• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NABUKHADNEZARCidre, cider, sidra, sagardo - jabko jako víno
    Fáze 1: jabka a mošt Fáze 2: ??? Fáze 3: CIDER!
    rozbalit záhlaví
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JAVOR: Moštoměr ukazoval skoro nulu, proto jsem z toho volaký zmätený.. :)

    Navíc jsem to zkoušel před lahvováním,když už to při pokojové teplotě téměř nebublalo, zastavit mrazem. Ale bylo jen -2°C
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    EXCITE: v tom případě si lahvoval s moc velkym zbytkovým cukrem.:) me takhle jednou par lahvi vybuchlo
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JAVOR: právě že ne, chtěl jsem sucháč.. ze začátku,když se otevřela láhev to perlilo samo docela pěkně, teď to perlí přehnaně.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    EXCITE: pridaval si do lahvi nejakej cukr kvuli perlivosti, nebo ne.?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ahoj, loňskej 2. pokus cideru, který se docela povedl jsem zalahvoval, i když cílem bylo udělat sucháč a podle měření tam téměř žádnej zbytkovej cukr už neměl být, obsah po otevření lahve vylítne obsah jak z teplýho šampusu, pomůže je opravdu velké podchlazení (mrazák).. Co s tím příště aby se to nestalo? Nechci používat síru..


    JAVOR: tam jsem chtěl jít s svým výtvorem,ale minimum bylo 10 litrů dát v plen a to se mi tedy nechtělo.. :)
    ERWIN_GOJ
    ERWIN_GOJ --- ---
    já tam budu s loňským modelem, letso z toho nakonec asi bude kořalka:-)
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    JAVOR: Super. Tam chci!
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    7. přehlídka českých ciderů | WINEPUNK
    http://winepunk.cz/2017/01/16/7-prehlidka-ceskych-cideru/

    Jde někdo.?
    ERWIN_GOJ
    ERWIN_GOJ --- ---
    Já tam dodávám za malýho panáka pasterizovaného moštu při flaškování, ale to je spíš kvůli perlivosti, abych ještě nastartoval cider, který už je suchý.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    IZSTVOCH: kdyz frantikum cider nechutna tak to prepalej na kořalku. :D
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    POHODAVOLE: osobne mam radsi suchej cider takze nepridavam. ale udelal jsem jednu varku s kvasnicema ktere to neprokvasi uplne takze to zustalo celkem sladky. co to ale bylo presne za kvasnice ti ale nereknu, dostal jsem je a na pytliku bylo napsano jen "cider semi-sweet"
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    Jo mozna sem to poplet...
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    IZSTVOCH: ve francii urcite nepridavaji nic, pridavani cukru nebo mostu se deje spis v anglii. frantici pokud vim maji prisnejsi pravidla..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    IZSTVOCH: tohle rikal primo pan od toho Magneticu, ale verim, ze jinde to taky tak delaji..
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    no to se dela myslim ve francii ze pri lisovani tretinu mostu pasterizujes a po vykvaseni nejak pridas, ja osobne preferuju suchej...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zavidim vam :)

    Pristi rok zkusim oprasit nadobu, co jsem mel na pivo, tak to budu muset taky vyzkouset. Aktualne mi nejvic jede Magnetic. Koukal jsem i na nejaky rozhovor a pan rikal, ze bez "oslazeni" mostem by to by moc suchy. Taky s tim experimentujete?
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    JAVOR: hele bylo to v demizonu ve sklepe ale zadny velky chladno tam ve finale oproti predpokladu nebylo plus nejaky kolisani teplot tak sem to radej nalahvoval a zacal konzumovat ;)
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    IZSTVOCH: teprve ted do chladu.? ja mam nalahvovano a v chladu uz od října.:)
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    no ja sem na tom podobne, vune po jabkach paradni, chutove hodne lehky a chut jablek uz je slabsi ale absolutne zadna pachut, jednou sem pretocil a dva mesice ve sklepe, ted sem to dal teda uz do lahvi a do lednice...

    JAVOR
    JAVOR --- ---
    tak se musim pochlubit po trech mesicich ve sklepě. barva lehce dozelena, krasne se vyceril ma jen malou sedlinu. chutove hodne suchej ale voní krasne po jablkach.. je cim dal lepsi, takze ho tam jeste do jara necham.:)

    ERWIN_GOJ
    ERWIN_GOJ --- ---
    DRON: plastelína se sundává dobře, jediný co, tak že se s ňou špatně pracuje při nízkých teplotách, ale stačí ju zahřát rukou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam