• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Pche! To nabízíš člověku, který si může kamery dát do stáje, chlívku i výběhu :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: náhodou je to dál než deset metrů..... a teď tam nepoběžím, fotka z webcamu musí stačit.... ale když poprosíš, tak za... řekněme... padesát dolarů měsíčně ti dám přístup a může se na moje kozy dívat furt :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No ty aby jsi si nepřisadila, že? Tak hup do stáje (tedy se pohnout těch cca 10 metrů :-)) a šup foto koziček a slepiček (a ne abys švindlovala nějakou dálkově ovládanou kamerou! ;-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jasně? Chceš vidět moje kozy, nebo mojí pipinku?
    PES
    PES --- ---
    Je to tady ještě o zvířatech? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: To uz taky neumim, ke staru jsem to zapomnela :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: co kecas, umis je vyndat :P
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ale zase bys udelala jiny veci :D Treba neco s kozama. O tech ja nevim vubec nic.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no já bych nic nesvařila, ani kdybych tady měla svářečku a materiál... myslím, že k tomu musí člověk taky ještě tušít co a jak... just saying :-))
    PES
    PES --- ---
    FROSTICZ: To víš, když máš po ruce svářečku, flexu a nějaký šrot, tak si prostě provizorně potřebný přípravek svaříš...

...ono je to nejčastěji o tom mít materiál a vhodné nářadí/nástroje a můžeš dělat ledacos.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    FROSTICZ: Nooo, ono je to fakt strasny, videt to nejakej svarec, urazi mi pazoury.
    FROSTICZ
    FROSTICZ --- ---
    NYEMI: Hrozne se mi libi, jak jen tak mimochodem prohodis, ze sis "v rychlosti svarila provizorni stolicku". :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Posledni dobou si Normena uz tak nejak delam sama, trosku se vzdelavam na mustang-trim.cz, a jeste mam ucitelku. Doted jsem mela shitovou hobby raspli a zadnou stolicku, ale prihodila se mi takova vec, ze jsem opravovala auto nejaky pani, a z ty vypadlo, ze ma sest koni, jeji kovar lezi doma zrakvenej a kone uz jsou silene prerostli. Tak jestli prej kdyz si strouham sama, jestli bych to neprisla jen zkratit... Tak jsem ji rekla, ze vim uplny kulovy, ale ze jestli je to zoufaly tak jo.
    Dneska mi dorazilo konecne radny naradi, v rychlosti jsem si svarila provizorni stolicku a hura na vec. Udelala jsem jen dva kone, dost ze zapotila, protoze to je sakra strasna prace. Ale majitelka byla uplne nadsena, protoze takhle hodny u strouhani prej jeste ti kone nebyli. Fotky jsem pak poslala ucitelce, ktera mi jeste dodala rady, ale dostala jsem pochvalu (ono tam nebylo moc co skazit, protoze byly fakt priserny).
    Tak mam radost. Navic ti kone jsou mrnavi a lehoucci, ne jako muj osmisetkilovej ovar :D A je dobry videt jiny kopyta, cim vic kopyt, tim vic zkusenosti!
    No, a takhle ja si tu ziju.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no hlavně kdybych neviděla takovou spoustu různě vyhublých, týraných, nevhodně ustájených koní jinde, tak si řeknu že jako fajn, že to někdo kontroluje - ale prostě bych řekla, že by ta kontrola byla zapotřebí leckde jinde a ne takhle mrhat prostředky a časem.... no nic... O tři kiláky dál jezdím kolem hovězí farmy, desítky telat ve vlastních sračkách v malých ohradách, div tam po sobě nešlapou... a to zjevně nikoho nezajímá...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jak v cechach, tak v emerice, zda se :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ehm, tak dnešní zážitek... cestou z cirkusové školy jsem se stavovala ve voltižových stájích, že si trochu podrbu tu starou slepou kobču (mám dovoleno si jí půjčovat, protože já nechci jezdit a tohle je kůň, který už nemá - ve dvaatřiceti letech- žádný "tréninkový plán" - a majitelce tam zrovna přijela kontrola - někdo jí udal, že tam má podvyživené a kulhavé koně a že se o ně nestará.... jako to už není ani wtf, to prostě hlava nebere... Jako Chance není nijak extra nasvalená, ale žebra jí nekoukaj, ani z ní netrčí pánev - a dokáže se na zemi vyválet (otočit na jednu i druhou stranu a vstát), má zuby a kromě toho, že je úplně slepá, tak je fakt ve slušné formě... a ostatní (mladší) koně jsou na tom mnohem líp... tak nevím, jestli sousedská válka? nebo co jako?
    PES
    PES --- ---
    Tak a zase to s počasím vypadá na éru bahna :-/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: trenérka bydlí na ranči (respektive je to její ranč) a s koněma tráví spoustu času. I jak jsem sem dávala tu slepou kobylu - na to, že je jí dvaatřicet, tak vypadá super (a to má dlouhé tělo, jsem překvapená, že nemá zborcený záda a pupek alá Vobluďák) a na to, že je slepá a nechá se od cizích hladit a otlapkávat a neleká se a nebojí se... všichni koně jsou bosky, mají na střídačku dny, kdy pracují a to jsou v paddocku, a dny, kdy jsou puštění na pastevko... majitelka má asi metr padesát, třicet kilo a strašně protivný pisklavý hlásek... ale má koně, kteří nevyužijí příležitosti zdrhnout, neplaší se, když je najednou otlapkává hejno holčiček nebo když kolem nich proletí igelitový pytlík :-))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Důležité je, aby "makat" chtěla a k tomu věřila lidem, že to co chtějí má nějaký důvod...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Kdyz uz to znaj, tak zcela bezny. Ale vzdycky to potesi videt, kdyz ty zvirata makaj spravne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam