• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Pro zajímavost dnes večer
    Život pouštních koní
    http://www.tvprogram.cz/zivot-poustnich-koni/1990636226
    (Africa´s Wild West, Stallions of the Namib Desert) Poušť Namib na jihozápadě Afriky patří k nejstarším pouštím a zároveň je nejsušším místem na Zemi. Dnes tu kromě původních zvířat, která se tu rodí již přizpůsobena drsným podmínkám, divoce žijí i potomci domestikovaných koní... Rakouský dokument (2014)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    zajímalo by mě trochu si něco načíst o sedlech, líbí se mi bez kostry a odlehčené, ale nějak o té problematice vím kulové, dá se někde něco načíst, nakoukat? netušíte
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ok.... přála bych si být někdy dobrá, jako tahle "slepice" (kohout) v trénování koní :-))

Rooster Round Penning A Horse Using Pressure & Release Better Than Most Stupid Humans
    https://www.youtube.com/watch?v=hszUW8GWr64
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pamatujete si na pruvod na Karlstejn? Tak ted se na obzoru vynoruje dalsi akce, tak bych vas chtela pozvat se podivat, protoze si myslim, ze bude na co (nejen na kone). Rekostrukce korunovacnich slavnosti v Praze! Protoze Karel 4, ze. Tady je link na akci, je tam i program a mapa pruvodu a tak. Tahle akce se lisi od "beznejch" pruvodu a akci podobnyho razu, protoze tahle je historicky verna, co se tyce kostymu i deje, mela by to bejt rekonstrukce korunovace, jak je zaznamenana v analech. Zadny radoby historicky hadry "hej-vypada-to-goticky".
    Ja se Sol budu k videni v uplne nejzadnejsi casti pruvodu, kde bude vrchni lovci a druzinici, takze kone, psi, sokoli a podobna verbez. Prvni vikend v zari!
    http://www.korunovacnislavnosti.cz/
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No to určitě... Nestačilo jim (pochopitelně) ani když jsem tam byl obden až denně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Musis jezdit castejs!
    PES
    PES --- ---
    To je vážně hrozné, jak jsou ty kobyly nedomazlené - chudáček Vobluďák už z toho začíná být nešťastný, protože na kobyly nechce být jen tak bez dobrého důvodu protivný, ale skoro se neprotlačí také pomazlit...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    LIENEN: píši sz :)
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    SHAMPOO: Co konkrétně Tě zajímá? Koně jsem u Mariny nikdy neměla, ale znám jí dlouho.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: tahle stáj, na tu sháním reference http://www.aqarabians.wz.cz/ustajeni1.htm
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No že jste to vy (ale neměl jsem ani čas a ani foťák s objektivem - to je tak, když člověk zná lidi z průvodu a vyfasuje práci aniž by chtěl)

Král se zrovna trochu schoval, když vykřikoval příkazy (jinak, i když ten kontrast to ničí, zleva doprava merénský, fries, fries a mírně schovaný noriko-frís)
    Tisnov, Lucemburkove, 2016/08/06

A tyhle byly považovány za mladé princezny :-)
    Tisnov, Lucemburkove, 2016/08/06

Ostatní bude asi k nalezení na místních médiích, místní TV a pochopitelně na FB profilech zúčastněných...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a bude víc fotek?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No jistě, atrakce pro lidi, žádný historický purismus... (stejně to byl první rok, třeba se postupně vypracují)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to, že si mě pamatuje si můžu tak namlouvat :-) Se mnou se před třema týdny pořád tlačil na koně před ním - teď snad začíná chápat roli zametače - že nesmí žádný kůň zůstat za námi a naopak je musíme všechny dostat před sebe do správného směru...
    Ale můžu doufat, že si pamatuje naší dohodu, že pokud bude sekat dobrotu, tak já mu nepolezu do huby... když pak koně před námi zlobili (holt měli děti, a zkoušeli, kam až můžou zajít) a snažili se škubat trávu, tak jsem si vzala otěže do obou rukou, na volno, ale v podstatě v pohotovostní poloze a to si nedovolil škubat... :-)... Což jsem ráda, že s ním už nemusím absolvovat to, že bych mu dokazovala, že to myslím vážně - že už si pamatuje, že jsou momenty, kdy fakt vyžaduju, aby sekal dobrotu.... (škubat si může, když stejně někde čekáme nebo se poflakujeme, ale ne když je potřeba někam dojet)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ajaj, koukam na fotku a s hostorii to ma spolecnyho asi jako krutoprisna fantazy.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Uaaagh! TO CHCI! Potrebuju vic pruvodu! Ten Karlstejnskej byl tak strasne skvelej!
    PES
    PES --- ---
    To já dnes jen byl za Vobluďákem (je i s kobylama příšerně letos umazlenej) a potom neplánovaně vypomáhal s koňmi na průvodu
    Lucemburkové rozvíří Tišnov. S kejklíři a hudebníky, na středověkém jarmarku - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...sadi-tisnov-s-kejkliri-a-hudebniky-na-stredovekem-jarmarku-20160805.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Pamatuje si, kdo na nej delal nunu :)
    Ja se byla projet dneska, po vic jak mesici, kdy jsem na ni poradne nesedela, jen dvakrat jsem ji za tu dobu pohladila :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a jinak jsem se viděla s Nedoušem.... na našem oblíbeném tábořišti se na noc ubytovalo 100, možná 150 mariňáků - jako pár pěkných chlapů v uniformě či plné polní by mi fakt nevadilo, ale čeho je moc, toho je příliš :-)) - takže jsme na další noc vyžebrali místo na "zahrádce" u ranče... dcera v sedmým nebi, furt lezla ke koním... no a já jsem viděla toho svýho pošuka v akci... večerní rozvoz sena pro 30+ zvířat.... mají tam asi čtyři krmelce plus ještě dělají hromady na zemi... a Ned běhal za autem rozvážejícím seno a snažil se žrát z korby... z každého krmelce si zobnul, udělal ksicht na příchozí a zase vyrazil za autem... na to, že občas dělá že je v posledním tažení, tak za senem běhal teda dost zčerstva :-))

No a taky jsme jeli na výlet, musím říct, že mu pobyt na ranči dost prospěl - teď na něm jezdí taková babka, jezdí na konci, takže přestal vyvádět a klidně si počká, až koně před ním slezou nějaký těžší úsek, takže jsme měli fakt pohodu... babka zjevně ví, co dělá - a přitom mi koníšek zůstal měkkohubej a reagující i jen na minimální povely (nohy, hlas) bez řešení přes hubu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jedeme takhle z výletu a v ohradě vidíme dvě kobyly s hříboškama, tak jsem zastavila, dcera se šla podívat.... jedna kobča se stavěla před hříbě, ale pak usoudila, že dcera je OK a šla se pást a hříbošci tam tak opendovali. A pak koukám, že ta druhá kobyla má ránu jako dlaň na hrudi - a že sotva chodí.... v tu chvíli přijel nějakej chlap a začal na kobylu volat, tak jsem se ho ptala jeslti je jeho a on že ne, ale že se s majitelem kamarádí, tak mu říkám že je kobyla zraněná... tak doufám, že dal majiteli vědět.... prý tam mají kojoty... na koně by asi jen tak nešli, ale malí hříbošci...? Jako doufám, že to kobyla rozchodí, hříbě bylo malinký a jí fakt asi nebylo zrovna ejchuchu....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam