R6ANDREW: jj protože mě alternativní stavebnictví naplňuje, taky jsem přemýšlel o tom že bych založil nějakou neziskovku, která by postavila různé modely levných a přitom funkčních domků, po tom co jsem viděl jaké to jsou případy, jsem se na to vykašlal.
Takže na ty referenční stavby budu muset nejdřív vydělat a sehnat pozemek. Nicméně v tomto modelu vidím budoucnost, takže do toho jdu tak jako tak, jen to bude pomalejší.
Myslím že naše stavebnictví neodpovídá potřebám lidí, proto se to snažím touto cestou trochu změnit. Myslím že je reálné bydlet mnohem levněji za mnohem menší vstupní peníze ve stejném nebo lepším komfortu.
Docela zajímavou studnicí informací byl dříve server TZB-INFO, bohužel dneska je to snůška PR článků dokonce i diskusích, což je škoda. Takže už tam nic nového není. Ale pro zájemce stojí za to vyhledat příspěvky například od lidí co stavěli cca zároveň se mnou ve stejný čas fany fany (stavěl taky BST), Petr Škvor (dřevostavba, živí se tím myslím dosud) nebo příspěvky architekta pod pseudonymem mara mara či pana Homoly...
Pokud někdo začíná se stavbou tak jednoznačně doporučuju.