• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    QNEDLEEQ: "tam kde nebyl, tak si ho natahali" teda ti pomohli chudinky zaizolovat duté prostory a ti jim za to ani nepoděkuješ :-D

    Já mám pocit, že z trojice EPS, drcený EPS, vata, je ten drcenej EPS nejodolnější proti hlodavcům, protože si v tom nemůžou dělat cestičky. Je to možná jen můj názor, ale viděl jsem je řádit ve všem včetně slámy, drcenej EPS zatím všude odolává a troufám si říct, že na minimálně jedné stavbě mě zbavil myší. úplně odolný ale není asi nic :-(
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    QNEDLEEQ: hm, zajimave info. Tak co to zakryt svarovanym pletivem s oky 10x10mm? :]
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    QNEDLEEQ: nebyl to spíš "nadrcenej" přímo těmi myšmi? :)
    Mě teda myši hnízděj i ve vatě, o které se říká, že myším vadí :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: tak nějak by měl vypadat to z Vinoře je fakt sajrajt, cena je asi podobná tomu co mam já, ta cena byla s dopravou ku Praze
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: no já mám možnost dodávky přes tátu, která bude mít kolem 10m3, tak by se to dalo nějak vymyslet :)
    cca 500 Kč/m3 je už zajímavá cena na to, abych si udělal výlet :)

    Potřebuju letos zateplit stropy (klenby a povaly) a pokud je drcenej eps prodyšnej, tak by to nemel byt problem, že?
    Nejde mi o nějaký masivní zateplení, nad klenbami je cca 25cm místa nad nejvyšším místem a u paty kolem 45cm. Nad povalama jsou 20cm trámy, tak mezi ně.
    Dvě místnosti sklenbami 2,7x4,5m a jedna s povaly 5x8.

    Čím to chránit z vrchu? Rád bych měl tu půdu pochozí, abych tam mohl dát na rok dva harampádí v době totálky vejminku. Napadla mě třeba jen netkanka, aby do toho nepadal bordel a na to fosny, co tu tak poruznu mam.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Přesněji teď mě stál 542Kč/m3 i s dopravou...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: vedle nich zrovna jednu stavbu stavím :-) ale použil jsem raději jinej, protože tohle je fakt odpad. Rozdrcená na padrť. Za cca 500Kč/m3 umím sehnat kvalitnější, ale doprava k tobě bude na prd :-(
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: mas zdroj na drceny EPS?
    google napovedel http://www.polystyrensypany.cz/
    cena cca 666 Kc/m3 :]
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: stále dost pochybná lambda a nasákavost. Dále cena je dražší než běžná kamenná vata která má mnohem lepší izolační vlastnosti. dost slehává a nezaplní dutiny tak dobře jako třeba drcený EPS nebo ta PU pěna.
    MATT
    MATT --- ---
    co ty papirovy izolace? to bude asi levnejsi, ne?

    Papírová izolace: foukaná nepřekvapí, cihličky jsou na tom o něco lépe
    http://www.chytre-bydleni.cz/papirova-izolace-foukana-neprekvapi-cihlicky-jsou-na-tom-o-neco-lepe
    ČASTÉ DOTAZY | FOUKANÁ IZOLACE
    http://www.foukamizolace.cz/caste-dotazy
    Test tepelné vodivosti  |  Enroll CZ spol. s r.o. - Foukaná izolace a zateplení Liberec
    http://www.enroll.cz/cs/test-tepelne-vodivosti/
    Naproti tomu u celulozové izolace TEMPELAN je hodnota koeficientu tepelné vodivosti Ln uváděna v rozmezí od Ln = 0,038 W m k-1 do Ln = 0,045 W m k-1 právě v závislosti na objemové hmotnosti.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SANCHA: no osobně bych tim izoloval pouze špatně dostupné duté prostory a nebo členitý strop sklepa, ale strop obytné místnosti si takto zaizolovaný nedokážu asi ani představit. Přeci to není pohledová vrstva, nebo ano?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    CUKI: Já nic, ale kdykoliv se se známýma začnem o izolaci bavit, tak tu pěnu začnou hrozně vychvalovat. Jeden soused s tím má zaizolovaný strop na domě a všem kolem tvrdí, jak je to supr. No a protože mně tyhle věci jako stavby domů a izolace zajímají, vedu na tyto témata ráda diskuse no a u té pěny prostě nic nevím.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SANCHA: Co vlastně potřebuješ zaizolovat?
    " tvrdí, že ta pěna nestárne a nemění vlastnosti" pokud tomu tak je, tak by se o tom jistě rád dozvěděl třeba Elon Musk. Jistě by se mu takový materiál hodil a zaplatil by za něj o několik řádů více :-D
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    CUKI: No právě že oni tvrdí, že ta pěna nestárne a nemění vlastnosti.. tak nevím
    ale jasný, ta parozábrana a nemožnost ekologické likvidace je pro mně asi dostačující důvod..
    CUKI
    CUKI --- ---
    SANCHA: a jaká je její jediná výhoda? :-D
    -ta chytrá pěna má dost žalostnou lambdu (0,036), která je měřená pouze po 21dnech, nikoli 3-5letech jako je tu u PUR/PIR panelů (lambda (0,023). Tedy není zohledněn ageing, tedy stárnutí.
    -ekologicky velmi nevhodný materiál z důvodu nemožnosti oddělit tento materiál od podkladu.
    -na rozdíl od PUR/PIR izolace která se ve fabrice vydouvá mezi hliníkové profily, je potřeba tuto pěnu patřit parozábranou!
    -Díky nemožnosti přesně dávkovat poměr CO2 a PU není tak odolná, jak by zákazník čekal...

    + Dostane se často tam kam jiný materiál dostanete jen s těží, bez větší rekonstrukce. Tam je asi jediný proč do ni jít, jinak jde o předražený neekologický materiál...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SANCHA: zjišťovala jsi cenu? To možná bude nevýhoda :)
    Já bych se chtěl vyhnout foliím, neb to je pro mě slabé místo. No a u měkké pěny je parozábrana potřeba. Takže se to prý dá řešit pěnovým sendvičem, kdy na měkkou pěnu necháš naaplikovat 3-5cm tvrdé.
    Ale lambda 0.030-0.035 mě proti šedému EPS (0.032) nebo vatě (0.033) moc nepřesvědčila. PUR/PIR panely mají 0.022, ale cena je úlet, jakože i po přepočtu na ekv. eps/vaty to jsou násobky :)

    Jako výhodu vidím jednoznačně rychlost a celistvost, to je naprosto bez bedat. Kamarád tím zateploval podkroví a za dopoledne bylo hotovo (desítky m2).

    Ale jak říkám, cenu nevím, tak těžko soudit. Třeba to ve výsledku při započtení všech "proměnných" bude dávat smysl pro konkrétní případ.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Mám dotaz k izolaci. Hledala jsem nějaké informace k chytré pěně, především proto, že ji všichni tak vychvalují. Tak nějak pocitově mi vůbec nesedí, a když jsem hledala na internetech, tak to vypadá že nemá jedinou nevýhodu. Je to tak opravdu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: na to je to naprosto v pohodě. Jednotka nedá velké tlakové ztráty ale jinak je podle mě v pohodě. A dá se pořídit asi za 6500Kč...
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Na jaře se do toho pustím. Potřebuju zejména v zimě a v noci vyměnit 2-3krát za vzduch v dětskejch pokojích, co mají dohromady max. 30 metrů podlahový plochy, na což by to mohlo krásně stačit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam