to jako vo svátcích jste venku s koněma místo abyste plkali na internetu??? To je teda ale nezodpovědnost :-)))... jsem tu sama, chjo...
Včera (pátek) děti neměly školu, tak jsme domluvily se známou holkám trénink na poníkách - a ta druhá holčina hodila salto ponclovi přes hlavu. No měly jsme to očekávat - poníka jsem v terénu učila neskákat přes potok, ale projít ho a teď holky poníky braly přes můstek (dřevěný schodek na jízdárně - hnusně duní, na cca výšku schodu, tak aby se na to kůň tak akorát vešel) - no a tenhle poník na to vlezl předníma a pak se rozhodl, že to raději přeskočí... já myslela, že to zná a že bude v klidu (mostek je tam už dlouho), ale buďto jsme jediní magoři, kteří tohle považují za důležité a nebo se rozhodl svévolně...
Lisa byla na "svém" poníkovi, kterého jsme za těch několik měsíců párkrát přes mostek už přetáhly - napřed ho vodila Lisa na vodítku, pak já na vodítku a LIsa na hřbetě, pak byl poník kulhavej, tak nic - ale minulý týden už na něm jela přes mostek sama... a teď taky v pohodě, nakonec přes to jezdila bez sedla... Druhého poníka jsme měli půjčeného (ta druhá holka jezdí na Lisiným v jiný den) a nějak jsme to podcenily... :-(
Lisin poník je obvykle ten lekavější a nevyzpytatelnější - ale holt u něj víme lépe co umí a na co je připravený - a nakonec to, že ten kůň se s jezdcem zná a vědí o sobě co jak je možná důležitější než třeba povaha?