• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ale podle brány bych si vsadil na Kost...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Kde asi. Nejpravděpodobněji na nejbližším hradu v okolí, ne? ;-)

(Seno - tohle byl zbytek z pod-kruhu, který si kobyla po vyžrání odstrčila, takže roztahané to jen vypadá - tedy alespoň tohle místo není moc roztahané - to v druhé části výběhu to vypadá stále dost šíleně, i když teď po zamrznutí země už se to nešlape do bláta a neničí tolik)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To seno na zemni mne rtiggeruje neuveritelne, ja tu projdu tyrikrat denna s vidlema a seno vysbiram, co se jim teda podari vytahat z krmelce a z pod site :D DRAHY JE TO!
    Jinak dneska jsem nesbirala, to je fakt, dneska jsem jela s Hurikanem na spacir :) Kdo pozna, kde jsme byli!

PES
    PES --- ---
    Mrzne, Vobluďák v lehké dece/pláštěnce (do předvčera spíš poprchalo anebo padal mokrý sníh s deštěm) celkem spokojený a co jiného než vyžírat dno po balíku, když už ten kruh kolem neMlaďoška umí odsunout po sežrání balíku, takže se v tom přebírají oba než dopoledne navezou celý nový balík...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no asi jo, ale já jsem holt control freak a zvěř nedodržuje mé úžasné plány :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Uplna normalka :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    proč zrovna já musím mít úplně BLBÝ zvířata????????
    Takže - kozy se mi začaly sápat do kurníku - jediné místo, kde můžou mít slepice slepičí krmení (kozy může zabít)... takže tři dny zkoušení, jak to udělat, aby tam ty ludry nelezly - nakonec jsem vystřihla z do plastiku (je to jako papundekl, ale plast) menší slepičí dvířka a strčila to před vchod do kurníku (zatížené tvárnicemi) - co myslíte, jak dlouho trvalo, než jsem měla kozu pobíhající po dvorku navlečenou v plastiku???? No nic, přitvrdila jsem a pořídila díru do 2cm tlusté překližky... jak dlouho myslíte, že trvalo, než jsem měla kozu běhající po dvorku v překližce???? Jako to ty nány NECHÁPOU, že se do díry nevejdou? No nicméně - obě poučené, už se překližce vyhýbají... ovšem mezitím se slepice Pepper rozhodla, že nebude snášet v kurníku - a snáší v koutě, kde mám stodolu / sklad... jak se tam dostane, nechápu, je tam 120cm vysoký plotek (aby tam nelezly kozy) - zřejmě tam lítá z popelnice a pak pozhazuje pixly a věci z police a nakonec se usídlí na balíku sena a tam snese vejce - a pak zase nějak unikne? Přemýšlela jsem, jak jí v tom zabránit, ale pak jsem usoudila, že na to prdím... jestli jí to stojí za tu námahu, tak já si tam to vejce seberu....

PES
    PES --- ---
    PES: Dnes (konečně! od chvíle změny výběhu a mírnému rozšíření stáda) neměl tendence řehtat po stádu anebo chuť stále odcházet zpět k výběhu, ale naopak se chtěl promenádovat po ranči a blízkém okolí, chvíli se popásal, pak se zase vrátil ke stáji k seníku (plus v dohledu dveře do krmírny a možnost koukat po každém procházejícím, zda by z něj něco nevypadlo ;-))... prostě spokojený s tím, že má poblíž lidský dozor (tedy dozor, který hlídá a odhání ty dravé šelmy z okolí :-))
    PES
    PES --- ---
    Sobotní ráno...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Lol, ucastnim se zavodu! Sice je jen online, nemam na to vubec cas a prvni disciplina je zcela retardovana, ale tak po praci jsem pritahla chudaka kone a behem peti minut natocila soutezni video. Je strasne vtipny, jak tam vsichni maj udyndany pisnicky a behaj tam s konma dokola, podavaji nohy a tak. Alespon jsme nezapadli :D

velmi ezo a dusevni tanec s konem
    https://youtu.be/eeConJb4zeQ
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Zatim ne.tohle je svatej Martin :))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Hrajes nekde Jana Zisku?
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    NYEMI: se ctvrtym bys dala i Apokalypsu:p
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Konecne je to tady, hrebec si realne vydelava na zradlo! Zatim mam dve akce jisty, a dve rozjednany. Tak z toho bude snad seno aspon na mesic a pul! A jeste potrebuju tretiho, bilyho kone, abych mohla rozjet mikulase! A tri krale!

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: supeeer
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Dam brahmana, az zacne kokrhat!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tyjo nutne potrebujem kohouta, mame 30 slepic a jen jednoho chlapa na ne! hlavni podminka at je hodny a nunu. odcmelikovani uz probehlo :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Tak to u mne uz je to pres pul roku. ALe taky nemam vrazdici plemena. Mam brahmy, asi tri kohouty, dva faveroli, ti jsou totalne nevic v chillu. Jako nejvetsi pero je muj odkojenec Hurikan, ale ten vi, ze bydli se mnou doma, takze se pres den chodi sice socializovat s ostatnima, nicmene vubec nesdili koncept boje o zvanec, protoze ode mne dostane vzdycky cokoliv mam ja, nebo co si rekne (umi stat u chlebinu, kdyz chce toustak, nebo u lednice, kdyz chce sejra, pripadne velmi vyznamne u misky, kdyz proste jen dosypat), a nejvic ho vzrusuje moje noha, protoze s ni proste vyrostl. Uvidim, co rekne na to, az prijde ze sukat se maji slepice, ale moc se toho nebojim. U mne maji ty zvirata pomerne neomezeny prostor, hodne mensich kurniku a dost zradla i samic, takze nemaji proc se prat.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no třeba jim to vydrží.... na ranči býval prastarý kohout Red, pak tam někdo dotáhnul pět mladých slepic a kohouta (řádově dvou tříměsíční) - tak jsme si říkali, že pohoda...a jednoho dne se mladej rozhodl Reda zavraždit... podařilo se je odtrhnout a Red pak měl azyl u koz - ale mladej skákal na plot a snažil se na něj dostat furtundfurt... přitom před tím žili několik měsíců společně v pohodě...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: JA mam nestesti, ze ze vsech mejch vajec jsou kohouti :D Aodmitam je mordovat, takze mam zahradu plnou kohoutu a par slepic a vsichni jsou tak nejak v pohode :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam