Dlouho nic nebylo, pac jen lezim a srustam. Ale ted jsem si tak pozachvalila Sol na fb, tak i sem.
U maringotky je pastvina, kterou protina potok v hlubokym rigolu. Pracovne mu rikam reka. Jedna, mensi cast pastviny je na brehu u maringotky, druha, veeelka cast je za rekou. Za rekou je taky srub s peti boxama a senikem, kam si muze Sol zalejzat, kdyz chce. Bezne tam travi celej den, protoze vevnitr je stin a chladek a kupodivu tam nejsou hovada a komari (ti cihaji v trave) a vylejza jen, kdyz ji zavolam, nebo je cas na krmeni. Pripadne v noci, kdy hovada a musky nejsou a muze se past.
No. A od ty doby, co jsem se vratila z nemocnice, uz v ty boude vubec neni. Stoji u maringotky pred verandou. Porad. Hlavu si odklada na verandu, ktera na to ma idealni vejsku a spi tam. Kdyz vylezu z mariny, treba na kadiboudu tak jde se mnou a se mnou se i vrati. Pristihla jsem ji asi dvakrat, ze odesla na hodinu k sobe do domecku, ale vetsinou je hned zpet. Jen v hlubokej noci, kdyz uz spim a vsude je ticho a zhasnuto, tak jsem ji zahlidla na druhym brehu past se (to si clovek obcas neslehne opiat a rika si, ze to da i bez nej a pak prakticky nespi, takze muze smirovat kone v pul stvrty rano).
Kdykoliv vylezu ven z postele, muzu se o ni opirat a je na mne strasne opatrna. Dokonce se mne nesnazi ani prevalcovat, kdyz ji chystam jidlo.
Jo a s tim jidlem mam takovou vtipnou vec, co se deje pravidelne a je mi jasny, ze radne ji oceni hlavne zaryti konaci :)) Vzpominate si, jak jsem Sol naucila vzpinat se? Pilovali jsme to fakt hodne, takze pred kazdym pamlskem jsem prakticky chtela svicku.
Mno, a ted si predstavte, jak o berlich, sotva se vlacejici, takze mi to trva DLOUHO, chystam to zradlo. To mame sladak, len, musli... zalejt vodou, michat, michat... cekat az se to nacuca, michat... No. Tak Sol se mne ani nedotkne, behem cely pripravy. Rejdi kolem, strka cumak smerem ke kybli, ale proste se ovlada tak moc, ze se mne nedotkne. Tak strasne se snazi! No, tak si ulevuje alespon tim, ze hrabe kopytem. A kdyz uz je v hrabani, tak ji dojde, ze aby to uz konecne dostala, musi se prece vzepnout.
Tak si to predstavte, ja, ohnuta, lopotim se v kybli klackem, a za zadama mi dela kun stojky.