Tak dnes 'velká akce' jménem OČKOVÁNÍ. Paní veterinářka se mne již v pátek ptala, zda bych se nemohl v neděli ukázat - měla štěstí, tento víkend jsem poprvé nocoval na Haciendě, tak jsem dnes ráno mohl zaskočit na ranč - přece jen 10min. na kole je něco jiného než skoro hodina cesty z města.
Strašpytel Vobluďák byl dnes velký hrdina, vzal jsem ho z výběhu a dovedl na obvyklé místo do boxu, aby stál u stěny a nechtěl se motat (umí se moc dobře před injekcí schovávat za člověka). Hned přišla paní veterinářka a on viděl, že má jehlu - ale jak jsem jí říkal už když se ptala zda přijedu, neschovávejte to před ním, ať vidí co to je a nepanikaří - a jak viděl Vobluďák stříkačku, tak sice trochu 'povyrostl', ale ani se nehnul a dostal injekci raz dva, ani s sebou necukl. A dostal odměnu a šel zpět do výběhu.
Nakonec mi přibyl ještě Ferdík, jehož panička byla tento víkend někde na školení, ten je (byl) také panikář před injekcí, ale přišel se pomazlit a podrbat uši a paní vet. s injekcí ani neřešil - tak si paní vet. pochvalovala, že mám na injekce jezdit já, že ten kůň u toho mazlení nic neřeší.
A nakonec ještě dvě kobyly - 'mlaďoška' a její postarší matka kobyla - protože majitelka je 14 po porodu císařem a ještě se potřebuje trochu šetřit, ale ta se přijela alespoň podívat i se svojí 4 letou holčičkou (nadšenou, že má dva malé brášky)...