• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: šedá tuhle sezónu frčí....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Objev dnesniho rana - dejte koni dost popela a bude se valet v nem.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jako obrečela to, co jsme přišli o poníčka, tak nemůžeme najít podobného koníka.... ona potřebuje plyšoně, ne závodníka...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: dítěti je jedenáct, sama chápala, že je lepší rychlej konec, než aby umíral v bolestech... k zachránění nebyl a upřímně - kdo ví kolik mu bylo, už neměl zuby.... lepší než aby ho drželi při životě, jako u nás toho Slicka, který se sice dožil čtyřicítky, ale poslední půl rok už byl bez srsti, imho v bolestech, vyhublej na kost.... Charley vypadal slušně a když jsem ho viděla před dvěma týdny, tak byl ještě relativně čilej, zajímal se o dění okolo a tak... takže asi lepší tak, no....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Smutné... i když pro dítě "lepší", že se nepodívalo jeden den na koníčka a pak druhý den by byl mrtev...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    chjo, našla jsem dceři koníka na pronájem, starej, plyšovej, pomalej, měly jsme se na něj jít zítra podívat.... a v sobotu ho museli utratit (kolika, ale zřejmě mu to i prasklo)... na Nedoušovi jí tak můžu vodit, ale s jeho rozměry na něm sedí jak na stole, takže nějaké signály nohama nehrozí, plus on je zvyklej "velet", to by nedělalo dobrotu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: u nás se všem těhotným nalila vemínka, takže už to je i viditelné....
    GIO
    GIO --- ---
    no.. zrovna se vracim zezadu, a Jindrich zase busi, hrube se mu nelibi, ze je Oliva doma:)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ne on je vtipnej nahodou, se prijed podivat :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Na pekac! Zmetek!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no... tak se uvidi, kozy zijou takovym jako dost anarchistickym zpusobem. a kozel mi zpusobil skodu, dobyval se ke kobylam zavrenym ve staji a promackl na vratech dve prkna!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: U vas je to skryty materstvi uz takovej dobrej zvyk, coz?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: u nas nic, tezko rict, jestli teda je brezi, nebo neni. Uvidime, hrotit to nebudu.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To abys pomalu chystala spacák a rodinu připravila, že pár dní Tě moc neuvidí :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak co kůzlata? Moje kozeny mají termín za dva týdny, tak se začínám děsit :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak to nevím, to mi přijde vyšší dívčí... zvláš´T když je teď všude spousta nádherné šťavnaté travičky :-)... budu muset vyzkoušet někde jako třeba u kruhovky, kde to není tak obrostlé
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A projít navolno brankou, otočit se a počkat až zavřeš a teprve potom (se svolením) jí si po svém umíte? ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Konzistentnost :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... nicméně - Nedouše jsem tuhle taky plácla přes hruď - se tlačil přese mě ven z výběhu na travičku. Takže si musel zacouvat zpět a pak šel ven na vodítku (a chodil další dva dny na vodítku) a na travičku šel až když jsem odepla vodítko kus dál na cestě, ne hned u výběhu.... vzhledem k tomu, že mi na vodítku nešlapal na paty, ani mě neporážel, tak už teď chodí zase bez vodítka - ale v brance se zastavíme a teprve když otevřu branku dokořán a uhnu z cesty, tak smí jít on... pokud začne zmenšovat vzdálenost mezi mnou a sebou při průchodu, tak půjde zase na vodítko... prostě po hlavě mi skákat nebude
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    sorry odbíhám k nemocnému dítěti... co jsem tím chtěla říct - ta ženská je přesvědčená, že to funguje - přeci vždycky koníka nakonec donutí tam jít, ne?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: bohužel.... koně se nechají domlátit k lecčemu.... třeba Cowboy, nikdy nechce s jezdkyní jet po cestě nahoru k Nedoušovi - jo, je to strašidelný, v prudký stráni, zleva plot, napravo stráň dolů a pod ní ječící kozy - plus průchod "tunelem" ze stromů... tak ho pokaždý domlátí k tomu, aby tam šel... imho kdyby ho tam párkrát vzala na vodítku a nechala ho škubat travičku např. v tom místě, kde vidí na ječící kozy, tak by bylo po problému...

(nemluvě o tom, že moc nechápu, proč majitelka pronajala Cowboye - kříženec american pony a čehosi - kterému je 23, je drobný, a má asi artrozu, často je zatuhlý a obecně není moc čilý - dospělé ženské - byť je štíhlá a relativně drobná, já bych koníka nechala dosloužit vožením malých dětí, takové to začátečnické krokování na jízdárně, ne ho honit po kopcích)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam