• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: IMHO prazáklad je naučit vyjádřit význam ANO a NE. Od téhle "binární" výrazové logiky jde potom stavět dále...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jako treba lopata, kybl, metla atd ;D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zajímavé... jen pak vhodně zvolit "komunikační sadu" :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    HEJ! Je to jakoze fakt dobry! Asi to zkusim.
    Koně dokážou komunikovat pomocí symbolů, zjistili vědci - Tiscali.cz
    http://nedd.tiscali.cz/kone-dokazou-komunikovat-pomoci-symbolu-zjistili-vedci-286579
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem se podivala na ten kentaur dokument a teda dost nic moc. Veskery piafy krecovity, do spanelky to ma daleko, neni tam zadna lehkost. Kone sesnerovany, ale nenesou se sami. Nehlede na tu pokryteckost, kdy tam rikaji ruzny radobymoudry citaty, ale nejak to nekoresponduje s tim, co tam ukazujou. Jedinej cvik nejsou schopny udelat ve volnosti. No, co cekat jinyho od cirkusaka. "Dulezity je cas kolem koni a laska, kterou jim das." A do toho zaber na slecnu, ktera kone hrebelcuje, jakoby ho chtela nakopnout...
    Kolem tricaty minuty zachvat slunickovosti.
    Mmmm, jedna prochazka na voditku.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak jsem dneska zase přišla na další způsob, jak šokovat staršího koně.... měla jsem jen dvacet minut na ježdění, takže jsem se je rozhodla věnovat tomu, že ho naučím, že se dá nasedat a sesedala z pravé strany :-)) Napřed vůbec nechápal, od schůdků i pražců se mi otáčel na druhou stranu - a vždycky se našteloval tou levou stranou s výrazem "ksakru já to dělám správně, tak co furt chceš" :-)). Nakonec se mi to podařilo vysvětlit (mno, máme tam místo, kde jsou jakoby tribuny - vyšší bedna a nižší bedna a mezi nima prostor tak akorát na koně, takže se v tom nemůže otočit) - tak tam to teprve pochopil a pak teda už byl jakž takž ochoten to strpět i ve volnějším prostoru... ale asi si myslí, že jsem úplnej magor...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: ja prave skoro zadnej :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Toho mam zrovna opravdu hodne.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: teoreticky by to slo, ale prakticky je to se mnou straslive zbesily s casem :D
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Když jede "shora" (od Prahy), tak je slyšet celkem včas, ale z opačné strany přijede relativně tiše a najednou rachot (ideálně, když je to zrovna "nad hlavou")...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nám nad stájema lítá hasičská helikoptéra... mě ty nálety občas lezou na nervy (lítají do nádrže pod stájema pro vodu), ale s koněma to ani nehne.... ale rychlík musí být jiná darda...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tunýlek je jen "stezka odvahy" do tmy. Na trénování "hrůzy" nad hlavou máme "hlučný most" (osobní, nákladní a hlavně rychlíkové vlaky)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to jsem se "o kousek" sekla.... haha...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tam bych se bála i já...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jenze bysme se musely domluvit, pak by muselo bejt unosny pocasi, pak je to streka k vam... Je to tak slozity!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: si delas kozy fakt, ses za rohem ale k nam se nestavis! Bu bu bu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Pridas se nekdy na vejlet?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: diky :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Asi pěkný výlet - cca 25km celkem...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam