JANICA: dobrá kniha k tématu jsou Pravidla moštárny, jinak česky vyšlo asi jen Jak se dělá cidre od Uhrové a to je asi jen překlad nějaké francouzské knihy, myslím, že paní Uhrová nikdy cidre nedělala, ale nechtěl bych jí křivdit. Sken toho je tady
http://www.ulozto.cz/xDnVH2wJ/pomologie-zip krom toho tam jsou skenované starší pomologie české. Nicméně pro začátek a pochopení principů je ta Uhrová myslím celkem dobrá. A jestli se objevilo něco novějšího nevím, je to s ciderovým boomem posledních let celkem možné. Určo se něco objeví:D Ale šedivá je teorie, zelený strom praxe.
Nicméně já se letos celkem dost dostávám do fáze číslo 4 a tím je ocet. Sice to nebyl uplně záměr, pozitivní je, že ten ocet je taky fajn, takže i špatný cider může být dobrým octem, nebo jak říkáme v Brně, ocet není prohra:D