• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Koníčkovi v týdnu "sebrali" dvě jeho oblíbené kobyly ze stáda ( (ne)Mlaďošku a její matku starší kobylu) a tak když je uviděl na druhé straně stáje, tak z toho byl najednou úplný hřebec...
    ...řehtal celý vzrušený, bublali na sebe, oňufávali se (tedy (ne)Mlaďošku to za chvíli přestalo bavit a šla se dál cpát senem) a když jsme pak šli s Vobluďákem "okruh pro důchodce", tak šel s takovým elánem (a každou chvíli řehtal, protože to bylo přes pole slyšet ke stáji a kobyly mu občas odpověděly), že na něm bylo vidět, jak se mu v hlavě honí "no jo, procházka venku, fajn, ale dnes to chci mít co nejrychleji za sebou, abychom se co nejdříve vrátili zpět ke kobylám... tak šup, šup, neflákat se, žádné okusování travičky, jdeme, jdeme, neflákáme se, kobyly čekají..." :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ve Virginia City, kde byl tunel, nám vyprávěli, že tam měli muly - že mula není tak blbá, aby si v dole urazila hlavu o strop, jako kůň....... prodávám, jak jsem koupila... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: no evidentně ti moji.....a to jsem myslela, že jsou dávno odstavení, akorát jsem si říkala, že divný, že koze nesplasklo úplně vemeno....
    ale nepotřebují to, kdyby nebyli kastrovaní, tak je máma zažene od stáda někdy v deseti týdnech.... jak kozli jsou plodní někdy od osmi týdnů a je to peklo - mimina s hormonální bouří....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Že Tvoji hlavu zarazí do klenby ;-)

To by mohl udělat i Vobluďák v tunýlku, kdyby na něm někdo seděl cestou skrz, stačilo by hodit malý hrbík a hlava popř. vaz jezdce na hadry...

...ale to ten Tvůj ňuník určitě ne (u)dělá ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Coze tam udela? :D
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Mamagoathotel ;-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Ktery hospodarsky zvire to dneska ma ten luxus moznosti byt s mamkou tak dlouho, jak jen potrebuje
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak když tak přemýšlíte, proč jsou vaše roční kůzlata tak tlustá a jejich máma tak hubená......

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: v tom průchodu bych se bála, že když se kůň zprčí, tak mě vezme o strop.....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Taky jsem byla na vyjizdce! A mela s sebou dokumentaristku.
    Takova normalni vyjizdka...

PES
    PES --- ---
    Nedá mi to, i když jen jako animovaný GIF, video by bylo lepší (snad někdy příště)... ;-)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Njn...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tak on vypada, ze chlupy mu nechybi. Chybi mu previdelny chozeni nekam dal, nez od sena do pristresku :(
    PES
    PES --- ---
    Na to, že nás teď čeká týden "skoků" teplot z nočních/ranních -5°C (při vyjasnění klidně i až k -10°C) do denních až +5°C a k tomu sem tam nějaké to lehké sněžení, tak ještě že kromě pláštěnky má koníček stále ještě huňatou srst. Ovšem na prodlužování dní již reaguje výměna chlupů, které se objeví při vyčesání...
    Jedinou výhodou těch mrazů je pevný terén (nerozšlapou si výběh) a menší riziko hniloby.
    PES
    PES --- ---
    Momentky z dnešní "procházky po okruhu pro důchodce" ;-)

PES
    PES --- ---
    PES: Když jsem ho vytáhl z ohrádky na krmení, tak ho nezajímalo vůbec ani seno, ani voda, ani ostatní koně ve stejném výběhu o kus dále v ohradě, ale rovnou se hrnul přímo k východu s jasným výrazem, že chce jít z ohrady ven ;-)
    PES
    PES --- ---
    Chudáčka dnes ráno nějak zapomenuli pustit po ranním krmení z ohrádky ;-( Tak byl moc rád, že ho vezmu rovnou ven...

PES
    PES --- ---
    Koníček zkoumal zda už se něco neobjevilo...
    PES
    PES --- ---
    To zvíře na mne úplně nestydatě za zády vyplazuje jazyk...
    PES
    PES --- ---
    Btw. vzpomínka z roku 2019 (ještě, že ty fotky jsou takový malý "archív života") jak to vypadá, když se jde "tunýlkem"...

Pohled na tunýlek ze severovýchodní strany, kdy se jde v podstatě "světlu naproti" (opačným směrem se obvykle jde pocitově prakticky do tmy)

(ne)Mlaďoška jde neohroženě dovnitř (jednak to tam zná a za druhé je to směrem domů ;-) )

Těměř na konci...

A východ ven (pro představu jak to světelně vypadá z jihozápadního konce, pokud je to na druhé straně více zarostlé vegetací, tak to světlo na druhém konci prakticky není vidět)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam