Ne, kecam. Samozrejme, ze k tomu dam sahodlouhy report.
V pondeli i utery to tahani byl zahul. Furt jsem kobylu musela drzet, jakmile jsem priprahla. Sol vymejslela porad nejakou alternativni cestu, coz je dost napicu obzvlast ve chvili, kdy za sebou ma 8(!)m strom. Teren je narocnej, samy chrosti a mrdnik, kun do toho nechce jit, ja se zamotavam... Jakmile priprahnu, kobyla neumi jit krokem, jen hyperklusem. Najednou zapomene, co znamena "stuj". Na otez sice reaguje, ale to je fakt opruz. Rekneme, ze prestoze se clovek snazi delat veci v klidu, nejde to. Sice nakonec strom odtahneme, ale mira energie, co mne to stoji, je silena. Uterni roztrzeni postroje bylo v nekolika ohledech pozehnani.
Jednak mam novej postroj, nylonovej, je uplne LIBOVEJ. Je krasnej a hlavne bytelnej a hlavne, kobylu nesere, protoze ji tuhle netaha, tuhle netlaci, nuhle neblemba.
A jednak jsme tim ziskaly cas na trenink. Dva dny, co jsme neco delaly se podepsaly evidentne hluboce. Vcera litala na lonzi s prazcem pekne dlouho a rikala jsem si, ze teda s tim lesem to jeste tak tejden nevidim.
Dneska jsem na to sla od lesa. Teda - do lesa! (I kdyz jsem byla skepticka.) Na misto je to kilak do kopce. Ja jsem ji priprahla kladu pred domem a nechala jsem ji to hezky tahnout na misto. Ppriblizne v prvni tretine kopce se prestala snazit poklusavat a nahoru dosla krasne zapocena. Tam jsem odprahla a protoze uz nesmele ovlada cehy hot, sly jsme jen chodit na otezich kolem stromu . Schvalne jsem ji vybirala uzky mista, hloupy zatacky, casto jsem ji zastavovala a rozchazela, otacela na miste treba o 15 stupnu jen predkem. Nutila jsem ji chodit do rosti, kam normalne nechce. A na zaver jsme si daly dva stromy z "Regulerni" prace. Muzu rict, ze jsme je daly opravdu ciste, snad ani jednou se mi nezacala tocit (to je oblibena disciplina, kdy ja priprahnu, a nez posbiram oteze a vymyslim cestu, kobyla se zacne chrout, opet zapomene slovo "stuj" a zamota se do postranku. Pak vetsinou nasleduje Parelliho pest, protoze lopatu s sebou nenosim.).
Dneska opravdu prekvapila, a doopravdy bez pochyb muzu rict, ze cehy a hot je min nesmely a vic jisty. Jsem strasne nadsena.