• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: pokud není kolaudována jako stavba měl jsi to udělat do roku 2008 včetně, jinak můžeš platit pokutu. Kdyby byla kolaudovaná a opravdu po průjezdu traktoru by ti tekla mléčná voda, musel by se ti o to majitel toho pozemku postarat...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: jo tak to vidim stejně. Neměl jsem na mysli si z toho něco dělat, "feng-šukej" mi přijde taky velice úsměvné. Jedna stavební firma mi dokonce nabýdla že mi domek zhotoví dle "feng-šukej" ba že mě to vyjde jen o 80k Kč dráž :-) Ale normálně je to prej za dvojnásobek :-D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: feng-šukej hodne pobavilo :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: jo asi jo. Já to prostě neumím přijmout jako položku ke stavbě domu nebo pocitu pohody. Protože to už bych se z toho po... Při tom počtu potrubí, kabelů, železných konstrukcí, ...

    Pokud se mě na to někdo ptá, prostě odmítnu, že to neumím. To samé feng-šukej, taky mimo mě.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: nevím co to opravdu je, ale člověk je na takové věci opravdu citlivej. Ač jsem silně racionálně zaměřen, tak vím že něco na tom je. A logicky z elektrotechnického hlediska, je země jeden velký kondenzátor, takže ty zlomy se dají vnímat i jako plochy deskového kondenzátoru...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Jo já zapomněl, že ses stěhoval k chrochtákům. Tam je voda snad všude, ne? :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOOTCHA: to je jinej stat, v papirech to zadnejch nebylo pri koupi..
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    OGMIOS: ebude to v katastru?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: jo to nevim jestli je kolaudovana, je dost stara, dum je 1908, ale studna je uz ze skruzi tak nedokazu rict. Na urad se mi nechce to zjistovat kdyz tam nebydlim.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    POHODAVOLE: no, takovej mi to vrtal. A zas story: "tady bude voda tak v 30ti metrech", ok..co na to říct..jde se vrtat. V půlce si stěžoval jak to jde blbě, pak chvíli vrtal dobře a pak nějakej jíl a bylo to jak guma. No tak se s tim mordoval druhej den s pomocníkem a já následující den letěl na měsíc do asie. Nedovrtal to a řikal, že to asi neprorazí. Takže jako co...No dal jsem mu patnáct klacků za suchou díru (chtěl 25) s tim, že mi dal čestný slovo a podepsal ěnjakej canc, že to dodělá a já mu to doplatim. NAkonec to po návratu domáznul, ale rvalo to další dva dvy, oddělal na tom vrták, sypalo se mu to z krajů a zasypávalo vrták. Nevyfukovalo nahoru a nakonec, než jsme to vypažili, se zase sesypalo něco z okolí, takže voda 33m, vrt 42, pažení 37, papír 30m. a voda mi z toho tekla 14dní kalná a pak mi odešlo čerpadlo. Teď jsem to tam na zimu nechal a na jaře tam mrsknu toho malyše, abych na tom neoddělal drahý čerpadlo a do míchačky to bude v pohodě. Mezi tim se to vyčistí a budu se modlit, aby mi vyšly rozbory.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: na ty tak moc nevěřím, že prostě nemůžu dělat nic, kroutím se leda smíchy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: jo já jsem takhle kdysi ze zajímavosti skoušel najít geopatogení zóny. A asi na to citlivej jsem, protože moje kočka na těch místech vždy sedávala.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: pokud je kolaudovaná tak se toho domoct můžeš pokud to dokážeš
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: No u mě by to asi kanón nebyl. Ač si tu sousedi vzájemně vodu strhávaj, každá je úplně jiná a v úplně jiný hloubce. Někdo ji nenašel ani v 60ti metrech a jinej ji má geologicky ve stejné úrovni třeba i ve 20ti.

    Můj soused má studnu asi 4-5m od té mé a má prd i když je v hlubší vrstvě. A pokud ji má je železitá že se nedá pít.
    Já mám vodu sic ne moc ale přežil jsem s tím i letošní sucha, kdy po de mnou uschnul les. Ta voda je naprosto čistá-kojenecká nebýt toho že je tvrdší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    já netuším, jak to proutkaři dělají a považuji je za šarlatány, ale pak mi otec vrazil dráty (prut se nedá vozit autě) a po celé délce melioračního potrubí (cca 1-2m) v zemi, se to prostě točilo jinak. Jsem čistý skeptik, předpokládám nějaké magentické nebo jiné pole.

    Ale polovina úspěchu jsou zkušenosti s okolím, vzít dědu z jižní Moravy, aby našel vodu v Brdech asi nefunguje.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: a pak muzes mit jeste smulu se studnou, u nas na chalupe kdyz prejede traktor po poli tak pak mas mlecnou vodu ve studni. Studna ma vodu v 15m. Co naplat, musim zkusit premluvit vsechny zemedelce v okoli aby presli na bio...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOOTCHA: ono je dle me základ úspěchu, aby byl proutkar a vrtac jeden subjekt. Pak ti samo i může garantovat, ze tam bude voda..
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tak ono někde u Prahy, kde u každý natočený skleničky čekáš až ti vyprchá chlór, to má asi jinej význam. Já teď žiju tady na severu 10 let na sídlišti a voda mi tu přijde dobrá. A to mám s čim srovnávat (jakože oba rodiče mají barák se svojí studnou).
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Ač jsi sem vědom že mě ta voda přijde dráž, daleko dráž, než z kohoutku, tak bych neměnil. Mě prostě přijde že voda z kohoutku je chemické svinstvo.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOOTCHA: u vodovodu me stvou s tema desinfekcnima prostredkama. Ja mel na baraku skvelou vodu, letos zacatkem roku zacla mit chemickou pachut. Ptam se kamarada vodaka co se stalo jestli zacli davat neco jinyho nebo vic a on rikal ze davaj furt to samy a stejne, jen nekdy jim to prijde smradlavy a jindy ne. No tak si vybet. Letosek je ve znameni hnusny vody..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam