• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jenom v rychlosti... jedeme takhle Nevadou a tam výstražná značka, prý "wild horse crossing".... když jsme po asi dvaceti mílích přestali koně vyhlížet, tak tam najednou byli.... a mašírovali si to zcela klidně přes silnici...

nevím proč se zrovna tyhle dvě kobči s hříbětem vydaly přes silnici, o kus dál bylo dalších cca pět koní, kteří zůstali na své straně... bylo skoro čtyřicet, tak možná šli do civilizace za vodou?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: No, mohla by bejt kulatejsi, ale to bychom musely pracovat. Ale na to, ze se flaka, je pekna. A ja taky, ja jsem pulsatyr!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ta Solinka je tak kuasna kulatoucka ninini nununu. ty se zase sklebis, co ti na to mam rict. a pritom ses takova princezna :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nojo, byli, to bylo takova prvni vlastovka a priznam se, ze jsem z toho mela stres, jak jsem neverila, ze tam ten kun zustane privazanej do rana :)) Ale i diky tomu lonskymu vejletu uz jsem ted klidnejsi, kdyz nekam jedu, protoze vim, ze Sol proste zvladne bejt nekde uvazana bez dozoru. Ale taky jsme to uvazovani hodne trenovaly obycejnym jezdenim nakupovat do vesnice, kdy jsem ji uvazala pred obchodem, nebo hospodama. Pokud to jen jde, snazim se vybirat nejdriv nejaky maly krucky, misto abych Sol hned hodila do nejakyho tezkyho ukolu.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Loni jste byly přece na tom (2 denním?) puťáku na tu zříceninu hradu či co to bylo, ne?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, je sice uz tyden po akci, ale ted jsem se nejak dostala k tem nekolika malo fotkam a mohla bych napsat neco obsirnejsiho.

Larp s konem je super! Nejen, ze jsem si nakonec sama kone odvezla, coz pro mne byl velkej zazitek, ale pak jsem s nim mohla byt tri dny v kuse (pro nekoho denni realita, ja vim). Vloni jsem ji jeste nikam netahala, protoze jsem nemela pocit, ze bysme (obe) byly pripraveny a myslim, ze se to vyplatilo. Letos jsme nastartovaly docela karieru ucastneni se akci a zatim dost super.
    Na kolik muzu rict, kun si larpovani uzil, protoze tam byli dalsi kone, mohl se porad past na zelenym a mel strasne moc pozornosti, lidi ho porad chodili mazlit. Za den jsem na ni sedlo nandala a sundala i petkrat, prestoze bylo vedro sileny. A mam velkou radost, kdyz si vzpomenu ze snad ani jednou to neodmitala. Bud uz je zvykla, anebo ji proste bavilo se jednou za cas probehnout. Ja ji pri sedlani neuvazuju, byla v ohradce s ostatnima, takze z toho usuzuju, ze kdyz stala na miste, zatimco jsem na ni rovnala postroj, tak ji to nevadilo. Jsou i chvile, kdy tohle nedela.
    Nejvic naserovy chvile byly, kdyz jsem s ni behala po vnitrim tabore, tocila se na miste, pokrikovala na lidi a vubec se predvadela ("Brozovsky ponyexpres! Sverte nam svou postu, nezastavi nas pocasi, lapkove, ani neprizen osudu! Brozovsky ponyexpres odjizdi za pet minut, osmy div Zlenicky!"). Kdyz se lidi koukali, procvalaly jsme kolem, a tak. Kdyz hra v sobbotu vecer skoncila, vozila jsem jeste deti, v sedle pred sebou, aby mohly trimat mec a najizdeli jsme na figurinu a oni do ni mohly sekat. Proste blast!
    Jedinou skvrnou na akci tak byly princezny, ale dohra po larpu v tomhle tydnu ukazala, jak se veci maji. Nejen, ze lidi chvalili bud myho kone, nas vztah, nebo muj pristup k akci (Kun je kulisa pro vas, ne stredobod hry.) Ale lidi vseobecne chvalili pritomnost kone na larpu, ze to zvedlo atmosferu a bylo to pekny. To mne strasne moc potesilo, protoze vlastne cela ta akce mela smysl.
    A pak mi volal organizator a prohlasil, ze princezny maji zakaz a ze priste pojede jen ten, koho si schvalim ja, MUHUHAHAHAH!
    No a na zaver v nedeli, kdy uz larp byl sbalenej, vsichni mizeli domu, odjeli ti ostatni kone, Sol byla nervozni a znudena. Toz jista osoba ma kone ustajenyho nedaleko, tak jsme se domluvily na vyjizdce. Kamoska mne nabrala na svy kobyle v taboristi, a pak jsme jely a jely a jely a ujely pres dvacet kilacku po horach, dolach a loukach. Byl to normalni trail, obzvlast nejvic vypeceny byly chvile, kdy jsme jely rokli v lese, kde byla ricka a musely jsme ji casto pretnout a v jednu chvili i jit korytem, protoze po ceste to pri nejlepsi vuli neslo. Sol se ten den naucila konecne vlizt do tekouci vody, pit z ni, chodit v ni. Byla to pro mne silena euforie, a kamaradka mozna ani netusi, jak strasne, strasne moc jsem si tu vyjizdku uzila, vlastne hlavne diky ni.
    V zaveru jsme objevily i hospudku, ktera byla udelana pro konaky, bylo tam uvaziste ve stinu a langos s pul litrem ruzovy stal asi padesat korun dohromady!
    Pak jsem zanechala kamaradku ve staji, dojela zpatky na taboriste a pockala na vozejcek, ktery nas odvezl domu.

Nemam dost superlativu na to, jak moc to cely bylo epicky a nadherny. Letos ty konsky akce stoji opravdu za to a ja mam neustale pocit, ze se mi strasne vraci ta trpelivost, se kterou jsem Sol ucila ruzny hlouposti, jako je treba duvera. Neplasi se, nedela jedinej problem v narocnejch situacich. At uz jde mestem, zdrhne z ohrady, nebo se brodi detma.
    A kdo uhadne ktera kamaradka to se mnou byla na vejlete, tomu prozradim, jak strasne epicky jezdi. Jako ja jezdim jak buran, ale ta holka normalne i cvala shromazdene. Ja jsem jen cumela, fakt! V terenu! Poslusnej kun! Krasne zabalenej!

No. Obrazky! Cely album
    http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/zlenice_2016

PES
    PES --- ---
    NYEMI: A umazlená a také mi "pomáhala" fotit - fotku andalušanky "upravila" drbnutím nosem do ruky s mobilem tak, že z vycentrované a pěkně zasazené andalušanky v obrázku zbyl jen kousek hlavy :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja jsem dnes plavila jen sebe :) Ale shirka je moc pekna, chlupata!
    PES
    PES --- ---
    Někdo si stěžoval, že nejsou obrázky, tak většinu týdne se mi dařilo odpoledne/podvečer urvat na ranč a čistit Vobluďáka a dnes ho i oprášit, takže se začal i lesknout (včetně toho příšerného pupku). Jak je vedro, tak si to čištění parádně užívá a dokonce začal (ze své pozice šéfa stádečka) jemně odhánět kobyly, aby to čištění pokud možno neskončilo.
    Jen jsou teď prakticky všichni koně děsně přítulní, takže byl problém je vůbec vyfotit tak, aby se vešli do objektivu :-/ (i když Vobluďák celkem chápe koncept "odložení" a příkazu "čekej")...
    S koníkem, kterého jsem měl teď týden na starost jsme se ještě dnes stihli i plavit, ale bohužel nebyl nikdo, kdo by mi udělal památeční fotku :-/

Stadecko

Vobludak

Shirka
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: hej, skodoliba nebud, to se ti vrati, ale jinak palecky hore za prikladne zvladnuti Solinky. Princezny budou holt husy :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hej, ja jsem z klubu vyloucila jen kornelu a lean, protoze muzu, za ruzovy kone jsem rada :))

Jinak mam ted hafec casu, protoze konicci vstavaji v pet, coz zjistily i princezny, muhuhehe... Ale zaslouzite si cely pribeh!
    Jela jsem na larp se Sol. Domluvila jsem se s orgama, udelali jsme mi roli ponyexpresu, ze budu po hernim uzemi rozvazet postu. Zaroven pry si sem mela privest kone i jista slecna. Jala jsem se s ni domlouvat ohledne konu, a zacalo to byt nejake slozite. Slecna mela furt nejaky divny kecy a pak mne hodne dlouho presvedcovala, ze jeji kun je v pohode a ze rozhodne neni potreba trem stum hracu (co zaplati vstup a chteji si zahrat larp) vysvetlovat, co je kun, a jak je vsechno super.
    Nu dobra, vyignorovala jsem ji a napsala o konich pro hrace nejaky papir.
    Na zaver jsem zjistila, ze mlada dama si priveze jeste kamaradku s konem. No, princezny.
    A pak to zacalo, kdyz jsem prijela. Princezny prudily do vsech, protoze furt neco chtely, ale samy delaly hovno. At uz slo o mistovani vybehu, noseni vody v tom vedru, nebo proste byti s konma. I projet se byly kazda asi deset minut, jedna jeden den, druha druhej. Jejich kone byly otraveny v ohrade, porad utikali za Sol. Sol jsem totiz nechala past mimo vybeh, protoze tam uz nic k jidlu nebylo, a porad jsem se ji venovala. Po hernim uzemi jsem s ni jezdila, delala sou a vubec. Kone utikali, princezny povykovaly, a ruzne mne ocernovaly, protoze jsem zla, kdyz jejich kone utikaji.
    Pozdeji jsem zjistila, ze jedna majitelka tu celej jeden den nebyla. Prej v praci byla, ale hajtru, takovou ponicku sikovnou tu nechala.
    No, a dnes rano kone, svete div se, utekli, pac nemeli ani vodu, ani jidlo, z vybehu nezustala ani travicka. Sol se necha chytit uplne na pohodu, takze za mne dobry, ale princezny se zase vztekaji. Jsou na kone hrube, protoze preci kone jsou hloupi a zli, ze utekli... No, priznam se, ze ted v zaveru se jim uz otevrene smeju, protoze se ukazuje, kdo ma kone zvladlyho.
    A fotky urcite budou v tydnu.
    Jsem strasne zla, protoze mam skodolibou radost. A co, Sol je skvela, poslusna, zaslouzi si, abych na ni byla hrda!
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tak tak, je tam šílené vedro - tady praží, zatímco v Čechách bouří - koně byli zalezlí ve výběhu (se stromy) a na pastvinách nikdo (naštěstí)... Koně se tlačili v přístřešku (a ti co se nevešli, tak ve stínu pod stromy)... Vobluďák a shirka mne vítali už z dálky, dokonce jim stálo za to vylézt z přístřešku a jít mi naproti... Vedle se připomínali Ferdík a hucul a dokonce i frís, že na ně nemám zapomenout :-))) Prostě roztomilí koníčci...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: me to predevcirem kobyle rekly jasne... chceme pryc z vybehu.. tak jsem je pustila a ony sly do stodoly :) no tak je pres den zaviram a v noci se pasou, ve stodole je fajn, nastalno, chladek, bezhmyzi, takze chrapou, chroustaji seno a jsou v luxusu :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jinak nevím, jestli se odvážím vám sem dát fotku (aby mě Nyemi nevyloučila :-)) - dcera chodila ve stájích na týden na koňský tábor. Děsně se tam skamarádila s cca šestnáctiletou dětinskou instruktorkou (chodily spolu na blumy a zamkly se v kozím chlívku a tak - prostě kravinky).... no a na poslední den, když měly dětičky předvádět, co se naučily, tak tyhle dvě nazdobily Lisina koně růžovými srdíčky.... on má růžovou třpitivou ohlávku a dcera má růžovou přilbu (koupenou v jejích cca šesti letech, už jí odrůstá, naštěstí), tak prej Amorův kůň :-))... no mě málem kleplo :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: kdo?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    nestejská se mi, nestejská se mi, nestejská se mi......... dneska jsem musela vylézt z postele, protože se mi zdálo, že jsme jeli za Nedem a oni udělali z ranče zábavní park pro děti... a já tam hledala mezi všema šedejma koněma Neda, pak mi přišlo, že tam vystupuje v cirkuse, ale byl nalíčenej jako ten Sunny Muffins od Nyemi a já ho tam naháněla, a když jsem ho dohonila, tak to nebyl on, ale Freckles (takovej puntíkatej kůň od nás).... no magor, no... :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hezky beha a nosi mne na zadech!
    PES
    PES --- ---
    To je peklo, venku 33°C ve stínu (ve 2 metrech nad zemí) a na slunci u země teplota přízemní má pekelných 44°C (a to měřeno na meteostanici v přírodě dál za velkoměstem)...
    V tomhle se snad ani nedá zajít ke koním - doufejme, že jsou zalezlí někde ve stínu a že mají dostatek vody (jinak by si ustajovatelé koledovali o úžeh či něco podobně hrozného...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ale v neděli ho pojedeme zkontrolovat.... :-) Tak to bude taky zajímavý - jestli se ke mě bude hlásit, nebo jestli se zašije se stádem na pastvině a bude mě ignorovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam