• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: BDSM u koní?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: speciická vrze "námluv" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a už možná vím i od koho, sousedí s dvěma bláznivejma kobylama - kobyly staré, různě kulhavé atd., majitelé k vidění jednou za uherskej rok.... jedna je fakt magor, chová se jak tygr v zoo, přechází tři metry kolem vrátek sem a tam.... jedna na něj vyjížděla když tam přišel (jako že makala k plotu, kde se zastavila - Ned se k ní otočil zadkem a dával jí najevo nezájem)....

dneska ovšem magorka žrala svoje seno a ta druhá kobyla a Nedouš na sebe čučeli přes plot - jako chápete, opustili svá sena a šli na sebe čumět? Ale kousat ho teda nemusela....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nejkrásnější jsou čtyři Nedoušové :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    myslím, že jsem majitelka roku... tři dny koníškovi mažu a opečovávám takovou odřeninku na levé straně krku a dneska jsem pořádně zajela pod hřívu na pravé straně - a tam má ty "odřeniny" čtyři... do půlkruhu, imho koňský kousanec....
    PES
    PES --- ---
    Tak i několik pozitivních zpráv, tentokráte obojí z našeho města. Tohle bylo moc pěkné (i když ta hala je relativně těsná, pokud by se rozhodlo přijít více návštěvníků - ti vyšší mají šanci přes ty u zábradlí přece jen něco vidět, a ty obraty s vozy místy prakticky "na fleku" jsou také úžasné), v galerii je asi 30 foto
    Farmaceutickou fakultu rozproudila koňská spřežení. Na závodech vozatajů - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...u-fakultu-rozproudila-konska-sprezeni-na-zavodech-vozataju-20160227.html

A ještě eko-poníci pod hradem Špilberk
    OBRAZEM: Pod Špilberkem se zabydleli poníci Kuba a Máša - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...ion/obrazem-pod-spilberkem-se-zabydleli-ponici-kuba-a-masa-20160302.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak záleží na tom, jak to s tou drůbeží má ta liška.... pokud si odnese nepozornou slípku, tak je to holt přírodní cyklus.... pokud po ní zůstane vybitý kurník bez toho, že by zabíjela a odnášela z hladu, tak je to průšvih.... u nás loni v zimě jedna puma považovala za úžasnou zábavu zabíjet kozy - ale jen zabíjet, jinak se jich ani netkla... :-(
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: "u nás" se nedávno objevila "kmotra liška", ale nikdo z místních z ní nebyl zrovna vyjásaný (drůbež apod.)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ono ty hory jsou obydlený, ale ještě pořád nám bydlí pumy a hnízdí "plešatí" orli... prostě tady je ten nátěr civilizace velmi čerstvý... teď mi líčil kluk co tam chodí krmit v neděli, že jejich sousedi mají ochočeného lišáka - chodí se krmit a "ťuká na dveře" když má servis zpoždění :-).... taky nám tam chodí krůty, nádherný....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jaja, my jsme meli zlomenou kopytni kost u hrebce z okopavani boxu.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: no už jsem viděl koně co tak šíleně kopal i do cihel a betonu, že si kromě léčeného úrazu ještě přivodil další problém se zadníma, kterými to tak okopával...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, jako byla plna energie, ale ze by ten box rozkopala do slupek to zas ne. Mam tam jednu kobylu, ktery jsou tri a majitel na ni totalne picha a ta rozkopava ten box docela obstojne. Jsou z kamenu a cihel, a ten jeji box uz je dost popraskanej.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: a proto mam boxy betonove, kam se daji zavrit i temperamentni kone, kdyz je to potreba (po operaci atd.)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: taky když ti ji nechají (že by počasí?) zavřenou a ona je zvyklá na takové to "svobodomyslné" poflakování se po ohradě a vycházkách - si snad dovedeš představit jak se tam musela ukrutně nudit (podobně jako shirka i andalušanka tam kam jezdím ke koním já - ty dvě takhle zavřít, tak už druhý den by z boxů moc nebylo)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pojdme davat zase nejaky hezky a mily obrazky a zazitky!
    Ja jsem napriklad vcera po tydnu videla Sol, ktera prej tri dny nebyla ve vybehu. Tak jsme sly ven, a az vam nekdo bude tvrdit, ze snad chladasoe nejsou temperamentni, nebo zez jsou lini, nebo ze neradi behaji rychle, tak jsou to vsechno lzi! Lzi a pomluvy! Az bude dostih chladasu, vyhraje tam zlato :)
    PES
    PES --- ---
    AOTEAROA: připadá mi dobré o tom vědět + z některých se lze i poučit co ještě zabezpečit...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PES: moje noční můra je akorát to, jak ty sem ty hrozivý články o smutnejch nehodách furt postuješ. ty na to máš nějakou úchylku nebo co? dycky takovej pěknej den a pak vlezu sem a tady mrtvý koně, bouračky a zděšení na dálnici :)) myslim že to neni úplně potřeba číst, to že to jsou smutný případy víme všichni, ale že by to byla taková senzace...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: já to viděl z leteckého snímkování, trochu divočina, kousek vedle dálnice, vodní nádrž, někde jsem tam viděl celkem velký povrchový těžební lom. Ale na druhou stranu máte celkem blízko okolo vinice apod...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsme, jak je to chráněné území, tak tam nechodí lidi, čokli, cyklisti.... není to veliký, ale za to poměrně nepřístupný....
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: no už jsou (zpět) někde i vlci a třeba na Jižní Moravě byl případ, kdy právě jezdkyni na koni vyděsil medvěd (zatoulaný ze Slovenska)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to mi pripomina videokanal co sleduje muj muz, vytvarimho naka pani z aljasky a nataci jak ji na verandu chodi lisky a seda ji tam orli rodinka, ma je pojmenovane a docelapekne to komentuje a jeste tam chodi jeji domaci kocky a rusne na sebe s tema divokyma zviratama zahlizi. Joo emerika, tady mame ve vybehu akorat bazanty, lisky co cuchaji slepice a kdyz ma clovek steati, aj jezevce spatri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam