• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: jj Hvezda to ma rada.))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    GIO: já myslím, že poně byli rádi, že se něco děje :-)) A některý koně mají vysloveně rádi, když je obíhá osobní služebnictvo a soustavně je drbe a onípává....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: no Mates byl zas protivny vepredu, furt mi chnapal po otezich ale nechal se umravnit... takze jako jo, byli super :) a Nyemi ma urcite taky nejake ukazovatko a popohanitko
    GIO
    GIO --- ---
    NYEMI: ne oni to tak pry maji mito rika doktor, at jsem na to pripravena, ze kdyz nejsou zvykli na kontakt s clovekem tak ze jak je piplas , tak jsou ve stresu, no a ten muj holub byl tuhej druhy den..
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: Ale nepovidej. To musela byt tvrda lecba.
    GIO
    GIO --- ---
    no, modlim se, aby ji netrefil slak, oni ti ptaci se leci dost blbe, najednou pic a je po nich.. vim o cem mluvim, tez jsem lecila holuba( budu drzet palce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jen se smejte :P Spadl v Praze kamaradce do bytu svetlikem, ale prisla na to az ve chvili, kdy holuba zakousl jeji kocour. Tak mu ho vyrvala z tlamy. No a ja jsem ho prevzala, protoze bud ho je treba zamordovat, nebo nekde pohodit, ale eticky jediny spravny reseni je vzit ho k doktorovi. Takze jsem do holuba nalila eticky prachy jako do konskyho zradla za mesic, picham mu atb, a holub se leci. Holubice. Jmenuje se Markyza LaFayettova, a je roztomila.

GIO
    GIO --- ---
    ale to s tou tusirkou nyemi nerikejte,.))
    GIO
    GIO --- ---
    NYEMI: my ted asi mesic a pul doslova dlabali na poniky)) coz se jim samozrejme naramne libi)) ale na vikend meli naplanovanou hromadnou detskou navstevu a lopotnou drinu s vozenim, heh)) trochu jsem se obavala, co budou nacvicovat, ale nedala jsem to na venek znat, takze : Byli super!! ve staji plne jecicich a hopsajicich deti se nechali cistit, nedelali vylomeniny a nezne se nataceli (hlavne Hvězdice) dětem pod čisticí nastroje.)) a pak, kdyz se nam konecne podarilo dopnout madla, ehm, bez deky, uf, konici jedni zazivni), tak hezky slapali hodinu pro mrnata na zadech.)) Hvezda sice trosku oslila, ale pomoh klacek v ruce(ne nebijeme ji), ktery se mi v prubehu produkce trikrat zlomil a musel byt nahrazen az jsem ho nakonec nepotrebovala a nescetnekrat jsem pobidla dite na zadech misto kobyly, ale slo to krasne, pak uz madam slapala i docela svizne, misto loudani a dobihani Matyho))

takze me ti nasi usouni zase velmi prijemne prekvapili, jak jsou kinderfriendly a jak je s nima fajn))) a ted se zas budou ctrnact dni "nudit" na pastve, jedem na dovolenou))

a kopim si zly nastroj! tusirku! ta se nelame)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: holuba?????????? lol

(ale já mám co říkat, synek teď adoptoval zlaté rybky, které někdo hodil Nedovi do nádrže na vodu :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: boze!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Hej, kocour uz je v cajku, ale lecim holuba xD Musim mu tyden pichat atb!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: proste hrebec no, zni to nunu :) snad zrealizujem vylet hergot, sme desne byzy furt!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Tak s tim my problemy nemame. Ja kone nechavam se realizovat a nejak nemam problem s reakci. Jak jsme jeste na zacatku, nepotrebujem ty discipliny delat moc utazeny. Kazdej naznak je odmenen, nadseni do plneni cehokoliv je taky odmeneno. Utahovat muzu zacit vzdycky, zatim jsem rada, ze za mnou pribehne sam pro varku povelu a strasne se snazi je delat.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ono navíc u Neda jak je těžkej a má dlouhý tělo (a občas delší vedení - on si všechno musí promyslet, než to udělá) - tak má tu reakční dobu trochu zpožděnou, než co bych čekala - je to prostě o zlomek vteřiny pomalejší, jenomže do toho já přitlačím s důraznějším pokynem, čímž ho zmatu - protože on už to začal dělat na ten mírný, jen to ještě úplně nedorazilo z jeho hlavy, do jeho nohou a přes moje oči do mé hlavy :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to je dobrý - já jsem si na to musela pozvat trenérku :-)) Aby mě seřvala, že mám úžasnýho koně, který se děsně snaží a že kdybych ho jen přestala furt prudit, tak by šlapal jak hodinky :-)))... takže fakt jsme teď trénovali, že se na všechno musí pomalu a že se mezi jednotlivými cviky musíme "vydejchat"...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To zni jako dobrej napad, ve skutecnosti uz jsem myslela na to, ze bysme prave tohle meli trenovat, stani v klidu. Zatim to trenujeme jen pri vychazkach venku, kdyz si chci s nekym povidat.
    Obcas se s tim setkam, ze zacne neco delat na nedokoncenej pokyn. Tak pockam, az to dodela, a pak opakuju pokyn. Vetsinou na podruhy pochopi, kde byla chyba a poslechne si ten pokyn celej :))
    Jo a ultimatni vymluva dnesniho treninku - totalni roj much a hovad! Tak jsem po nem nechtela nic moc precizniho, protoze mouchy nas zraly oba :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jenom takové pozorování, nevím, jak to má Normen, ale Ned se často snaží "vyhovět" právě tím, že začne dělat všechno rychle a mocně..... chytnu za ohlávku a on začne "chodit do strany", i když to po něm vůbec nechci... takže musím opravdu šíleně ubírat na pokynech a posledních pár tréninků jsme strávili z větší části tím, že jsem ho chválila za to, že stojí a ČEKÁ, co po něm budu chtít a nehrne se po hlavě do cviků s urputností rozjetého náklaďáku... :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja jsem ted nejak dlouho dlabala na dementka, tak se to snazim napravit a jiz treti den za sebou delame aktivity. Dneska jsem i sestrihala kratky video kroku, u kterych si myslim, ze je to nejak hodnotny. Mumon udelal velkej skok v jemnosti ovladani. Driv byl fakt na pest, moc halabala a hrr, ale s casem, kterej stravim jen hloupym drbanim jeho kouli, se fakt lepsi (a to nezertuji!). Zjemnil se, a to nejen na pozornost kolem mne (v tom videu je videt, jak si treba zadni nohou odhani hovado, ale dela to akorat tak, aby to nenapalil mne), tak i v tlaku - tlaku na ohlavku, i tlaku tyckou na nej. Je to ted radost s nim neco delat, asi mozna s tim, jak jsem si nasla kopu milencu, tak jsem se i ja uvolnila a jdu ho cvicit s chuti.
    Pripravujeme se na "ustup na holen", nebo hezky cesky "chozeni do strany". Zatim jen tim ustupovanim zadku. Strasne se mi libi, jak je nadsenej, je to jako kreslit obrazek - prvni je skica, to je povedomi kone, co po nem chci, pak se ty linky cisti - to je, ze kun se uci delat ukon dyl a soustredenejs a pak je takovy to precizni cizelovani, coz je pilovani toho, kam ma tu nohu spravne dat, aby se nesl, jeste vic se soustredil. A nakonec se clovek podiva na obrazek a ma kone, co dela strasne hezky nejakej cvik... Tak uvidim, jak to pujde casem, nicmene uz ted ma naskok pred Sol, ktera mela tu smulu, ze jsem prvni dva roky, co jsem ji mela, jeste nemela potuchy o mechanice pohybu a vsech tehlech sragorkach, co vedou ke shromazdeni.
    Za rok uz se budu mozna i cejtit na to jit na nejakej kurz :)
    A v cerveni namma prijit navsteva, tak dementek nebude chvili sam a bude moct dovadet a kopat do jinych koni, jaj!

normelni 8
    http://www.youtube.com/watch?v=ysZAq_R8dJ8
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    O vikendu prej byly nejaky bezudidlovy zavody, vypada to naramne.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam