• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ano, srovnání s kočkama mě taky napadlo :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To bylo pochopitelně ironicky... Ale zjevně to mají podobné, jako když kočce necháš někde pohozenou krabici, také ji (na chvíli) "zabydlí", i kdyby měla sebepohodlnější pelíšek...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: mají chlívek 4x 8 metrů, dva balíky slámy na povalování se, výběh jak kráva s paletama a dalšíma balíkama... a spí v miniaturním feederu...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To nebyla extra postýlka pro mladinu? :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    povaloval se mi v chlívku krmelec pro kozy - tuhle jsem se rozhodla ho provizorně zprovoznit, než se dostanu k tomu, že přitáhnu vrtačku a najdu šrouby... no a co si myslíte, že ti malí pitomci vymyslí????

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Enya a Loreena (McKennitt)

NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, uz to o hodne splasklo. Zejtra pocitam, ze to bude cajk. Netvaril se, ze by u toho nejak moc trpel teda :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ty voe, šavlozubý mouchy???
    Držím palce s okem, to je vždycky opruz a vždycky to vypadá děsivě...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vcera vecer se vyrojily kousave svine! Neslo to z tech koni sundat, byli tim uplne pokryti :( A rano mi Normenek strcil hlavu do okna a nemel oko, pac ho neco pobodalo nekam do vicka asi a ma ho natekly jak fotbalovej mic, ze na to nevidi.
    Uz se to trochu zlepsilo, pocitam, ze vecer to uz bude lepsi, kdyby ne, tak zejtra doktora :(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Holcicka od ponicka mne dneska presvedcila a jely jsme teda na vyjizdku. Ja se do toho moc nehrnu, pac ve dvou je to fakt narocny. S ponclem se hecujou, kdyz jeden popobehne, druhej popobehne rychlejs, jeden se chce past, druhej jit, ja se cejtim zodpovedna za holku, pac proste je mladsi a poncl je dost sigr, co se mu nechce zastavovat. Ale nakonec to byla fakt krasna dvouhodinova vyjda, klusali jsme, prekonavali ruzny protivenstvi a ke konci jsme sli kolem ohrady s cizima konma, kde Normen delal svy hrebci veci. A poncl se nakonec projevil jako velmi asistencni. Hrebec cumel na cizi kone, s takovou tou touhou "ted bych mohl jit skrz tady ty ploty a psy a ovce..." Ale pak se ohlidl na svyho ponika, sel si ho ocuchat a pak byl v klidu a normalne odesel, ani nerehtal. Fakt mne to potesilo, ze poncl je aspon k necemu :))
    A teda abych nezrala, zpatky jsme sli pres obec a po hlavni silnici, uzkej chodnicek, ze se tam kun stezi narval, kolem provoz i nejaky velky, hlucny auto a teda kone mazaci, velka parada. Noermen je v civilizaci uz v klidu, ponclovi neverim vubec nic, tak jsem byla pripravena seskakovat a lovit ho, ale bylo to dobre. Jen pak nezastavil a vlezl do krizovatky, ale to je jen malej prohresek, tam uz provoz nebyl.
    No a doma se Normenek po chozeni rad vali. Poncl ne, ten sel nachcet do cerstvho sena. Inu, poncl.

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: ok :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: tak dej pak vědět.... to by mě hrozně zajímalo.... u nás v rodině se říkalo, když byl někdo neupravenej, že vypadá jak Hapujda... takové to, kdy jsme jak děti lítali s podolkama ven, v roztrhaným, špinavým oblečení... případně jsme o prázdninách moc neřešili česání atd....
    Ale nikdo jiný kolem nás v Praze to neříkal, tak jsem myslela, že je to nějaké nářečí od babičky z Vysočiny... a bylo to ještě jinak - Hapujda byl dráteník ze Slovenska, který v létě obcházel vesnice a spravoval hrnce atd. - no a protože byl třeba taky měsíc dva na cestách, tak nebyl ostříhaný - někdy měl vlasy až přes uši!!! Na vsi chodili všichni vylepaní podle kastrolku, že... :-))) Takže Hapujda byl synonymem pro neupravenost :-)))
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: až budu rentiér, stanu se Indiana Jonesem slovníkové archeologie. Je to úplně stejně vzrušující a navíc se neumažeš. :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: pro mě bylo překvapení, že hňup je kastrovaný kozel.... znala jsem to jen jako nadávku....
    PES
    PES --- ---
    Dnešní velmi rychlá návštěva (díky jiné cestovní příležitosti)

Prdelky

Pečlivě sledující shirka (Vobluďák jako první pragmaticky dál dlabal - ale díval se pozorně jak se blížím a potom se hlásil, že by šel i ven - bohužel dnes smůla)

Shirka detail

Čistokrevné plnotučné andaluské čuně
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MIST: no spousta "nadávek" byla dříve normální slova. Ale holt i slova ztrácejí na hodnotě, a musí se hledat "důstojnější, hodnotnější" ekvivalent...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CHEVALIER: a ještě s trochu jiným významem... kde já jsem to jenom...? :-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MIST: :-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    hm.. tady až Девятнадцатая версия

https://модные-слова.рф/3234-svoloch-chto-znachit.html
    MIST
    MIST --- ---
    CHEVALIER: to je zajimavy, ja myslela, ze svoloc je jen nadavka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam