• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    PES: myslela jsem spis s ohledem na to seno, tak ale vse muze byt jeste jinak
    PES
    PES --- ---
    GIO: Teď udeřilo sice sucho, ale sem tam si tam našlapou sračky a když to nikdo pár dní nezkontroluje, tak už to jede :-(
    GIO
    GIO --- ---
    PES: u nas to rozhodne tak krizove zatim nevypada, loni to bylo vyznamne horsi
    PES
    PES --- ---
    Jen by to chtělo kontrolovat kopyta častěji, než se tam dostanu (zvláště u těch, za kterými prakticky nikdo nechodí), hniloba čeká na příležitost. Teď sice dost vyschlo (zase je moc sucho, takže pokud nezaprší, bude opět krize se senem), ale bude stačit trochu deště a pojede to rychle :-/
    PES
    PES --- ---
    Mám z dneška dobrý pocit, hotovy jarní práce na zahradě u Haciendy a ještě jsem stihl zaskočit na ranč... dnes se koně (tj. Vobluďák a "jeho" kobyly) doslova řadily do fronty na vydrbání chlupů. Krásně u toho bylo vidět i hierarchii stáda a kdo si co může ke komu dovolit co se týče výrazů a "šklebů" a jak blízko si může dovolit přiblížit nos, když si ošéfovávaly kobyly tu frontu (Vobluďák má své výsadní postavení) :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To by začaly s tou sklerózou sakra brzy ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    prostě jak jsem měla něco na hlavě (i když to byl jen kus hadru), tak mi ta přilba nechyběla... a pokud přilba sedí pocitově dobře, tak si člověk fakt nemusí uvědomit, že to nemá pod bradou zapnutý - přilba JE na hlavě, v běžném provozu drží.... :-(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: třeba jsou starý a sklerotický... já jsem tuhle lyžovala půl dne s nezapnutou přilbou (všimla jsem si toho, až když jsem si jí sundavala na obědě)... a tuhle jsem lyžovala s nezapnutým lyžákem (mám takové zamykání vzadu, a to jsem nepřehodila).... a tuhle jsem jezdila bez přilby, i jsem se bavila s managorkou (která kvůli přilbám prudí, pže je to v podmínkách pojištění) a ona si taky nevšimla - až když jsem šla se sedlem a chtěla jsem dát přilbu na polici, tak jsem si uvědomila, že mám na hlavě buff, ale ne helmu...
    PES
    PES --- ---
    Tohle fakt nepochopím, proč si lidi na koni nasazují přilbu, když si ji nezapnou řemínky pod bradou??? Na okrasu??? (a ne, nezapli si to ani po vyjetí ze stáje) :-/
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: to je jasny no a smutny
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Jo, Vobluďák by se do kondice a hubenější vizáže dostal určitě rychle... Ale musel by se tomu někdo věnovat, pravidelně a soustavně... No a to majitel proste nedělá...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: hele kamaradce ted umrela kobyla. 23. Umrela ve spanku. Krasny zivot mela a byla v tehle kondicce. Ono se to da i se starym konickem. Jen rikam, neprudim.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vzhledem k jeho veku je ten stav fakt smutnej.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Má svoje stádo (smíšené), svoje kobylky, teď i odrůstající hříbošku (které snad stádo vysvětlí, že se nemůže chovat jako předtím, kdy byla 'sprateček po ochrannou maminky')...
    V základu je spokojený, žrádlo je, voda je, stádo je, přístřešek je... sem tam ho někdo přijede 'oprášit', aby nezarostl mechem a nesnil 'od podvozku'...
    No a to, že by potřeboval nějakou kondiční práci ze země pro zhubnutí a nabrání svalů (stejně jezdit na něm není vhodné)... no asi nikdo nemůže mít všechno...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To je dost smutny zvire. Bez jakyhokoliv zajmu okoli, plus navic v takovyhle "kondici" mu nemuze bejt hej. Kor na to, kolik mu je let :(
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Ber to tak, ze je alespon spokojenej ze ho nikdo neotravuje :)
    PES
    PES --- ---
    Ten pupek, ach ten pupek :-/ a žádné svaly na zádech :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja mam video, na kterym je muj neovladatelnej hrebec! V zaveru mne odmenil za trpelivost krasnym chozenim do strany. Asi uz mu u toho zacnu rovnat tu hlavu.

divoky, nebezpecny hrebec!
    http://www.youtube.com/watch?v=VLlcMt99oOI
    PES
    PES --- ---
    Tak dnes 'velká akce' jménem OČKOVÁNÍ. Paní veterinářka se mne již v pátek ptala, zda bych se nemohl v neděli ukázat - měla štěstí, tento víkend jsem poprvé nocoval na Haciendě, tak jsem dnes ráno mohl zaskočit na ranč - přece jen 10min. na kole je něco jiného než skoro hodina cesty z města.
    Strašpytel Vobluďák byl dnes velký hrdina, vzal jsem ho z výběhu a dovedl na obvyklé místo do boxu, aby stál u stěny a nechtěl se motat (umí se moc dobře před injekcí schovávat za člověka). Hned přišla paní veterinářka a on viděl, že má jehlu - ale jak jsem jí říkal už když se ptala zda přijedu, neschovávejte to před ním, ať vidí co to je a nepanikaří - a jak viděl Vobluďák stříkačku, tak sice trochu 'povyrostl', ale ani se nehnul a dostal injekci raz dva, ani s sebou necukl. A dostal odměnu a šel zpět do výběhu.
    Nakonec mi přibyl ještě Ferdík, jehož panička byla tento víkend někde na školení, ten je (byl) také panikář před injekcí, ale přišel se pomazlit a podrbat uši a paní vet. s injekcí ani neřešil - tak si paní vet. pochvalovala, že mám na injekce jezdit já, že ten kůň u toho mazlení nic neřeší.
    A nakonec ještě dvě kobyly - 'mlaďoška' a její postarší matka kobyla - protože majitelka je 14 po porodu císařem a ještě se potřebuje trochu šetřit, ale ta se přijela alespoň podívat i se svojí 4 letou holčičkou (nadšenou, že má dva malé brášky)...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Dneska me fakt potesila reakce kobyly. Uzdim a kobyla mele hubou, ze udidlo ne a kdyz ji doteklo ze v hube neni nic, spokojene prezvejkla a opravdu na ni bylo videt, ze je spokojena :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: úplně úděsné... hraničící s týráním chudáčka koníčka! Kaj se!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam