• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jak jsou starý?
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tybrdo to jsi vybrala hezky! Vypadaj dost zdrave
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Zde! A kohouti je nechteji, nejsou pro ne dost nobl.

VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Uka supice :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem v sobotu dopo zajela do koncentraku pro supice, vzala deset a musela jim postavit novej kurnik, pac do staryho se vejdou akorat ty brahmanky. Mam z nej vlastne dost radost, i kdyz provedeni je trochu prasacke :))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: no teďka ráno jsem ho viděla dvakrát se krmit dosytosti (jako že odešel sám, nikdo ho nevyháněl) a skáče jak janek - ale budu to pozorovat a budu připravená to řešit.... zřejmě je na něj máma odmítavější večer (což by asi dávalo smysl to, že holt nemá tolik mlíka) - ale šmírovala jsem v noci a viděla jsem, jak je všechny budila a všechny postupně dostrkala se napít. A poslední pila její oblíbenkyně, kozička, která napřed nechtěla vstávat, a pak se znuděně vyhoupla na balík a šla zase spát (jediná z kůzlat zvládá balík slámy bravurně a tak před klukama machruje) - takže pokud někdo měl méně mléka, tak to bylo to největší a nejtlustší mimino... No uvidíme... mám je na kameře, mám je "doma", můžu zasahovat dle potřeby....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Jo!!! Je jim teprve rok, jeste porostu ♥ Jsou tak heboucky a napufly! Mam je skutecne jen proto,ze jsou krasny, na vejce jedu v patek zachranit nejaky skubanky do koncentraku :) I kdyz spis pro ne jedu, aby meli kohouti neco na hrani, ted jsou dva na dve slepice :))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Ja bych ho normalne chodila prikrmovat 3x denne a nacpala do nej plnou denni davku. Ono ho ti dva dalsi sourozenci asi moc napit nenechaji a mama pak uz nema a tak mu moc neda a utika. Nevim jestli zvysi produkci na zaklade poptavky, ale nenechavala bych to nahode.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Brahmanky?! Ty jsou bozi! Sice moc nenesou a rostou pomalu, ale pak mas slepici na pekaci jako krutu a do toho jsou pekny a dobre se chytaj a mazli
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kozí dotaz... kůzlata trojčata, jedno se narodilo menší, ale přijde mi, že nepřibírá - a máma na něj tak trochu kašle (asi ho odepsala, že je malinkej, a protože ho odepsala, tak on nepřibírá - ona ho nechá pít, ale jen chvilku a pak mu zdrhne atd.). Takže ho chci zkusit přikrmovat, ale nechci, aby se úplně odstavil (nebo ho máma úplně odvrhla) - chci, aby mohl zůstat s mámou a sourozenci. Nějaké rady?
    Moje představa je, že dvakrát denně kozu trošku oddojím a nacpu to do něj stříkačkou / flaškou.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Pak nemá být tak "zakulacený" ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ještě do kopyta sklenici piva a před něj streamovat Netflix :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nemyslim si, ze by ho donutilo neco vstat. Mozna, kdybych mela plny ruce jablek, nebo na nej zarvala. Moc dobre vi, ze je u sebe doma, kde ma klid.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Pohodář... a vstal nakonec anebo to vyhodnotil, že nic chtít nebudeš a pokračoval v odpočinku?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam tu jednoho kone "co mne rusis, kdyz chrapu", a novej prirustek do dvorka. Tentokrat uz snad bude boj s liskou vyhranej.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    představuji vám naší hvězdnou sestavu... zleva doprava Mick Jagger, Ozzy Osborn (na denním světle a s brýlemi je už jasné, že je to holka - ale ječák má teda takovej, že Ozzymu ostudu neudělá) a pod mámou Freddie Mercury... btw - pojmenovaly je tak děti, dobře jsme je vychovali...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Sobotni vyjezd do Billy v Letech. Deset kilaku dohromady, cvalali jsme, klusali, deti svezli, byla to naramna parada! A jen za ctyri hodiny :D Dobre jsem ho naucila, ve meste je jistejsi, nez v lese :))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    začala jsem chodit trochu čistit a ňuňat Chance, tu starou slepou kobylu... a dneska už šla k hrazení, když mě slyšela. A podávala mi nohy na čištění. A chtěla se mazlit... tak mám radost, jsem se trochu bála, jak vyjdu se slepým koněm, ale napotřetí už je v pohodě. I chodí na vodítku a za ohlávku jí beru jen v místech, kde není moc prostoru a je potřeba jí jemně navigovat... a je v obdivuhodným stavu - měli byste jí vidět se válet - bez problémů se položí, převalí na jednu a druhou stranu, a zase vstane... a vůbec není lekavá...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: To ted trenujeme s ovarem :) Zastavovani je fakt... disciplina.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    a jak tam pises, zastavit a stat je nejdulezitejsi a maloktery kun to dobre umi. pro nektere je to snazsi, pro nektere tezsi, ale je dobry si to naucit pokud mozno od hribatka, pak se to hodi treba i kdyz si potrebujete postavit prekazky... odlozite kone na PRRRR doprostřed jízdarny a okolí se diví "on fakt stojí?"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo, nejdriv je to rizeni opratema pro ne trochu nepochopitelny, ale treba u obsedani je to super cviceni a priprava na sedlo, co setri hrbet mladeho kone
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo no,to je blby kdy je to hrrr, taky jsem par takovejch preslapu udelala. Uz jsem poucena Nejdriv hodne dlouho (jako neee v kuse, ale treba tri mesice) lonzuju a az kdyz kun umi zastavit a stat na tech lonzich a menit ruch nahoru-dolu na slovni povely, zacinam tema opratema, pak pobocaky, pak pobocaky s rozporkou, ona je taky sama o sobe tezka, no a pak to slavne pneu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam