Btw. aby řeč nestála - apríl zatím dostál počasím svému jménu, po ránu přeháňka se sněhem, potom se (překvapivě) vyčasilo, pak střídavě polojasno, kolem poledne dokonce chvíli sluníčko (ale ne, že by to na teplotě bylo moc poznat, ve čtvrtek ještě až +24°C, v pátek už jen +12°C a sobota se držela mezi +4..+7°C)...
Nicméně podařilo se mi konečně zastavit se za koníčkem (resp. koníčky), Vobluďák mne i poznal a měl i radost z návštěvy (hned se hlásil, že jdeme ven + nastavoval se i na vyčesání chlupů)
Nejlepší tráva zatím roste "v roští" na kraji sousedního políčka (jo, poslechne nejen kdy, ale i kudy má projít, navíc i rozumí "ne", že nemá šlapat na kraj pole - čímž mne tedy nejen trochu překvapil, ale i potěšil, že už tak poslouchá)
Vobludak paseni 2020/04/02 - Album on ImgurV sousední ohradě se nejdříve valaši různě pokoušeli a proháněli, až z toho třeba tihle dva aktivisté zůstali svorně strašně unavení (no jo, jaro!)
Po behani zaslouzeny odpocinek (2020/04/02) - Album on ImgurShirka se vyfotit nedala, resp. držela se tak těsně, že by v objektivu byla jen hlava (popř. jen nos), jak se chtěla mazlit a drbat (a nejraději by i šla ven, podle toho, jak se řadila za Vobluďáka u východu a koukala, když on prošel otevřeným ohradníkem), takže alespoň rychle andalušanka (foceno do protisvětla a andalušanka stojí trochu ze svahu) co se na chvíli zastavila (jinak také hodně kontaktní)
Andalusanka (2020/04/02) - Album on ImgurA ještě jsme se s Vobluďákem zašli podívat na místo "incidentu", kde opravdu ten kůň jen nešťastně uklouzl a lehl si tak, že se bohužel už sám z toho "dolíčku" nepostavil (na první foto je vidět, že se Vobluďák snažil s focením i pomáhat)
Tunylek s trochou blata (2020/04/02) - Album on Imgur