrží. Ale prostě nevím... dvě kůzlata vyrostla na flašce (máma je zavrhla - měla jich pět, jedno se narodilo mrtvý, a tyhle dvě ignorovala) a ti jsou úplně jiní - vůbec se nedrží stáda atd... dost jsem si oddechla, když si je noví majitelé vzali (jsou to oba kluci), teď je budeme mít zpět na tři týdny, tak jsem zvědavá... oni nemají tu vazbu na rodinu - zbytek koz má velmi dobrý přehled kdo je čí matka a jak k sobě patří, tihle dva imho budou mimo stádečko... no uvidíme... jako jsem na ně zvědavá, jsem je vypiplávala, tak jestli si budou pamatovat aspoň mě...

tohle je Blizzard

a tady jsou oba ti zavržení kluci, bílej je Blizz a ten tříbarevnej je Tuxedo

a už dám pokoj s kozama :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: my mame jednu kozu, tezce nekontaktni, je s konma, a rec tela pouziva skvele, zejmena na psy, s nekterymi si chce hrat a naznacuje trkani, a taky to pouziva na maly deti, nizsi nez ona, je proste drza, Bedriska jedna :) ale jak pises, nahrbeni, najezeni, pohyby hlavou, je sranda to sledovat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam