• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Když zmiňuješ ty potenciální parazity, tak co ptačí chřipka? Máš nějaká preventivní opatření (krmení jen uvnitř apod.) anebo hraješ ruskou ruletu? Samo, pokud budeš v perimetru nějakého blízkého ohniska, tak nejspíš skončíš bez slepiček tak jako tak...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: A teda pak je tam pro mne samozrejme ten dulezitejsi faktor, ze jsem zachranila nejaky zivy tvory v pocatku jejich zivota. Uprimne ja vajicka zas tolik nejim, slepicky mam na mazleni :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Zhruba 11 mesicu. Rika se jim rocni, v cechach drubezarny vyhazujou nosny slepice kdyz maji pubertu - preperujou a prestanou snaset tolik, co tovarny chtej. Takze se cely haly slepic namelou do psiho zradla. Cena takovy slepice je kolem 20-30kc, resp na vysek se prodavaji snad za 40kc. Nastesti se u nas uchytil spolek, co to zacal hodne sirit, jaky jsou pomery a tak, takze lidi se naucili vykupovat ty slepice z podobnejch mist. Sice na nas rejzujou (ja koupila jednu za 60), ale furt je to supercheap, protoze je to slepice, co uz nese. A mozna se mejlim, ale mam pocit, ze v kleco/halovejch chovech nejsou infestace vsenek/cmeliku/parazitu, pac se krmi necim. A styk s okolnim svetem maji nulovej. Takze clovek ma de facto normalni slepici, jen ji musi dat pul roku az rok na prepereni. A teda tuny jich umiraji na zanety vajecniku a problemy s tim spojeny, pac proste je to genetickej paskvil, co z kloaky strili 2+ vajec denne.
    PES
    PES --- ---
    Off-topic - vzpomínka přesně před 11. měsíci (shirka a "neMlaďoška")
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jak jsou starý?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak u nás máme wawa (Pes ví) - takže jen pro ilustraci... ráno jsem šla do chlívku, odházela jsem sníh od vrátek do výběhu, vrátka jsem nechala otevřená (pro jistotu), pak jsem proházela cestičku návější od vrátek k chlívku - vlezla jsem do chlívku, obstarala kozeny, slepice, poňuňala kůzlata - a za třicet minut jsem vycházela ven - a naskytnul se mi tento pohled... vidíte, doufám, na návěji tu hromádku z odházené cestičky - fakt jsem to odházela, čestný pionýrský.... Následně jsem skoro netrefila domů, pže protivítr se sněhem - v tom nejde mít otevřené oči a poslepu fakt netrefím - část jsem couvala... druhá expedice do chlívku už byla s lyžařskými brýlemi a bez lopaty - závěj jsem přelezla po čtyřech (pže mi to přijde stabilnější, než se propadat do půl stehen)... musí to být pohled pro bohy, jak se plazím v lyžařských brýlích před chlívkem....

NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: OMG to je TAK dobry :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja uz mam klid. Prvni dva dny jsem pasovala, pak si sehnala smlouvu s tou pani, co ji strouham kone ve vsi, takze jsem mela legalni lejstro.. no a patej den vydali pani pohlavari vyjmku pro nejaky obce, vcetne zadni trebane.
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Teď spíš házet přes hranice okresu :-)

P.S.: Jsem zvědav co Blaťas upeče a hlavně protlačí vládou ohledně uvolňování pohybových omezení na obecní katastr ve volnočase, přece jen 2 týdny ze 3 týdnů omezování pohybu už jim uplynuly (nouzový stav mají tedy na 4 týdny, takže to potenciálně mohou omezit ještě přes Velikonoce), ale na Apríla už si buď musí neAgent vyfňukat prodloužení u Sněmovny anebo konec a zvonec (opětovný trik s ukončením a opětovným vyhlášením by mu už Ústavní soud nejspíš netoleroval a dezintegroval)...
    Zatím se ministr felčar opatrně zmiňoval o menším uvolnění toho omezení volného pohybu (že by alespoň na okres?)...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: ...a ještě bude vyvážet... ..za hranice okresu...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Takže bude časem "vaječná soběstačnost"?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Asi tam budou podobny vsechny, jsou nahodne vybrany pracovnikama Ovusu, jen mi je nahazeli do beden. Peri maji pomerne dobry, nevim ani, jestli jsou to halovky, nebo klecovky, nicmene tipuju halu. Ale maji SILENE prerostly drapky. Na rozdil od slepic z drubezarny v Dobrisi, maji tyhle kvalitne opaleny zobacky, stejnomerne a ne moc. Jsou prekvapive klidny.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tybrdo to jsi vybrala hezky! Vypadaj dost zdrave
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Zde! A kohouti je nechteji, nejsou pro ne dost nobl.

VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Uka supice :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem v sobotu dopo zajela do koncentraku pro supice, vzala deset a musela jim postavit novej kurnik, pac do staryho se vejdou akorat ty brahmanky. Mam z nej vlastne dost radost, i kdyz provedeni je trochu prasacke :))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: no teďka ráno jsem ho viděla dvakrát se krmit dosytosti (jako že odešel sám, nikdo ho nevyháněl) a skáče jak janek - ale budu to pozorovat a budu připravená to řešit.... zřejmě je na něj máma odmítavější večer (což by asi dávalo smysl to, že holt nemá tolik mlíka) - ale šmírovala jsem v noci a viděla jsem, jak je všechny budila a všechny postupně dostrkala se napít. A poslední pila její oblíbenkyně, kozička, která napřed nechtěla vstávat, a pak se znuděně vyhoupla na balík a šla zase spát (jediná z kůzlat zvládá balík slámy bravurně a tak před klukama machruje) - takže pokud někdo měl méně mléka, tak to bylo to největší a nejtlustší mimino... No uvidíme... mám je na kameře, mám je "doma", můžu zasahovat dle potřeby....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Jo!!! Je jim teprve rok, jeste porostu ♥ Jsou tak heboucky a napufly! Mam je skutecne jen proto,ze jsou krasny, na vejce jedu v patek zachranit nejaky skubanky do koncentraku :) I kdyz spis pro ne jedu, aby meli kohouti neco na hrani, ted jsou dva na dve slepice :))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Ja bych ho normalne chodila prikrmovat 3x denne a nacpala do nej plnou denni davku. Ono ho ti dva dalsi sourozenci asi moc napit nenechaji a mama pak uz nema a tak mu moc neda a utika. Nevim jestli zvysi produkci na zaklade poptavky, ale nenechavala bych to nahode.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam