A ještě jedna momentka, kterou by šlo nazvat "K zemi!".
V pozadí "závidí" ostatní koně ve výběhu (valach a pak u sebe andalušanka se shirkou, (ne)Mlaďoška úplně vpravo koukala ke stáji, neb tam přišla její jezdkyně - viz. níže, a nejníže postavená kobyla ve stádě využila opuštěný balík sena, že se mohla nerušeně krmit bez toho, aby neustále koukala kdo se na ní zašklebí a vyžene ji na jinou stranu balíku)
(ne)Mlaďošku si dnes vzala mladá jezdkyně ven (dělá teď náhradního jezdce za nějaký příspěvek majitelce), ale nevím, nevím. Moc ideální se mi to nezdá, přijely relativně brzy zpět, pak ji slečna vzala na venkovní jízdárnu, kde odsedlala a - podle pohledu - záměrem bylo divočejší (odstátější) kobylu nechat proběhnout kolem jízdárny ve volnosti... Výsledkem bylo, že kobyla jen popoběhla tam a zpět kolem delší stěny a vždy zaparkovala v rohu nejblíže výběhu svého stáda a když se ji slečna snažila s vodítkem v ruce z toho rohu rozběhnout, tak to vždy nejprve bylo jedno nebo dvě vyhození zadními směrem ke slečně a pak vzteklé kolečko, sem tam hrb a co nejrychleji zase zaparkovat do toho rohu a čumět k výběhu...
Kobyla se slečnou zjevně dost mává a nemá ji ani ráda - jednak si slečna povzdechla (minulý týden), že kobyla není mazlivá (nechtěla ji ani nechat pohladit, ale smůla, dvě minuty poté, co odešla od výběhu, tak když jsem šel za Vobluďákem, tak kobyla ke mně sama přišla a předvedla mi, že je úplně plyšový mazlík) - a za druhé pokud jí tohle předvádí na jízdárně a zvláště to vyhazování zadními, tak ji zjevně má dost na háku (naštěstí na mne si zatím tohle nikdy netroufla, ale budu si muset dávat pozor, aby ji slečna nezkazila tak, že by to kobyla pak náhodou chtěla zkusit také)...