NYEMI: a už jsi jí zkoušela strčit hlavu mezi ZADNÍ nohy? :-) (ne, nenavádím, ale prej se tak pozná dobrej kůň :-))
Já dneska měla Nedouše na bezuzdovce, takže jsme prošli příjezdovku, bohužel tam i zpět (myslela jsem, že zpět půjdeme po polňačce, ale byl na ní zaparkovanej stájník s náklaďákem - z jedný strany stráň s výběhy nahoru, z druhý strany stráň s bordelem - starý rozpadlý stání - dolů), tka jsme se museli vrátit.... ale vlezli jsme do lesa, a prošli kousek děsně zarostlou cestou (kolem bodláky skoro dvoumetrový) na palouk s trávou... tam se Nedouš pásl, ale dodržel dohodu, že když se mi bude věnovat při opětovném nasedání (tj. nebude žrát), tak že si může ještě na rozloučenou škubnout.... no a pak jsme šli tou zarostlou lesní cestou zpět, čímž jsme vyděsili hafla, který má stání na rohu a do poslední chvíle nás neviděl (ani my jeho) takže převrhnul kýbl a jak zdrhal, tak nakopnul hrazení - takže pak mi skočil Nedouš. Naštěstí je nezdrhací kůň, jen se lekl a naštěstí už při tom kýblu mi bylo jasný, že skočí, takže jsem si prostě sedla a čekala až ho to přejde :-).... a pak jsme šli normálně domů... i kolem plachty a shromáždění lidu (asi třicet lidí - hasiči, zástupci parků kteří vlastní půdu, managorka, dobrovolníci atd. - schůze ohledně bezpečnosti a požární připravenosti :-)) a plápolajících ubrusů a tak....
... by mě zajímalo, jestli Nedouš to bere tak, že je raději bez uzdy a seká dobrotu, nebo jestli si ještě nevšim, že na něj nemám žádný donucovací prostředek :-).... ale u něj je to nejspíš to, že on je prostě pracovní kůň, on si udělá svou práci a udělá jí dobře a pak si jde ke svému dobrému senu... že ví, že je jednodušší neprudit....