• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Btw. dnes dorazil páníček Vobluďáka s rodinkou brzy, takže zbyl čas na andalušanku, která se přišla pomazlit a nastavovala se, že už chce moc a moc vyčistit (aby ne, to zaschlé bláto muselo dost tahat) a u toho blaženě natahovala hlavu, přivírala oči...
    ...takže výchozí stav a následně po odstranění bahna a "umytí podvozku" (zatím naštěstí nejsou podlomy ani nic podobného)...

PES
    PES --- ---
    Tak už i demonstrace s koňmi?
    Stovky odpůrců vládních opatření protestují v Praze. Přivedli i koně - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ovky-odpurcu-vladnich-opatreni-protestuji-v-praze-privedli-i-kone-40344397
    PES
    PES --- ---
    To nevymyslíš...
    Na Prostějovsku zmizel senior s poníkem. Našli ho namol, zvíře vyměnil za flašku - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ku-zmizel-senior-s-ponikem-nasli-ho-namol-zvire-vymenil-za-flasku-40344042
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    když jste zvědavá koza, nutně chcete vidět, co se děje venku, ale venku fouká vítr a posněhává, že by kozu nevyhnal...

PES
    PES --- ---
    PES: Jinak byl koníček dnes návštěvou potěšen, hned šel od sena k východu (to je výhoda, netřeba se brodit :-) - ostatní majitelé často závidí)...
    ...a nálada mu nezmizela ani když se posléze (co už jsem se pomalu balil zpět) objevil majitel i s rodinou, takže si přebral vyčištěného a dobře naladěného koně přímo k nasedlání, aby se i s rodinou šli všichni projít a koníček svezl jejich malou holčičku.
    PES
    PES --- ---
    PUPEK: Ke "stavu podvozku" andalušanky a shirky (před čištěním) asi toliko

a ještě to andaluské čuně (přišla a chtěla také "pozornost a péči" :-)) - v pozadí spodní fotky traktůrek, kterým se zrovna protahovalo (odhrnovalo) bláto
    PES
    PES --- ---
    Je sice chladno (nemrzne), ale koníček si zasloužil vytáhnout z výběhu a deky, vyčistit, umýt podvozek, nechat vyválet v písku, znovu oprášit a nechat popásat...

PES
    PES --- ---
    PUPEK: Byly roky, kdy to bylo zlé... byly podlomy anebo (třeba shirka) měla mokvající puchýřky na zadních skoro až k zadku (se docela oháněla při ošetřování a kopala pěkně do zdi - naštěstí do lidí fakt nechtěla - než zjistila, že jí to umytím a ošetřením uleví... pak se začala naopak rovnou nastavovat).

Od té doby "kdo myje, ten jede" - no a jak bylo snad vidět z fotek, tak já jsem snažím jak mýt, tak ještě investovat čas a fyzickou sílu na prohazování alespoň cest v tom blátě (koně nejsou blbí a chápou proč mají chodit mimo hluboké bláto)...
    ...teď jsem se tam (bohužel) týden nedostal, ale jelikož nad ránem mrzne a přes den teplota nijak moc nestoupne, tak to bude tužší (to, co jsem odházel, už předtím udrželo slušně i traktor, takže ztuhlé to je určitě OK - samo, snad rančérovic dali pokyn stájníkům, aby z toho odházeného alespoň obden posbírali trus... stejně jako předtím dali na nápad, aby tu nejřidší oblast vzali traktůrkem s radlicí na sníh, takže se to odhrnulo bokem)...
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    PES: hele jak to máte s podlomama v takovým bahně.....možná jste to tu řešili, nečetl jsem, jen koukám na fotky
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Think big! :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no, myslím, že se bez bizonů na dvorku obejdu s docela lehkým srdcem :-)) Budu raději řešit slepičky a kozenky :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Asi jste pořídili malý pozemek... tyhle nepořídíte :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsou nacvičení, bys nevěřil, jakou akrobacii tím jazykem zvládnou, aby si schlamstli granulku.... jinak tohle je taková malá kravička :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To je ale jazýček... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    máme Díkuvzdání... někdo v zimě sype ptáčkům, u nás, na Divokém Západě, máme jiné zvyky...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já mám jednu slepici australorpa, tak jsem se začala děsit, jestli to není to "torpédo"... ale je z těch mých slepic nejméně "splašená", tak si myslím, že ne... a je to ta, co vychází docela dobře s malou slepicí.... vlastně dusno dělá hlavně barred rock, která má být (jako plemeno) "hodná".... takže je to velmi indivindi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: takove ty velke tezke slepice :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: co je "australské torpédo"

Ze slepičího bojiště - když jedna slepice prudila tu malou, tak ta si vylítla na paletu, co tam mám pro kozenky a machrovala z palety - a druhou slepici zahnala :-)) Tak si myslím, že to bude dobrý, že si to holky srovnaj... ona ta malá je Ameraucana, vypadá jak dravec a zřejmě si nenechá tak úplně srát na hlavu... ale zrovna o ní bych nerada přišla, má snášet modrá vajíčka... :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: kdyby to byl nejaky mensi pekne kohoutek, tak by to mohlo fungovat ;) zadne australske torpedo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam