• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NATTY_DREAD
    NATTY_DREAD --- ---
    NYEMI: boží !
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja jsem zase dneska vyvencila nezvladatelnyho hrebce a byl tak strasne hodnej, az to nejde napsat.
    A kdyz jsme se vratili domu, on snedl svuj kyblicek, a ja si lehla do sena, tak za mnou pak prisel, onufal mne a lehl si vedle. Bylo to strasne nezny ♥

PES
    PES --- ---
    Dnes jen stručně (ne)mlaďoška, která byla v mazlivé náladě - možná si také přišla "postěžovat", že ji někdo, možná andalušanka neb se úplně rády nemají, asi lehce kousl - je vidět ta skvrnka nad zadní nohou skoro nahoře u zadku, tak si přišla pro "útěchu" :-) ). Bohužel nám nakonec počasí nedopřálo výlet do terénu s "horským výstupem" na nedalekou zříceninu hradiště, ze kterého by byly (a snad budou) za lepšího počasí zajímavé fotky...

A andalušanka stále připravená jako mazlík, tohle plemeno je sice citlivé a snadno vznětlivé, ale když si na někoho zvykne, tak jsou to koně, kteří si vytvoří velice silné pouto. Což o shirce platí taktéž, jen bez té vznětlivosti - také proč by "tank" měl být vznětlivý, že? :-) Nejhorší je, že na výlet by chtěli prakticky všichni...
    PES
    PES --- ---
    Momentka z neděle z výběhu (až odpoledne, po vyčištění přístřešku a shrnutí větší části spodku výběhu a odchlupení zaopatřovaných koní :-) ).

Shirka zbystřila a odlepila se od sena (ona je prostě kontaktní, se svými cca 800kg prostě "ňuňu" a jak ji teď všechno svědí a kouše, tak za podrbání a vyčesání by se rozkrájela), za ní vyčnívá andalušanka (ta vyrazila hned v závěsu, jak si všimla návštěvy u vchodu, ta svoji kontaktní povahu teď ještě znásobila pro podrbání na břiše a vydření co nejvíce zimních chlupů), "(ne)mlaďoška" se futrovala dál (ta přišla později a naučila se ukázat, kde ji to svědí, udělat tam hubou vlhký otisk jako značku a pak s výrazem naděje v pohledu neomylně říkajícím "tady moc moc prosím podrbat hřbílkem a přitlačit"), v přístřešku je vidět světlého valacha, Vobluďák je tmavý a v tom "jeho" tmavém koutku přístřešku není vidět ani s HDR režimem focení a před přístřeškem se zrovna zuby drbe hříboška (téměř dvouletka)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kdyby tu nejakym zazrakem prosel nejakej clovek se zajmem o tohle, tak preposilam zpravu z netu
    "V Jičíně se budou 11.5. pořádat Bezudidlové hobby parkury v krásném prostředí areálu Jezdecké Centrum Jičín"
    Vic info je asi treba googlit, nebo nevim.
    MIST
    MIST --- ---
    NYEMI: doufam, ze pristi rok nebudete tahat sanky, ale zacnete lyzovat :D

Montana skiers slalom and jump while being pulled by galloping horses in bizarre sport | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/...Montana-skiers-slalom-jump-pulled-galloping-horses-bizarre-sport.html
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: jj loni ani poradne nerostly zjara koprivy, no ale sucho uz je zas paradni.. modlim se at narostou aspon ty prvni sece do cervna, jinak asi nekoho sezerem
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Nebál bych se. Svobodné řízení zatrhnou eurokomunisti z Bruselu záhy, stačí jen co chystají na osobní auta a ty NEBEZPEČNÉ motorky pak strouhnou jedním vypečeným hlasováním nějakou Direktivou a bude po prdeli...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja si eikam, ze brzo bude levnejsi jako konicek ta moje motorka, spis nez kun...
    PES
    PES --- ---
    GIO: Jo seno (v mobilu nebylo vidět na co to je reakce) - tady zatím roste, ale povrchová vrstvička půdy je už na troud, mělké hloubky zatím nějaké vlhko za zimy mají, ale větší hloubky (a co jsem viděl záznamy stavů studní), tak je o
    to bída jako loni, prakticky nic se nedoplnilo/neobnovilo, všude hluboko podstav :-(
    GIO
    GIO --- ---
    PES: myslela jsem spis s ohledem na to seno, tak ale vse muze byt jeste jinak
    PES
    PES --- ---
    GIO: Teď udeřilo sice sucho, ale sem tam si tam našlapou sračky a když to nikdo pár dní nezkontroluje, tak už to jede :-(
    GIO
    GIO --- ---
    PES: u nas to rozhodne tak krizove zatim nevypada, loni to bylo vyznamne horsi
    PES
    PES --- ---
    Jen by to chtělo kontrolovat kopyta častěji, než se tam dostanu (zvláště u těch, za kterými prakticky nikdo nechodí), hniloba čeká na příležitost. Teď sice dost vyschlo (zase je moc sucho, takže pokud nezaprší, bude opět krize se senem), ale bude stačit trochu deště a pojede to rychle :-/
    PES
    PES --- ---
    Mám z dneška dobrý pocit, hotovy jarní práce na zahradě u Haciendy a ještě jsem stihl zaskočit na ranč... dnes se koně (tj. Vobluďák a "jeho" kobyly) doslova řadily do fronty na vydrbání chlupů. Krásně u toho bylo vidět i hierarchii stáda a kdo si co může ke komu dovolit co se týče výrazů a "šklebů" a jak blízko si může dovolit přiblížit nos, když si ošéfovávaly kobyly tu frontu (Vobluďák má své výsadní postavení) :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To by začaly s tou sklerózou sakra brzy ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    prostě jak jsem měla něco na hlavě (i když to byl jen kus hadru), tak mi ta přilba nechyběla... a pokud přilba sedí pocitově dobře, tak si člověk fakt nemusí uvědomit, že to nemá pod bradou zapnutý - přilba JE na hlavě, v běžném provozu drží.... :-(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: třeba jsou starý a sklerotický... já jsem tuhle lyžovala půl dne s nezapnutou přilbou (všimla jsem si toho, až když jsem si jí sundavala na obědě)... a tuhle jsem lyžovala s nezapnutým lyžákem (mám takové zamykání vzadu, a to jsem nepřehodila).... a tuhle jsem jezdila bez přilby, i jsem se bavila s managorkou (která kvůli přilbám prudí, pže je to v podmínkách pojištění) a ona si taky nevšimla - až když jsem šla se sedlem a chtěla jsem dát přilbu na polici, tak jsem si uvědomila, že mám na hlavě buff, ale ne helmu...
    PES
    PES --- ---
    Tohle fakt nepochopím, proč si lidi na koni nasazují přilbu, když si ji nezapnou řemínky pod bradou??? Na okrasu??? (a ne, nezapli si to ani po vyjetí ze stáje) :-/
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: to je jasny no a smutny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam