• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak holt nemaji vhodne podminky na tolik koni a meli by to zredukovat...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Pozemek v pronájmu a nemají možnost dělat úpravy (alespoň ne takové, které by byly potřebné a něco dlouhodoběji řešily)... :-/
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: To je skoro před měsícem... navíc co jsem tam proházel Vobluďákovi (a "jeho" stádu) cesty skrz a dokázal tak, že s tím lze alespoň něco dělat, tak se to přece jen začalo trochu prohrnovat lžící traktůrku...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: je neuveritelne, ze uz je to tolik let a porad to nikdo neresi....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tvl, zase fotka toho mrdu tam. Mne se votvira kudla v kapse.
    PES
    PES --- ---
    Prostě tak... (tady je madam zadkem vlevo)
    PES
    PES --- ---
    Žere a nic nedělá.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: imho je zapichla v baliku uz od leta :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Co pupek, ale to zvire je tlusty uplne cely :D jak je mozny, ze se na zablacenym pastevku bez pastvy vyzrala takhle do kulata, to nechapu
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No comment... (majitelům i rančérům jsem už několikrát říkal, že by měli něco dělat, protože andalušanka z některých úhlů konkuruje i dost robustnímu huculovi)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tvl, ten sennej pupek... dalsi zvire tam z ty diry, co mu tam kurvej zdravi. Jako prasolusak u tohodle kone referuje k jeho tloustce :/ A co teprve ty slachy a vsechno.
    PES
    PES --- ---
    Btw. dnes dorazil páníček Vobluďáka s rodinkou brzy, takže zbyl čas na andalušanku, která se přišla pomazlit a nastavovala se, že už chce moc a moc vyčistit (aby ne, to zaschlé bláto muselo dost tahat) a u toho blaženě natahovala hlavu, přivírala oči...
    ...takže výchozí stav a následně po odstranění bahna a "umytí podvozku" (zatím naštěstí nejsou podlomy ani nic podobného)...

PES
    PES --- ---
    Tak už i demonstrace s koňmi?
    Stovky odpůrců vládních opatření protestují v Praze. Přivedli i koně - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ovky-odpurcu-vladnich-opatreni-protestuji-v-praze-privedli-i-kone-40344397
    PES
    PES --- ---
    To nevymyslíš...
    Na Prostějovsku zmizel senior s poníkem. Našli ho namol, zvíře vyměnil za flašku - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ku-zmizel-senior-s-ponikem-nasli-ho-namol-zvire-vymenil-za-flasku-40344042
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    když jste zvědavá koza, nutně chcete vidět, co se děje venku, ale venku fouká vítr a posněhává, že by kozu nevyhnal...

PES
    PES --- ---
    PES: Jinak byl koníček dnes návštěvou potěšen, hned šel od sena k východu (to je výhoda, netřeba se brodit :-) - ostatní majitelé často závidí)...
    ...a nálada mu nezmizela ani když se posléze (co už jsem se pomalu balil zpět) objevil majitel i s rodinou, takže si přebral vyčištěného a dobře naladěného koně přímo k nasedlání, aby se i s rodinou šli všichni projít a koníček svezl jejich malou holčičku.
    PES
    PES --- ---
    PUPEK: Ke "stavu podvozku" andalušanky a shirky (před čištěním) asi toliko

a ještě to andaluské čuně (přišla a chtěla také "pozornost a péči" :-)) - v pozadí spodní fotky traktůrek, kterým se zrovna protahovalo (odhrnovalo) bláto
    PES
    PES --- ---
    Je sice chladno (nemrzne), ale koníček si zasloužil vytáhnout z výběhu a deky, vyčistit, umýt podvozek, nechat vyválet v písku, znovu oprášit a nechat popásat...

PES
    PES --- ---
    PUPEK: Byly roky, kdy to bylo zlé... byly podlomy anebo (třeba shirka) měla mokvající puchýřky na zadních skoro až k zadku (se docela oháněla při ošetřování a kopala pěkně do zdi - naštěstí do lidí fakt nechtěla - než zjistila, že jí to umytím a ošetřením uleví... pak se začala naopak rovnou nastavovat).

Od té doby "kdo myje, ten jede" - no a jak bylo snad vidět z fotek, tak já jsem snažím jak mýt, tak ještě investovat čas a fyzickou sílu na prohazování alespoň cest v tom blátě (koně nejsou blbí a chápou proč mají chodit mimo hluboké bláto)...
    ...teď jsem se tam (bohužel) týden nedostal, ale jelikož nad ránem mrzne a přes den teplota nijak moc nestoupne, tak to bude tužší (to, co jsem odházel, už předtím udrželo slušně i traktor, takže ztuhlé to je určitě OK - samo, snad rančérovic dali pokyn stájníkům, aby z toho odházeného alespoň obden posbírali trus... stejně jako předtím dali na nápad, aby tu nejřidší oblast vzali traktůrkem s radlicí na sníh, takže se to odhrnulo bokem)...
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    PES: hele jak to máte s podlomama v takovým bahně.....možná jste to tu řešili, nečetl jsem, jen koukám na fotky
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Think big! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam