ZATAMOKO: hmm, pokud použiješ tu první skladbu a na ní dáš tu druhou tedy EPS nad vatou, tak budeš muset udělat provětrávanou mezeru mezi (což je nesmysl) a nebo místo OSB budeš muset použít skutečnou parozábranu. Pokud bys použil jen ten EPS (klidně i mezi krokve) To necháš ty latě jen tak volně na nich ležet? Nebo jak to má ten kamarád? Já myslím že bez prostupů se neobejdeš, jinak by ti ta střecha mohla v klidu odputovat k sousedům, nebo by jsi tam musel dát něco těžšího než plech.
A za druhé jak budeš pokračovat ve stěně, ten spoj už bude hodně na divoko. Do podhledu tu vatu nacpat nejde? Něco mezi krokve a něco pod do podhledu? Jestli ti jde o to aby to vypadalo rustikálně, tak tam ty trámy dej falešný pod to a mezi ně nalep nebo našroubuj obyč prkna (palubky jsou zbytečnej přepych.
S těma šablonama jsi mě asi nepochopil (nebo já tebe). Ty šablony jsem měl na mysli takové co jsou určeny přímo na střechy, takže to není obdelník, ale má to výřezy na latě, takže to drží alespoň z části na nich.
Druhá věc které bych se bál víc, je ta že pod tou plechovou krytinou na vzdálenost latě bude stejně dost horko. Na jižní nebo západní straně to ten EPS nemusí vydržet...
ZATAMOKO: to je na myši moc velký u mě bydlej nejen myši, ale i kočky a čmeláci...
Taková menší ZOO :-D