tak mám dneska zase zážitek.... vzala jsem Nedouše na dvacet minut pod sedlo jen tak kolem ranče... a na jízdárně byla ženská s kobylou... kobylu na vodítku (nebo možná lonži?) - prostě na provaze, v druhé ruce bič s obrovským plastovým černým pytlem.... Ned z toho nervózní (on je asi ekolog, nesnáší plastik :-))), ale dobrý, dělali jsme si svoje blbinky - když v tom koukám, ženská jde po kobyle tím plastikem, až kobyle ruply nervy, nevím co přesně udělala (podle mě zkusila utéct, zároveň se snažila po ženské hrábnout, do toho couvala a měla za zadkem hrazení, plus na té jízdárně je dost hnusný povrch, pršelo, rozšlapané a ještě to není stáhnuté bránami), ale najednou ležela na zádech, všechny čtyři ve vzduchu.... asi se jí nic nestalo, pže pak normálně chodila, ale na pohled fakt děs běs....
A teď abych Nedoušovi vysvětlovala, že jízdárna je prima místo, kde se dají dělat zajímavé věci, že... a že plastové pytle nekoušou, když na vlastní oči viděl, jak baba na jízdárně zahnala do kouta a "ulovila" koně plastovým pytlem....
Některý lidi by si zasloužili seřezat parelliho mrkvovou hůlkou (ano, byla to ona - takže to jistě byl nějaký stupeň z načůral horsmenšipu)....