• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tolik planu :))))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Tak urcite jo. Ale veci, kterejch se ted snazim dosahnout, bych asi hned tak nedosahla. Jen vzdalene tusim, jak ty cviky maji vypadat, a uz vubec, jak se k nim dopracovat. Vsechno, co delame se ucim z videi na internetu, kde koukam, co lidi s konma delaji, na co reaguji a tak. Pak si sama sebe natacim, a ucim se opravovat se podle videi. Jako je rozhodne jednodussi si nabrnknout nejakyho trenera, a asi i kratsi, protoze mas nejakej smer a nemusis vsechno vynalezat od nuly. Bohuzel u nas je 99% lidi zaseklejch na tom, ze bez zeleza v hube nejde nic delat, coz je picovina.

CAROLIAN: Uz dlouho se snazim o nejaky veci, rekneme pro zasmani treba piafu. Videla jsem to na videu, pak neco nekde precetla a rikala jsem si "hej, pojdme smerovat timhle smerem". Jenze vlastne neznam vubec mechaniku tech veci, jen to, ceho si vsimnu na nekvalitnich youtubich videech. Zaplatpanbu mam tolik inteligence, abych vedela, ze kun se na to potrebuje naposilovat, a ze trenink neni cesta prima, ale porad vlastne vubec nevim, co delam. Veskery my treninky jsou jen hadani a placani do vody.
    No a ted jsem videla nejakyho typka, co tohle, co chci znat, jezdi a snad i prednasel, ci co, a dostala jsem se s nim do kontaktu. Dal mi nejakou literaturu, coz je pro mne neco uplne novyho, v zivote jsem o konich precetla jen takovou tu obrazkovou knizku plemenniku. A navic se mi libi to, co se tam pise, protoze se typek obouva do moderni drezury, a je to, jako by nekdo napsal my myslenky.

Vzdelavani je pica. Navic ted mam makat, kreslit a sit kostymy a pak si jet zapichat na Moravu, a ne tady psat elaboraty! :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ono casem zjistis ze treba ne uplne vsechno je stoprocentni, nebo na ruzne kone je treba aplikovat ruzne veci, ale je dobry setkavat se s novyma vecma a padat pred nima uzasem, holt proces uceni. Za nejakej cas budes mit pocit, ze uz to nejak zvladas a zas uvidis nejakyuho gurua a neco ti k tomu rekne a budes mit zase ten samej pocit.. normalka :) i v tom jezdeni to tak funguje
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: trochu se v tom ztrácím, ale osobně si myslím, že je velmi rozumné vyslechnout si různé názory a pak si z toho vyzkoušet vybrat to, co funguje na jedinečnou kombinaci já + tento konkrétní kůň....

(podobně jako s výchovou dětí - existuje tolik systémů a způsobů - a žádný není univerzální...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja se obavam, ze neni cesty zpet. Protoze ty veci mi prijdou pravdivy a reasonable a nedelani je spravne je nezodpovedny vuci zvireti. A navic nejakej typek mi zacal zadarmo davat konzultace, tak to musim vyuzit. Normalne se temhle lidem musi platit :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: neboj to zas opadne a ovladne te pycha :)
    PES
    PES --- ---
    GIO: To velké, bílé, tlusťoučké je shagya-arab, tlustý a s propadlým hřbetem (má to fyziologicky), takže ten pupek mu v tom vůbec, ale vůbec nepomáhá...
    Hraje si na "strýce" až "adoptivního tatínka", ale kobyla mu dává pěkně zabrat, když překročí linii 50cm odstupu...
    GIO
    GIO --- ---
    krasne mimino, a to bile velke tlustoucke se mi taky libi!
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: dekuji.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo. Vzdelany lidi a inteligentni literatura by se meli zakazat. Krome toho, ze mi to sezralo cas, mam pocit, ze se Sol muzem zacit od zacatku. A klub prejmenuju na "skola lehkosti - Legerete" a hrabne mi. Snad nedopadnu jako vsechny ty bezmozkovy princezny :(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nenavidim te! Jsi zly! Grrrr!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Copak, ty nemáš ráda týdenní hříbátka? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jsi normalni zruda!
    PES
    PES --- ---
    A co jsme tu dlouho neměli? :-) Malou prdelku... je to odvážné a zvídavé hříbátko, už se chodí podívat a pomazlit i kus od maminčiny sukně, tak také už ví na co má zadní nožičky - na kopání! Naštěstí i takto malé, týdenní hříbátko si velice rychle dá dohromady co to znamená, když po vyhození zadníma dostane lepanec na prdelku + nedostane podrbání :-)

Každé kolečko "zlobení" začíná tankováním od maminky...

Následuje průzkumná výprava za nějakou tou lumpárnou...

A skončí to po vyčerpání energie lumpárnami krátkým šlofíčkem po a zároveň před dalším "tankováním"...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Mají zadanou fixní velikost, ale jsou proklikávací na orig. hosting, který by měl být mobilně adaptivní...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: hm... Z kazdy fotky vidim, na mobilu, jen levou pulku... :-(
    PES
    PES --- ---
    Nová prcinka na ranči
    Hribatko

Hribatko

Hribatko
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nejaky kratky sestrihy z dnesniho treninku. Ohejbani hlavy jsme ted zacaly uplne poprve, jsem zvedava, kam to povede. Je sice tuze tuha, ale je to taky uplne poprve. Nedavno jsem koukala na videa z unora, kde jsme zacinaly s poklonou, a to byly centimetry, o ktery se pohnula. Tak se tesim na videa za tri mesice, az se bude vohejbat sama :))

trenink 22
    http://www.youtube.com/watch?v=AB8bC2S5slk
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jsme tuhle koukaly s manažerkou stájí na kozy a smály se, že gaot yoga je teď "trendy" a že by se na tom dalo vydělat :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam