EGGH: Linky co jsem kdy našel a alespoň mě trochu oslovili už asi nebudou aktuální. Starší domečky jsem hledal někdy v roce cca 2006-7, pak jsem zjistil, že najít starší stavbu, kterou bych donekonečna nemusel rekonstruovat a stejně by to nikam nevedlo, je zhruba stejná šance, jako vyhrát jackpot v loterii. Takže jsem přešel na novostavbu v domnění, že najdu schopného architekta a stavební firmu co dokáže vyprodukovat něco rozumného, to se bohužel nestalo a ani po několika letech hledání nebyl nikdo kdo stavěl domky na míru zákazníkovi a zároveň by se jednalo o ekologickou stavbu v pasivním standardu (v té době většina stavebních firem u nás ještě ani netušila co to je). Takže jsem projekt i stavbu realizoval sám, za což zpětně děkuji, protože mnoho věcí co se všem zdálo divné a spatné se mi po letech osvědčilo.
Takže za sebe ti radím najdi si někoho kdo ti udělá domek na míru dle tvých představ a nebo se do toho pusť sám. Linky totiž vedou jen na ty proklaté katalogové šikmostřechy nikoli na luxusní stavby, kterou jinak než na míru neuděláš!
Sám jsem dělal největší projekt na 4+kk kterej nakonec byl postaven subdodavatelsky a částečně svépomocí za asi 900k Kč Věřím že 5+1 nebude o tolik dražší.
To že někdo staví svépomocí za 3M neznamená že to nejde levněji. Základ je v tom nestavět z materiálů které mají největší propagaci, ale z těch co mají nejlepší vlastnosti.
Takže ti z výběru vypadnou třeba všechny cihlovzduchy a plynosilikáty a pod.
Stejné je to u typů staveb. Pravděpodobně pokud nechceš stavět hrad ti vypadne patro, protože to schodiště ti ubere tolik prostoru ve všech patrech, že se ti stavba dost prodraží. Navíc se pak hůř řeší rozvody pro rekuperaci a pod.
Pokud se soustředíš na to vyřešit co nejlépe TZ pak pravděpodobně ušetříš statisíce za systém vytápění.
Takto se dá pokračovat...
Základ je sehnat dobrej pozemek..