• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    To já dnes jen byl za Vobluďákem (je i s kobylama příšerně letos umazlenej) a potom neplánovaně vypomáhal s koňmi na průvodu
    Lucemburkové rozvíří Tišnov. S kejklíři a hudebníky, na středověkém jarmarku - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...sadi-tisnov-s-kejkliri-a-hudebniky-na-stredovekem-jarmarku-20160805.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Pamatuje si, kdo na nej delal nunu :)
    Ja se byla projet dneska, po vic jak mesici, kdy jsem na ni poradne nesedela, jen dvakrat jsem ji za tu dobu pohladila :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a jinak jsem se viděla s Nedoušem.... na našem oblíbeném tábořišti se na noc ubytovalo 100, možná 150 mariňáků - jako pár pěkných chlapů v uniformě či plné polní by mi fakt nevadilo, ale čeho je moc, toho je příliš :-)) - takže jsme na další noc vyžebrali místo na "zahrádce" u ranče... dcera v sedmým nebi, furt lezla ke koním... no a já jsem viděla toho svýho pošuka v akci... večerní rozvoz sena pro 30+ zvířat.... mají tam asi čtyři krmelce plus ještě dělají hromady na zemi... a Ned běhal za autem rozvážejícím seno a snažil se žrát z korby... z každého krmelce si zobnul, udělal ksicht na příchozí a zase vyrazil za autem... na to, že občas dělá že je v posledním tažení, tak za senem běhal teda dost zčerstva :-))

No a taky jsme jeli na výlet, musím říct, že mu pobyt na ranči dost prospěl - teď na něm jezdí taková babka, jezdí na konci, takže přestal vyvádět a klidně si počká, až koně před ním slezou nějaký těžší úsek, takže jsme měli fakt pohodu... babka zjevně ví, co dělá - a přitom mi koníšek zůstal měkkohubej a reagující i jen na minimální povely (nohy, hlas) bez řešení přes hubu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jedeme takhle z výletu a v ohradě vidíme dvě kobyly s hříboškama, tak jsem zastavila, dcera se šla podívat.... jedna kobča se stavěla před hříbě, ale pak usoudila, že dcera je OK a šla se pást a hříbošci tam tak opendovali. A pak koukám, že ta druhá kobyla má ránu jako dlaň na hrudi - a že sotva chodí.... v tu chvíli přijel nějakej chlap a začal na kobylu volat, tak jsem se ho ptala jeslti je jeho a on že ne, ale že se s majitelem kamarádí, tak mu říkám že je kobyla zraněná... tak doufám, že dal majiteli vědět.... prý tam mají kojoty... na koně by asi jen tak nešli, ale malí hříbošci...? Jako doufám, že to kobyla rozchodí, hříbě bylo malinký a jí fakt asi nebylo zrovna ejchuchu....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jen tak, pro vsechny, co si mysli, ze veci jdou jen se zelezem v hube a na nohach ♥

Tohodle typka (a jeho kolegy/ne) sleduju uz nejakej ten patek, je to parada. Opravdova inspirace, ze opravdu profesionalni prace s konem se nesestava jen z vyvalenejch oci a otevreny uslintany huby. Je to parada a asi jedinej clovek, u kteryho mne udidlo neprivadi k silenstvi. Kapriola ve volnosti, dzigitovka, stuntiky, drezurka. A jeste je ten clovek velmi prijemnej!
    ATKINSON ACTION HORSES
    http://actionhorses.co.uk
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SHAMPOO: v jaky Rymani?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Budu mit zapujceny nejaky kone do pece.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    jako dobrej článek, propo neslyšel tu někdo něco o stáji v rymani co chová arabské koně? zvažuji stěhování a nemám na ní žádné názory, stájná mi odmítá splnit pár věcí na kterých trvám no
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to držím palce..... bude mít kobyla nějakou společnost?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ono je to oboji. Ale zatinco barak pro kone stoji a nepotrebuje vetsich oprav (snad az na vymenu par vyhnilejch prken v ohrade a opraveni ohradniku), muj barak jsem ted ocesali na kostru a pokladame podlahu.
    Zajimavej poznatek, barak se da rekonstruovat ze vzduchu a lahve stary myslivecky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jako svůj barák, nebo přístřešek pro koně?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: článek je moc pěkný... teda smutný, ale bohužel pravdivý. U nás pastevka jako jsou, některý ty ohrady jsou i dost veliký a členitý - ale když majitelé leta nevyvážejí hnůj (maximálně tak zpod přístřešku), tak jak to tam asi vypadá... v létě hnůj vyschlý na prach, který leze do nosu, očí, uší... v zimě po kolena mokrého hnoje... je tam jedno místo, kde původní majitelka zkoušela vytvořit "paddock paradise", do stráně udělala koním "schody", aby tam nevyšlapali koryto, srovnala dolní část a částečně snad i odvodnila... je pryč tři roky a je z toho tankodrom, imho právě kvlůi tomu nevyvezenému hnoji. Majitelka Foxy vyváží spodní část - stráň nikdy - a to jsem je prosila, že když se v létě sebere pár lidí a holt odnosí suché bobky v kýblech, tak že se to dá vyčistit, alespoň dvakrát za rok nárazově... tak ne, už je tam hnoje za čtyři roky...
    To nemluvě o tom, že ten náš jíl dělá tankodrom beztak.

Kování - u nás 90% koní nakovaných, bosky chodí spíš ti zanedbaní (jako Foxy) - protože je u nás hodně tvrdej terén - plus ten problém že buď je tankodrom, nebo to člověk v podstatě vybetonuje - a když nad tím přemýšlí, tak na to teda hodí ty podložky.... ale to taky jde udělat jen na části výběhu....

Což mě přivádí zase k zamyšlení jak to udělat s Nedoušem... vypadá to, že tu část stájí, kde byl loni přeci jen letos nezruší... měl tam velký bahnitý výběh - a vedle toho takový malý výběh, trojúhelníkový, který byl kdysi zřejmě odvodněný a navíc má obrovský strom (stín).... kdyby šly tyhle dva spojit... jenomže tam vede pod plotem voda (natažená hadice), takže by se to muselo promyslet a buď nějak zakopat nebo přetáhnout jinudy. Plus je otázka, jeslti by mi pro jednoho koně dali dva výběhy - ale ten malý je fakt malý, navíc úplně mimo stáje a nikdo ho nechce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Ja nemam cas, snazim se si postavit barak, abych tam mohla soupnout hajtru :)
    Jinak clanek super. Jakoze asi. To s tim pastevkem a zazemim, na to sama casto remcam, jsem zvedava, jestli ted budu schopna tomu koni nadelit dobry zazemi, kdyz ho tak casto kritizuju :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    je tu nějak ticho, co vy na tenhle článek ? :) http://www.equichannel.cz/tyrani-prirozenem
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Mít v okolí takovéto podnikatele je sen... :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Tak mam dnes radost. Nasla jsem hospudku pro me na konske ceste. Optala jsem se zda bych mohla s konem prijet na obed a majitel sam se me dnes prisel optat jaky si preji uvaz zda hranaty nebo kulaty :) a ze uz zakoupil kyble na napojeni koni. Dokonale :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: kdybys jela do čech, přijeď porovnat ty kačeny u nás ve stáji prosím :) půlka by jich potřebovala vysvětlit, že načesat či ostřihat koně na léto je prasárna
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a mě se včera podařilo tak nějak mimochodem vysvětlit jedné mladé holčině, že ocas do copánku je moc krásný, ale koníšek pak nemá jak odhánět mouchy.... a taky mu ošetřila šlic na bradě, tak jsem jí pochválila, jak to pěkně zvládla...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: šikovný holky jsou no, hezky se na ně kouká, když jsem je viděla prvně, úplně mi vzalz děvčata dech, to byla kobylka úplně nahatá a radost na ně koukat :) doufám že holčina bude dál pracovat takhle pěkně
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak nejenom, že kůň mi žere bodláky, teď mi koza žere kaktusy....

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam