Ty proutkaři, to už se člověk může jen smát. Jako mně se tyhle fantasmagorie celkem líběj, když na tom zásadnim způsobem nezávisim penězma. Ano měl jsem tam chlápka, co přišel s pružinou, chytl ji oěma rukama před pupkem a podle toho kolikrát mu břinkla o břicho, tolik to mělo mít metrů :) pak jsem tam měl ještě 2 proutkaře a všichni tři ukazovali jinam. TAkže přijde chlap, kterýho si v životě neviděl, vezme klacek vedle z keře a řekne "tady" a tebe to (pokud to bude v tom železe) prostě bude stát třeba o několik desítek tisíc víc, nebo míň. Asi sotva si vedle vykopeš druhou studnu pro porovnání, abys viděl, jestli kecal, nebo ne :)
Sousedi mají 60m hloubku a vodu ve 28m. Nebyli tam se studnařema a objednali si zrovna ty za dvojku za metr. TAkže tramtadadá, 60 tisíc v prdeli a díra v zemi.
Nehledě na to, že (jak už jsem řikal), nikdo nic negarantuje, takže situace, kdy se dovrtá do 50ti m třeba a nic tam neni je dost na pikaču. On to chce zaplatit, ty máš suchou díru v zemi, když bude vrtat hloubš, tak nevíš až kam...No jak řikám. Mi spadl kámen ze srdce, když jsme na ten pramen narazili. Nebylo to jednoduchý. Mám tam blbý podloží a jsem na kopci.