Ja mam radost, ze se pomalu propracovavam ke kyzenemu cili spolehliveho kone na show. Dnes dalsi krok kupredu - dokazali jsme se projit v noci, za tmy (prestoze obcas musim slizt a pomoct mu, kdyz prechazime ze svetla do uplny tmy).
Zvladame pekne v kllidu klusat i vedle jedouciho vlaku, aut a psu. V obci dnes byl lampionovej pruvod, takze jsem to hecla a sla kone trochu osmelit do davu. Deti. S lampionkama. Ve skutecnosti nejvetsi test prisel jeste pred samotnym davem, protoze tam byl dalsi kun. A prestoze jsme od sebe byli bezpecne 30 metru, Normen ho videl, zarehtal na nej, ale nejancil, jako to delaval driv. To byl asi nejvetsi highlight cele akce, hlavne pro mne (ne fakt, driv jsem ho musela uklidnovat i pet az deset minut, protoze mel uplnej hysterak, sice se nevyskubl, ale super to nebylo). Lampionky ho pak zajimaly nez zjistil, ze nejdou sezrat. Trochu nervozni byl, kdyz se deti zezacatku hemzily, ale kdyz to zacalo vypadat jen trochu neprijemne, tak jsem deti odehnala, dala koni prostor, utesila ho a on pak mel zase dost odvahy nechat ty maly bestie se po sobe sapat.
Pak se dav uz rozptylil, zbylo tam jen padesat lidi, z toho pulka deti, co si hralo na honenou a rvaly u toho, takze nejlepsi prostredi pro vozeni konechtivejch holcicek. Tak deset jsme jich povozili, pak uz mu to bylo dlouhy, tak se mi jal vyvalet se i se sedlem. Smutne jsem to sedlo sledovala, nicmene kdyz ho pri valeni nerozlehla Sol, tak lehouckej hrebecek to nezvlad taky. A lidi se aspon meli cemu smat.
No a pak jsme to zabalili, a doklusali domu. Kde jsem ted na poslednich 300m tmou lesejckem musela slizt a provyst ho, protoze se bal tmy. Jo a celou cestu jsme sli po silnici, tak jsem byla zodpovedna a voodrazkovana.
![](https://img28.rajce.idnes.cz/d2801/14/14891/14891835_07ea4997af739a9955009b758de3695f/images/nocni1.jpg?ver=0)